• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

[PcBox] Oświetlenie 2x 45w

Wyszukiwarka Forumowa:

Pioneer

Member
Buchów
0
Witam!
Jestem ''nowy'' i korzystając z okazji chciałbym się przywitać na tym forum. Forum przeglądam od jakiegoś czasu ale to jest mój pierwszy wątek i post.

Przechodze do mojego pytania. Zabrałem się do budowy boxa. Jako że nie mieszkam sam, zabrałem się do budowania bardzo dyskretnego PcBoxa (0.08m2). Na boxa moge przeznaczyć troche funduszy wiec staram sie nie oszczedzac na sprzecie i zrobić porządnego (chociaż małego) boxa. Bylem dziś w sklepie i kupiłem dwie żarówki do mojego boxa. Wydałem na nie 140 koron (norweskich... ok. 70zl). Żarówki są mocy 45W, swiatlo 3077lm i mają kolor biały 4000K. Czy kolor żarówek bedzie nadawał sie na i veg i flo?

Czy są jakieś skutki uboczne od za mocnych żarowek w tak małym boxie?

Ps. Z obliczeń kalkulatora box powininem mieć min. 2400lm a wlasne 4000lm...

Pozdrowienia! <coolpalacz>

cytrynowy

Active member
Buchów
0
na flo są żarówki 2700k te na weg są ok ale na flo musisz kupic te 2700k

anezkaCZ

Active member
Buchów
0
za mocne nie bedą wiec nie musisz sie obawiac ;) co najwyzej kontroluj temperature ;)

Pioneer

Member
Buchów
0
Aha to dobrze wiedziec! Szukalem w sklepie takich samych żarówek tylko że w barwie 2700k, ale nie znalazłem. Lepiej bedzie dokończyć FLO na tych 4000k czy zamienic na 2x 20W 2700k?

cytrynowy

Active member
Buchów
0
Na tych 4000k roslinka lepiej urosnie na wegu, ale nie mam pewnosci czy 4000k da rade na flo, kup 3x20 W 2700k i bedzie za***iscie wtedy

Raf_rk

Well-known member
Weteran
Buchów
2
na 4000 K da radę do końca pociągnąć

Pioneer

Member
Buchów
0
Ok dzieki za pomoc. Wlasnie koncze video tutorial, wiec moze bedzie kilku zainteresowanych. A jak tylko bede mial nasiona startuje z fotorelacja... Mysle ze bedzie to blueberry AF i lowryder AF, ale czas pokaze!
Pozdrowienia <shiza>

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół