• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Pełny plan outdoor maj.(Automaty)

Wyszukiwarka Forumowa:

borakkeks

Active member
Buchów
0
mam pytanie ponieważ dzisiaj się udałem na 2 spoty żeby zobaczyć jak to teraz wygląda, oczywiście nie jest tam nic zrobione ani przygotowane, czy któryś z tych miejsc wydaje się git? ( mój wcześniejszy spot jest spalony niestety nie wiedziałem że tego lata wycieli las od strony spota i nie mam już tak dobrych warunków) Oczywiście we wczesnej wiośnie ziemia w którymś z miejsc była by przekopana, do tego obornik perlit dolomit, włókno kokosowe.

1 link to risky spot - https://galeria.haszysz.com/image/QlupdE

2 link to bezpieczniejszy spot - https://galeria.haszysz.com/image/Qlu29M

Ostatnia edycja:

Szevo

Outdoor 4 ever
Weteran
Buchów
5,004
Odznaki
12
Generalnie to ty musisz "czuć" czy spot ma potenciał na bycie nieodkrytym przez kogoś innego. Rośliny w jakimś stopniu też wrastają w otoczenie. Nie ma pewnych spotów. Może udać się 10 razy, a za 11 dupa... Na pewno im dalej od ludzi tym lepiej dla ciebie

Ayahuaska

Well-known member
Buchów
5,614
Generalnie to ty musisz "czuć" czy spot ma potenciał na bycie nieodkrytym przez kogoś innego. Rośliny w jakimś stopniu też wrastają w otoczenie. Nie ma pewnych spotów. Może udać się 10 razy, a za 11 dupa... Na pewno im dalej od ludzi tym lepiej dla ciebie
U mnie niestety tak się stało, 15 lat mi służył. Na szczęście scialem wszystko, ale ktoś się połakomił na popcorn, wycięte wszystkie resztki. Nie pisałem o tym w relce bo już tylko szedłem posprzątać wszystko.

borakkeks

Active member
Buchów
0
Generalnie to ty musisz "czuć" czy spot ma potencjał na bycie nieodkrytym przez kogoś innego. Rośliny w jakimś stopniu też wrastają w otoczenie. Nie ma pewnych spotów. Może udać się 10 razy, a za 11 dupa... Na pewno im dalej od ludzi tym lepiej dla ciebie
Zdaję sobie sprawę z wszystkiego co napisałeś, chodzi mi bardziej o to czy patrząc na typy roślin wokół ktoś doświadczony jest w stanie stwierdzić czy po wymieszaniu gleby i jej przygotowaniu i tak ,,gleba" (podłoże) będzie zła.

Eko

997
Weteran
Buchów
23,319
Odznaki
13
Pierwsze nauczyć się wrzucać zdj jak trzeba, drugie jeśli idziesz z marszu to pisz na straty odrazu, ja spoty obserwuję minimu sezon, teraz nawet jak nie robię po lasach to i tak mam pod okiem spoty, a czy mi się wydaje czy w oddali widać jakiś foliak/szklarnie

borakkeks

Active member
Buchów
0
Pierwsze nauczyć się wrzucać zdj jak trzeba, drugie jeśli idziesz z marszu to pisz na straty odrazu, ja spoty obserwuję minimu sezon, teraz nawet jak nie robię po lasach to i tak mam pod okiem spoty, a czy mi się wydaje czy w oddali widać jakiś foliak/szklarnie
to z drugiej strony rzeki to najprawdopodobniej strzelnica ;)

RybaOgrodnik

Well-known member
Buchów
343
Odznaki
4
Zdaję sobie sprawę z wszystkiego co napisałeś, chodzi mi bardziej o to czy patrząc na typy roślin wokół ktoś doświadczony jest w stanie stwierdzić czy po wymieszaniu gleby i jej przygotowaniu i tak ,,gleba" (podłoże) będzie zła.
Jeżeli są pokrzywy i nie ma iglaków nad spotem to moim skromnym amatorskim zdaniem nie ma sensu nosić kupnej ziemii a lepiej już ziemię na miejscu pielęgnować i przygotowywać.
(Np. Sypnąć kurzaka i przekopać na zimę)
Plus o ilę się nie mylę to na pierwszym spocie widać nawłoć która również jest dobrym wyznacznikiem.

Oczywiście mogę być w błędzie i ktoś o wiele bardziej doświadczony niż ja naprostuję temat a mnie opierdzieli za pisanie głupot :oczy:

Pozdro! :tiphat:

Eko

997
Weteran
Buchów
23,319
Odznaki
13
Jeżeli są pokrzywy i nie ma iglaków nad spotem to moim skromnym amatorskim zdaniem nie ma sensu nosić kupnej ziemii a lepiej już ziemię na miejscu pielęgnować i przygotowywać.
(Np. Sypnąć kurzaka i przekopać na zimę)
Plus o ilę się nie mylę to na pierwszym spocie widać nawłoć która również jest dobrym wyznacznikiem
Tak jesteś w błędzie, gówno prawda

nowy9

Well-known member
Buchów
5
Wykiełkuj to na waciku , przygotuj dołki 10-20l (ja bym tą ziemie jeszcze spulchnił jakis perlitem , sypnął kilka garsci dolomitu , garstke azfoski , pare gramow hydrozelu i tyle . Wsadzasz bezposrednio kiełki do ziemi a nie jakies kubeczki ch*j wie co jeszcze . Zasłon kiełki Ucięta dupa butelki gdzies na 10 cm wysokosci z porobionymi dziurkami na wentylacje i zdejmij jak juz nie beda się miesicly a bedzie bezpieczniej na slimaki . Na poczatku chodz troche czesciej , trenuj jak bedzie miala z 4 piętra i tyle . Pozniej to co weekend skoczysz podlac i beda rosly .

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół