nasiona marihuany

Peja reprezetuje biedę

Wyszukiwarka Forumowa:

growmen

Well-known member
Buchów
0
Co powiecie na temat tego kawałka, osobiscie bardzo mi się podoba i uważam ze Rychu ma w nim całkowitą rację.

melanzystka

Member
Buchów
0
Mi też się ten kawałek podoba, popieram przedmówcę. Peja ma zajepisty styl, a jego rymy nie są bezsensowną sieczką, a prawdziwą liryką. Mówi jak jest i nie owija w bawełnę i to jest max pozytywne! :lol:

bialy_mis

Well-known member
Weteran
Buchów
11
No niewiem czy jego teksty nie są sieczką. Teraz zrobł się "brutalny" i wulgarny. "Kurewsie Życie" nie mowie ze to zly kawalek ale sieczka jest. Jedyne co i sie w tej piosence to klip... scena walki psow :D

No i na koncu jednej piosenki zrobil prawdziwa sieczke slowna. Nie rowna sie z ZIPERĄ... Mistic Molestą. Taaak... Skandal to najlepsza plyta polska rapowa.

1

19(L)16

Guest
Bialy Misiu <bravo> Skandal to najlepsza polska plytka - popieram za***iste bo jest to jedna z pierwszych plyt.KLASYK!!! Peja tez za***isty koles, a jest wulgarny dlatego ze ma juz dostyc tej calej nagonki na niego ze sie sprzedal i ze zarabia kokosy,wiec sie poprostu wk***il i pojechal tym ludziom, kazdy by tak zrobil bo po h*j ludzie zagladaja mu do kieszeni. to co ze jest bogaty jak ciagle robi kawal dobrej roboty. zaloze sie ze zaden z tych typow co po nim jada nie zamienilby swojego dziecinstwa na jego.

bialy_mis

Well-known member
Weteran
Buchów
11
Masz rację... "Będę zupelnie szczery... przerazal mnie widok siekiery" ten wers mówi wszystko o dzieciństwie peji.

R

Rider

Guest
Peja jest spoko :wink: a ci co go nielubiom to w wiekszosci ci co paczom na rece i zazdroszczom...

S

slash

Guest
O jea . Pośpiewajmy o biedzie w butach za 300 zł , ciuchach za 5 stów i markowej czapeczce .
Oh tak nie ma za co żyć ...

bialy_mis

Well-known member
Weteran
Buchów
11
Ci ktorzy spiewaja w butach za 300PLN nie spiewaja juz o swojej biedzie ale o innych. Nie bede tu pie****il bez sensu o slamsach i biedzie, że rap mowi tylko o tym. Rapowac mozna o wszystkim nawet o pie****ach jak to niektórzy robia. A to, że niektórzy się dorobili na tej muzyce (oczywiscie mowie tu o pozadnym rapie) to nie ma w tym nic zlego. Zauwaz tez, ze wiekszosc pracuje i zarabia na te buty i ciuchy. A pieniadze z plyt to tylko niewielki dodatek do tego.

Biedny tez mzoe chodzic w markowych ciucach jak ukradnie. Wszystko zalezy od checi. Juz pewnie jestes do tej muzyki negatywnie nastawiony. A ja nie mam zamiaru nawet Cie przekonywac. Zawsze hiphop byl przez niektorych nienawidzony i jest tak teraz. I jes dobrze. Trzeba sie pogodzic ze jedni sluchaja rapu a inni metalu na przyklad.

Sam zaczelem rzadko ciezkiego rapu teraz sluchac... slucham przewaznie ragga bo sa wakacje i trzeba sie wyluzowac.

R

rafix_

Guest
ludzie dajcie spokoj, chlopak sie dorobil i chwala mu za to. Ma swoj oryginalny styl ktory niekarzdemu do konca odpowiada (np mi, chociaz plyty przesluchalem) jednak nie jest to powud zeby wieszan na nim k***y.

ciekawy jestem czy ci wszyscy jak to sie ladnie okresla "internetowi krytycy" przesluchali wszystkie jego nagrania (lub przynajmniej 3/4) np. nagrywki jeszcze w SLUgang, hm ?

misiek regge dobry kliamt, ja odostatnio na okraglo slucham vavamuffin, jamal, natural dread killaz, habakuk i jeszcze paru innych

aha sprawdzcie dj zero i dj gruff - ciekawa muze robia

pozdroooo

1

19(L)16

Guest
peja jest za***isty i gratuluje mu ze sie dorobil bo jakby nie rap to pewnie zapie****alby dzis w jakiejs fabryce pudelek i kartonow za 800zl. a tak ma przynajniej satysfakcje ze sam do czegos doszedl bo nikt mu tego nie ulatwial. teraz rapujac o biedzie rapuje o swoich przezyciach bo wie ze jest od hu*a osob ktore zaczynaly tak jak on....

ps ragga rulezz hehe, a sluchaliscie WSZ\CNE? tez dobry klimacik do upalenia

bialy_mis

Well-known member
Weteran
Buchów
11
Dobre jest jeszcze Bass Medium Trinity, Maciora jest looz. Ogólnie ostrzejsze ragga. Bo habakuk mi nie przechodzi.

chaszczu

Well-known member
Weteran
Buchów
25
habakuk to nei ragga tylko reggae :) i to srednie

G

greenlife

Guest
wybaczcie ze pytam ale ja czlowiek starej dady i starych klimatow a pytanie brzmi: czym sie rozni ragga od reggae

bialy_mis

Well-known member
Weteran
Buchów
11
ragga jest bardzie zywiolowe bardziej wspolczesne... wiecej toastowania.

chyba

koyot

Well-known member
Weteran
Buchów
1
to to samo he...
tylko prawidlowo sie pisze reggea...rozne odmiany raggi<spolszczona wersja :wink: >...elektroniczna mocno czyli "dub"...melodyczna taka jaka gra Bob Marley...ragga jungle...itd...z reszta kazda muzyka ma jakies odlamy...

...prawdziwa reggea pochodzi od rastamanow...muzyka nosiaca przeslanie...jamajski hiphop :wink: ...podobnie reggea jest przeciwko systemowi...lecz nie w taki bezsposredni jak hh...wiecej poezji...milosci wobec blzinich...tak mi sie wydaje he...
...kilka slow Boba Marleya o muzyce i o ganji

"Muzykę zawsze inspirowały nasze przekonania i nasza wiedza. Oraz sposób w jaki dochodziliśmy do arkanów tej wiedzy. Muzyka reggae to muzyka o sobie samym. To własna historia - o swojej przeszłości i przyszłości."

"Rum (alkohol) tylko cię niszczy od środka i zabija, tak samo jak system. System jest przeciwko ziołu, bo ziele czyni cię niezłomnym. Kiedy palisz zioło - twoja świadomość staje przed tobą. I widzisz ją. Więc diabeł nie lubi, jak zawsze jesteś świadomy i robisz porządek ze swoim życiem. Diabeł wie, że wtedy nie będziesz robić głupot. Tak więc zioło jest uzdrowieniem narodu."

"Lepiej mieszkać na dachu niż w domu pełnym z zamętu."...dobre

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół