akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Peja reprezetuje biedę

Wyszukiwarka Forumowa:
W

wexir

Guest
Jego teksty nie zbyt mondre... Trudo napisac mondry tekst nie bedac zbyt madrym...(ale powtorzen^^)
Proponuje tobie posluchac naprawde dobrego hip-hop np. ostrego i porownaj tekst peji a teks ostrego... Jak on tak dobrze rymuje to ciekawe dlaczego na wolnym nigdy nie jechal^_^ dlatego smiem twierdzic ze te teksy pisze mu np. cygan^^
Ej ja nieche sie z toba klucic, wyrazilem swoja opinie na temat tego czlowieka i niema co sie zaraz denerwowac jezeli ciebie dotknela moja poprzednia odpowiedz to sory :p ale pamietaj ze kazdy moze sie wypowiadac. Ja wlasnie swoja przygode z hip-hopem zaczolem od niego :) a od tego minelo juz gdzies 3lata...

bialy_mis

Well-known member
Weteran
Buchów
13
Nie lubisz go spoko... nie kazdy kazdego lubi. Ja np. nie lubie WYP3. Wiadomo, ze sa jednym z pierwszych skladow ale ich styl mi nie podchodzi. Jednak nie bede na nich najezdzal... i ty tez nie powinienes na nikogo najzdzac.

Nie sadze, zeby zarabial az takie pieniadze. I to, ze jest jednym z najlepiej zarabiajacych w polsce muzykow to glupota. A Doda, Mandaryna... przeciez to sie najbardziej liczy nie jakis tam Peja. Moze pomylilo Ci sie, ze sprzedaza plyt.

[ Dodano: 2005-09-18, 15:38 ]
To, ze Peja nie jezdzi na wolnym to jego sprawa. Wogole to skad wiesz...

Freestajl a rymowanie na kartce to zupelnie dwie inne bajki... we fristajlu rymujesz o tym co w danej chwili myslisz. Nie zastanawiasz sie zbytnio nad logika tylko rzucasz panczlajny.

A w nagrywaniu plyt... tekstu nie piszesz 5 minut. Tylko zastanawiasz sie i nad logika tekstu i nad przeslaniem i nad brzmieniem calosci nad zgraniem rymow do bitu. Zreszta kazdy powinien nagrywac dla siebie, zeby byc z siebie dumnym i zadowolonym z tego co sie zrobilo. A co inni powiedza powinno sie miec w dupie :p

Jendrol

Well-known member
Buchów
2
Ostry i Peja prezentuja inny styl to po 1, po 2 jak juz mowilem moze Ci sie nie podobac to co robi tak jak kilku innym userom tego forum, jednak oni nie piszą o Peji "kretyn", bo nawet jesli nie podoba sie komus jego flow, to nie znaczy że ma mu jechać, nie znając go praktycznie.
A dla Twojego info Peja też swoje nagrał na wolnym, njie bierze udzialu w bitwach, bo widać nie kręcą go pancze, jednak rymowac na wolnym potrefi.
Pozatym jest wiele dobrych raperow, ktorzy na wolnym sie nie sprawdzaja, jednak z ołówkiem w ręku potrafia czynic cuda.
Przemysl to i nie oceniaj ludzi tak szybko.

W

wexir

Guest
Ja go krytykuje bo go nie lubie... a nawet bardzo. peja ma najwiecej odbiorcow mlodych dla ktorych bluzgi tylko sie licza nie sens piosenki, bo jego polowa piosenek niema jakiegos glebokiego sensu tzn sa plytkie np kocie ruchy, 997, co cie boli , reprezentuje biede itd. Reprezentuje biede on powienien miec to w sercu a nie sie tym szczycic bo niema zadnego powodu, bieda jest i bedzie. Najczesciej peij sluchaja ludzie ktorzy na hip-hopie sie nieznaja, HEHe a z tym ze peja jedzie na wolnym to chyba zart... daj jakis link z jego wolnym prosze ^__^( pewnie o biedzie rymuje)
Jezeli go lubisz to twoja sprawa ale ja moge go nie lubic bo dlamnie jest poruwnywalny do mandaryny ^^ oj znowu dostane kazanie :?: :?

bialy_mis

Well-known member
Weteran
Buchów
13
Nie dostaniesz kazania i wczesniej tez nie dostales... co to kosciol?

Peja byl uwielbiany rok temu ale teraz? Jest zapomniany.

Smioejesz sie z wolnego Peij (chociaz wcale nie slyszales) nawet jezeli nie wychodzi mu to najlepiej. Ty robisz to lepiej?

W

wexir

Guest
A tak wogole to nie jest rozmowa o mnie tylko o peji. Nie slyszalem jego wolnego bo chyba wogole nigdy nie jechal na wolnym. Ja peji nigdy nie lubilem i nigdy nie bede lubic a pozatym taki hip-hop mnie nie jara a jak mnie nie jara to go nie lubie a jak go nie lubie to go krytukuje a jak go krytykuje to go obrazam itd... ^^ ^__^. A tak wogole to niedziwie wam sie ze tak go bronicie bo ja ostrego tez bym bronil wiec was przepraszam ^^ jezeli was fanow peji tak bardzo to boli.

R

Rider

Guest
Wexir dobrze mowisz... no bo to jest proste kazdy na temat ma swoje z zdanie i kazdy sie powinien z tym liczyc... bo wpajanie komus ze sie myli a samemu nie wiedziec wiecej na dany temat to pokractwo...
A co do czego to danej osoby nie nauczymy sie nigdy wiec jezeli cos myslimy na czyjs temat to w prawdzie sie mylimy...
Peja sie dorobil na rymowaniu ale zadajmy sobie pytanie czy jego rap jest poprostu praca czy zyciowa pasja?? no niestety tylko on to wie...
Wznosze pomste ot zeby nie okreslac ludzi po zawartosci kieszeni, otoczeniu itd.... lecz swojim gustem do sztuki jak jest muzyka "a jezeli gust twoj okresla sama osbe nie znajac jej to jest sie gejem"...

Jendrol

Well-known member
Buchów
2
Linka mam podać... hmmm widzisz kolego, za czasów kiedy Peja zaczynał nagrywać o internecie raczej nikt nei slyszal i wyobraź sobie ze niektore nagrywki są tylko na jakiś kasetch podawanych z reki do ręki itp.
Pozatym jak już mówilem, możesz miec swoje zdanie, mozesz nie lubic jego muzyki, czy jego samego... ale jechanie mu o kretyna przy ludzich ktorzy mogą znać go osobiście i maja napewno wiekrze pojecie o jego twórczości i o nim samym niż Ty, jest zdecydowanie nietaktem.
Pozatym widać, że nawet jeśli slyszales jakis jego kawalek to nei sluchales dokalsnie jego tekstow. Wlasnie w reprezentuje biede, P nawija o takim stosunku do niego jakiprezentujesz Ty. Czyli patrzeniu mu do kieszeni itp. Pamietaj ze on naprawde wywodzi sie z biedy, mieszkam na tej samej dzielnicy w ktorej on sie wychowywal i uwierz że niechciał yś tu przebywać, a co dopiero mieszkać.
Pierwsze nagrywki nie przynosily mu praktycznie zadnej kasy, a wrecz przeciwnei straty. Jelsi wiesz troche o HH powinienyś wiedziec ze za nielegale nei zgarnia sie hajsu.
Niechce mi sie rozpisywać na temat innych wątków tej konwersacji...
W kazdym razie przemyśl. I nie jedź ludzią których nie znasz.
Pozdro

Update: a i jeszcze jedno: nie bronie Go, popriostu denerwuje mnie takie jechanie nei znanym sobie ludzia, na zasadzie "ten to sie sprzedał" ostatnio wszysyc jadą Peji, tak jak kiedys wszysyc sie nim jarali, nie znając praktycznie jego tworczości. Pozdro

W

wexir

Guest
heh, nie ma sensu ta rozmowa, ja mysle swoje i bede mysla i nie przeknasz mnie do peji. Niedziwie ci sie ze go tak zazarcie bronsiz bo mieszkales z nim na tym samym osiedlu.. Ja sie nigdy nie jaralem jego hip-hopem bo jakos mnie to nie kreci. Jego teksty nie sa skoplikowane sa proste, bo sa kierowane do prostych ludzi. ON moim zdanie niszczy kulture hip-hopowa. Kiedys czyli ok 5lat temu hip-hop byl czysty nieprzesiaknietym kurestwem a teraz kazdy gowniarz slucha hip-hopu nosi duze spodnie i chce byc modny i wlasnie ci gowniarze sluchaja peji, jezeli mi nie wierzysz to sie popytaj ^_^Peja ma swoje^piosenki^ przesiaknity brzydkimi wyrazam^:( a pozniej widzisz dzieciaka 9 letniego co fluga jak cholera, bo na sluchal sie peji...
Osoba patrzaca z boku na kulture hip-hopowa wydaje jej sie zla no nic dziwnego jezeli wszedzie na okolo leca pisenki peji i ta osoba myli ze wlasnie on jest dobrym raperm bo go wszedzie puszczaja... A nieche zeby peja byl przykalem kultury hip-hopowej :cry:

bialy_mis

Well-known member
Weteran
Buchów
13
Przykladem kultury hiphopowej dla wielu ludzi jest Mezo a nie Peja.

Dzieci nosza szerokie spodnie w wiekszosc hiphopowco polskich ktorych ja szanuje ucieka teraz od takich ubiorow. W piosenkach tez duzo o tym rymuja... np. Wlodi, Zurom... to tylko przyklady ktore pamietam.

koyot

Well-known member
Weteran
Buchów
3
no w 2003 podajze roku Peja byl naljepiej zarabiajacym polskim mc <wtedy gdy "glucha noc" wyszla> ...ale wlasnie on nawija o tym ze z biedy mozna do czegos dojsc, ***ie na "heńków" z pod monopolowych itd, reprezentuje biede bo sie z niej wywyodzi...zarobil tyle i dalej tam mieszka nie wy***al gdzies na za poniedzmi jak np Liroy...robi swoje, robi muzyke i dalej trzyma sie ze swoimi ludzmi...stal sie przez pewien czas mocno komercyjny bo go tak wypromowali...czy tego chcial czy nie, tego nie wiem...

Jendrol

Well-known member
Buchów
2
Po 1 Peja chyba nigdy nie nosił luzów :p Po 2 piszez ze kiedys hh byl czysty i wogole, pragnal bym zauwazyc ze Peja nie pojawił sie rok temu, tylko już swoje robi w tym "fachu"
Po 3 przesłuchaj uwaznie jego teksty bo w wielu kawalkach wlasnie odpiera takie jechanie mu i argumenty ktorych Ty używasz.
Słyszałeś może Ski-Skład? jak nei to polecam przesłuchać dokladnie.
Jesli wolisz lightowy styl, bez przekleństwe i wogole to masz Meza itp :p
I nie obraź sie, ale poprostu niemasz odpowiedniej wiedzy na temat jego, jego twórczości, znajomości tekstów itp, żeby prowadzić taką dyskusje.
Powtarzasz sie ziomek.
Pozatym powtarzam po raz 100tny, że niechce Cie przekonać do neigo bo nie musi Ci sei podobać to co robi, tylko wk***ia mnie że nazywasz go kretynem, nic o nim nie wiedząc.
Pozdro

K

korasek

Guest
peja. napisze krótko.
nie lubie go (chociaż wielu - bardzo wielu znajomych uważa go za numer 1 polskiej sceny). ten gość dla mnie to zwykły idiota. od fety mózg mu wyżarło tak z deka.
jego rap mówi o życiu i w ogóle o ważnych ważnych sprawach dla większości z nas.
jednak w tym wszystkim zatracił (moje wrażenie) całą zajawkę na rymowanie.
jego rymy są proste i raczej pisane z kartki (jednak chętnie sprawdziłbym jakieś jego fristajle - może zmienie zdanie o nim chociażby w małym stopniu).
jego życiorys też nie jest zbyt ciekawy - tu jakaś bójka, tu znowu zawiasy - a to napewno nie efekt palenia zioła! czego? pytanie retoryczne :D
znam wiele składów i raperów z podziemia i powiem wam że połowa z nich (jeśli nie więcej) na wolno leci lepiej niż peja z karteczki. oczywiście każdy ma swoje zdanie.
jeżeli ktoś ma jakieś jego frywolne, to prosiłbym o jakąś próbke na tsukasa@wp.pl
podziękować za uwaga! (miało być krótko, ale trudno :D )
peace.

W

wexir

Guest
napewno duzo dostaniesz maili korasek ^^ bo peja jest mistrzem ^^ chyba on 2 slowa w swojej piosence pisze 15 minut ^^ i z dwadziescia bykow stawia ^_^
a tak wogole to pozdro korasek za ta ze patzrysz trzezwo na sytuacje ^__^ a i jeszcze jedno wole juz meza od peji, mezo przynajmniej na wolnym jedzie i wiem ze on eksty sobie pisze sam, chodz i tak za mezem nie przepadam.

R

Rider

Guest
...o ku**a ...demokracja :twisted: ...putin to ch*j hyhyhy ...jak byla sprzeczka o piwo to teraz bedzie sprzeczka o peje... heheh

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół