akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Peja reprezetuje biedę

Wyszukiwarka Forumowa:
K

korasek

Guest
mezo akurat dal mnie to komercja w czystej postaci. poza tym... on nie kmini sytuacji bo nie jara! meza słyszałem na wolno i... to zupełnie nie ta dziedzina (wgmnie powinien przeciepać się na szachy).
żaden szanujący się raper nie pozwoliłby żeby jego kawałek znalazł się w gazecie typu bravo czy inne tego typu.
a z tymi mejlami to spokojnie, mam łącze tylko 128 kb/s :D

Predazzo napisał:
...o ku**a ...demokracja

miałeś chyba na myśli dyplomacje...?
bo demokracja w naszym kraju to bajeczka dla dzieci...

R

Rider

Guest
...niee mnialem na mysli nic... chodzi tu tylko o okreslenie tej wymiany pogladow dptyczacych peji :wink: ...a ta nasza cala dyplomacja jest wy***iscie zkorumpowana :p

Jendrol

Well-known member
Buchów
2
Noż ku**a... jesli oceniacie czyjś rap tylko po jego free to ja wspolczuje. Już w ogóle abstahując od Peji, to Free i teksty pisane, są dwoma odrębnymi dziedzinami rapu. Jak już ktoś słusznie to zauważył.
Dla mnie jechanie Peji za jego przeszłość to juz roche przesada. Rap, czy komuś się to podoba czy nie, jest muzyką brudną i wywodzacą sie zdecydowanie nie z Wersalu. Jeśli wolisz grzecznych chłopców to polecam Ozoon, albo just5 (czy jak to sie pisze :D) czy coś.
Pozdro :)

bialy_mis

Well-known member
Weteran
Buchów
13
Nastepny z freestylem wyjechal w morde. Nie mieszkajcie dwoch roznych styli. Czy np. Wlosiego albo kogos z Molesty lub ZIP slyszales na bitwach? NIE! Bo nie kazdy musi lubic freestajl.

A bojki i zawiasy jak to napisales to normalne zycie "normalnego" czlowieka. Przez te bojki np. widac, ze nie pozucil dawnego zycia.

W

wexir

Guest
wolny pokazyje czy umie sie rymowac, pamietam jak peja byl podniecony jak ostry na wolnym jechal(chyba mu zazdroscil)... Nie pie****cie tez ze peja ma jakies niesamowite teksty... bo one sa plytkie i to jeszcze jak... jeszcze chwila i powiecie ze peja jest najlemszym mc w polsce... albo i jeszcze lepiej ze jest lepszy od :cry: magika, i ostatnie pytanie, czy wy wiecie co to jest hip-hop?? czy wy go sluchacie, czy tylko peje??? :twisted: (peja wieli kozak^^ od pierwszego lepszego by w leb dostal^_^)
pozdro dla tych co rozumieja

K

korasek

Guest
prawdziwy rap polega właśnie na freestajlu.
czy sie komuś to podoba czy nie...
jak ktośjest dobry, to sprawdza swe umiejętności właśnie na wolno, a jak ktoś jest piz*a (dotyczy tych co są zdeklarowanymi emce), to tego nie robi.
wielu to powtarza i większość praktykuje, jak się ktoś boji to nie freestajluje, a prawdziwy rap był kiedyś prakrycznie tylko freestajlem, bo tekst napisać to potrafi prawie każdy.
a propos bójek itp. dla peji i wielu życie to walka w dosłownym tego słowa znaczeniu, a nie na tym to wszystko polega.

uczcie się od Jah! :mrgreen:
pozdro ci prawdziwi...
free to esencja rapu

R

Rider

Guest
heh w gazetkach "BRAVO" ...ladnie pisza o peji ze on z biedy chlopaczek biedny sie wywodzi a reszta to ustawiona milionerka :lol: ... co za ciezki los... heh on sie sprzedal i tyle a ta bieda jego namiastka rapu, pfka tez sie sprzedalo niema magika i pokachontaz powstalo nie jest zly ale komercyjny za***iscie... no chlopaki poprostu potrzebuja kase jak my wszystcy... wszystcy ida w komere niema co... tak jest na calym swiecie... niema czym oddychac... peja tez potrzebuje na cpanie :wink: a trzemu ma byc zly chlopak jest ziomem i tyle... kazdy na swoj sposub :twisted:

1

19(L)16

Guest
Jendrol napisał:
Po 1 Peja chyba nigdy nie nosił luzów :p Po 2 piszez ze kiedys hh byl czysty i wogole, pragnal bym zauwazyc ze Peja nie pojawił sie rok temu, tylko już swoje robi w tym "fachu"
Po 3 przesłuchaj uwaznie jego teksty bo w wielu kawalkach wlasnie odpiera takie jechanie mu i argumenty ktorych Ty używasz.

swieta racja...peja siedzi w tym bodajze od 94-tego kiedy zapoczatkowal hh w Polsce razem ze "spawaczami" wiec to takze dzieki niemu pojawil sie ten gatunek muzyczny na naszej ziemi. a jesli chodzi o te argumenty ktorych uzywasz wexir, to wlasnie...posluchaj ze zrozumieniem co on o nich mowi, to moze zmienisz zdanie (ja dopuki sie nie wsluchalem sie dokladnie w tekssty tez myslalem ze jest komercha)

wcale nie trzeba byc za***istym na wolno zeby byc dobrym raperem (np Wlodi).kiedy pisze teksty to dokladnie je analizuje i poprawia by wyszlo z tego cas naprawde dobrego a nie jakies bezsensowne rymy-przynajmniej tak mi sie zdaje.

ps. wexir ciekawe czy ty bys mu tak latwo obil gebe, chlopak swoje przeszedl wiec napewno ma pojecie o awanturach a pozatym ostatnio troche spuchl od koksow :mrgreen:. i nie pisz ze nie sluchalem innych wykonawcow bo zaglebiam sie w ta muzyke i staram sie zapoznawac z kazda grupa by miec o niej swoje zdanie, i wiem ze stare kawalki sa najlpesze (w tym SkiSklad-choc nie jest az taki znowu stary :) )

Peja jest za***isty i tyle...ja rozumiem to co ma do przekazania i nikt mnie nie nakreci zebym zaczal na niego psioczylc.Szanuje go na podstawie tego co o nim wiem,a wiem wiele.pozdro dla tych co mysla podobnie.... :mrgreen:

W

wexir

Guest
hehe no peja troche wielki sie zrobil... pamietam jeszcze jak byl teledysk jest jedna rzecz dla ktorej warto zyc to on tam taki chudy byl a teraz... Dobra dajcie juz spokoj^^ peja i peja jeja czy on jest waszym autorytetem??...

1

19(L)16

Guest
autorytetem napewno nie, czlowiekiem do nasladowania tez nie, bo ja mam troche inne zycie niz on,mam rodzine i nie dorastalem na granicy ubostwa(fakt ze w domu nigdy sie nie przelewalo ale nie bylo strasznie-inni maja gorzej), ale napewno jest dla mnie czlowiekiem ktorego szanuje i staram sie wyciagac wnioski z tego o czym mowi z wlasnych doswiadczen zeby nie miec podobnych problemow. jest dla mnie tez guru jesli chodzi o hh,moze bylby dla mnie autorytetem gdybym go znal osobiscie,tego nie moge wykluczyc bo koleszko ma charyzme...

W

wexir

Guest
Charyzme to mial hitler :twisted: I nie pie**ol ze peja jest guru hh bo to nie ktorych boli... :cry: tak samo mozesz powiedziec o doniu albo 18l nowatorze o lerku o mleku itd... :?

1

19(L)16

Guest
ku**a przeciez pisze ze "dla mnie on jest guru" co nie znaczy ze tak musi byc dla wszystkich.dobra skonczmy ten temat bo niedlugo poklucimy sie na ostro :)

R

Rider

Guest
i tak piwo zadzi... :twisted:

[ Dodano: 2005-09-22, 23:06 ]
hehe

Jendrol

Well-known member
Buchów
2
ku**a no ja wszystko rozumiem ale porownywac peje do 18l to juz jest totalna przagiba...
wexir weź sie zastanów co ty wogole piszesz, porównaj sobie free jednego z lepszych freestylerów w kraju: OSTR'a z przecientnym kawałkiem z pod ołówka... free to jest zabawa językiem i sprawdzenie jak szybko potrafi sie rymować
kartka i ołówek dają możliwość przesłania myśli i nie chodzi tu o szybkość tylko o jakość rymów... jesli ty patrzysz na raperów tylko po ich jeździe na wolnym to dla mnie dyskuja z tobą na temat tej odmiany muzyki jest bezsensem.
I powiem Ci tylko jedno: takie gadanie mnie irytuje, bo wiem ze nie powtórzył byś w twarz tego co mówisz ani Peji ani zadnemu innemu raperowi czy cokolwiek...
Jak to w kawałku 52: "chcesz ze mnie kpić, nie poczułem nic..." dokończ sobie sam

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół