akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Pepe Silvia R1 - ETHOS GENETICS, Permanent Kush - INHOUSE GENETICS

Wyszukiwarka Forumowa:

Zielone krainy

Well-known member
Buchów
1,480
Odznaki
4
Zaczynam od nowa, tym razem na pestki wybrałem trochę lepszych producentów nasion niż poprzednio.

Rośliny:

Permanent Kush - INHOUSE GENETICS - wyszła z ziemi 07.11.2025

Pepe Silvia R1 - ETHOS GENETICS - wyszła z ziemi 08.11.2025

Box: 0,32 m2

Oświetlenie : Jungle Jackson Nemesis 150 W + Ledam 60 W.

Donice 2 l – ziemia Biobizz light-mix.

Wentylator : kanałowy 280-330 m3.

Nawozy :
Biotabs, Biobizz, Terra Aquatica.

Planowane treningi: LST + Topping.

1.jpg

Zielone krainy

Well-known member
Buchów
1,480
Odznaki
4
Permanent Kush - INHOUSE GENETICS - 8 dzień wega.

Pepe Silvia R1 - ETHOS GENETICS - 7 dzień wega.

16428a9c5ce528025.jpg

Kush ma lekką przewagę nad Silvia R1, ale nie jest źle, miałem większe różnice w rozwoju między roślinami.

Zielone krainy

Well-known member
Buchów
1,480
Odznaki
4
Zakupiłem system autopot, dlatego że prawdopodobnie będę musiał, co jakiś czas wyjeżdzać, więc załatwi to problem podlewania.
Rośliny zostały wczoraj przesadzone do doniczek 8,5 l, rozpocząłem trening LST.
Miałem chwilę problem ze stosunkiem poziomu wilgotności do temperatury i lekko zdeformowały się liście, ale uznaje, że problem już rozwiązałem.

Permanent Kush - INHOUSE GENETICS - 15 dzień wega.

Pepe Silvia R1 - ETHOS GENETICS - 14 dzień wega.

181abe99af259c27b.jpg

Zielone krainy

Well-known member
Buchów
1,480
Odznaki
4
Podłączyłem dzisiaj pompkę do kopuły napowietrzającej AIRDOME. Pierwszy raz tego używam, więc zobaczę jaki będzie miało to wpływ na rozwój roślin. Jak na ten moment rośliny rozwijają się prawidłowo.

Permanent Kush - INHOUSE GENETICS - 18 dzień wega.

Pepe Silvia R1 - ETHOS GENETICS - 17 dzień wega.

1.jpg

Zielone krainy

Well-known member
Buchów
1,480
Odznaki
4
Dzisiaj zakopałem po dwa biotabsy na doniczkę i ponaginałem rośliny. W mojej ocenie idą szybko, nie wiem czy ta pompka ma na to wpływ, ale jak tak dalej pójdzie, to w sobotę obetnę główne szczyty i dam im tydzień czasu, a potem przełączam na kwitnienie.

Permanent Kush - INHOUSE GENETICS - 20 dzień wega.

Pepe Silvia R1 - ETHOS GENETICS - 19 dzień wega.

1.jpg

2.jpg

Zielone krainy

Well-known member
Buchów
1,480
Odznaki
4
Wczoraj poleciały głowy głównym szczytom, jak chodzi o tempo rozwoju to na moje oko jest szybkie, na co wpływ ma prawdopodobnie pompka i kopuła dotleniająca korzenie, ale z moich wstępnych obserwacji wynika, że na kwitnieniu pompka będzie musiała być wyłączona, bo po podlaniu ziemi i włączeniu pompki następuje skok wilgotności, jakby był włączony nawilżacz powietrza, w konsekwencji wilgotność skacze blisko 80 %, gdzie bez pompki wilgotność nie doszłaby do 50 %.

Prawdopodobnie przełączę rośliny na kwitnienie za jakieś 3 dni, bo już dość ładnie wypełniły powierzchnie doniczki.

Permanent Kush - INHOUSE GENETICS - 23 dzień wega.

Pepe Silvia R1 - ETHOS GENETICS - 22 dzień wega.

282c9ceb7c4fc8bc7.jpg

Zielone krainy

Well-known member
Buchów
1,480
Odznaki
4
Ten timer i reszta kabli w środku to średni pomysł, mogą się popsuć od wilgoci albo coś gorszego 🔥
Masz racje. Muszę pomyśleć przynajmniej o zmienianie położenia, by było to oddalone od wilgotnych miejsc.

Ostatnia edycja:

Zielone krainy

Well-known member
Buchów
1,480
Odznaki
4
Doprowadziłem wczoraj wężyk z wodą do autopotów i wszystko podłączyłem, leje jeszcze wodę z ręki, ale w razie wyjazdu system jest gotowy do użycia.

3.jpg

Rośliny zostały dzisiaj przełączone na 12/12. Panel led na czas indukcji został podkręcony na około 80%.

Permanent Kush - INHOUSE GENETICS - 25 dzień wega.

Pepe Silvia R1 - ETHOS GENETICS - 24 dzień wega.

Wyciąłem trochę niepotrzebnych liści i kilka zbędnych odrostów. Weg poleciał bezproblemowo i szybko, a stan rośln w mojej ocenie pozwala na przełączenie ich na kwitnienie.

1.jpg

2.jpg

Ostatnia edycja:

Zielone krainy

Well-known member
Buchów
1,480
Odznaki
4
Wyciąłem dzisiaj niepotrzebne odrosty i liście zasłaniające szczyty, kontynuuje trening LST. Rozwój obydwu roślin jest szybki, ale Silvia R1 od Ethos prześcignęła lekko Kush od Inhouse, mimo że to Kush miał na wstępie lekką przewagę.

Podlałem dzisiaj rośliny z użyciem orgatrexu i bacterexu, a także dałem im rhizotonic i calmag.

Permanent Kush - INHOUSE GENETICS - 25/ 2 dzień indukcji.

Pepe Silvia R1 - ETHOS GENETICS - 24/ 2 dzień indukcji.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

Zielone krainy

Well-known member
Buchów
1,480
Odznaki
4
Masz możliwość wyrzucić te kable poza namiot? Wilgotność + prąd to słabe połączenie
Nie, nie mam jak tego zrobić to nie namiot to szafka. Oddaliłem gniazdka na ile mogłem od źródła wody. Bywało gorzej przez 5 lat i dało radę, więc na razie tak musi zostać, jak jest.

Zielone krainy

Well-known member
Buchów
1,480
Odznaki
4
Oby tak było dalej, prąd i woda to husteczkowe połączenie xD. Jak ***nie to raz
To jest bardziej wytrzymałe niż się wydaje, kiedyś to już "pływało" i nie doszło do zwarcia.

Ostatnia edycja:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół