akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Pepe Silvia R1 - ETHOS GENETICS, Permanent Kush - INHOUSE GENETICS

Wyszukiwarka Forumowa:

Zielone krainy

Well-known member
Buchów
1,480
Odznaki
4
Niestety Pepe Silvia R1 od ETHOS GENETICS zaczęła hermić i postanowiłem ją usunąć. Został sam Permanent Kush, ale ładnie się rozrósł, więc nie ma wielkiej straty, bo i tak dość dużo miejsca w szafce zajmuje.

Permanent Kush - INHOUSE GENETICS - 25/12/8

1.jpg

2.jpg

Zielone krainy

Well-known member
Buchów
1,480
Odznaki
4
Roślina mocno się rozrosła, nie pomieściłbym w mojej szafce takich dwóch, więc na przyszłość weg przy dwóch roślinach będę kończył przed 20 dniem od wyjścia z ziemi.

Permanent Kush - INHOUSE GENETICS - 25/12/14

112aaafbc54020257.jpg

3f65e89c88cb29622.jpg

200a62855f2f06a83.jpg

Zielone krainy

Well-known member
Buchów
1,480
Odznaki
4
Roślina nabrała sporych rozmiarów, jak na ten moment to pod względem rozmiarów jest to drugi największy krzak jaki w tej szafce miałem. Ponaginałem ją, by lepiej rozłożyć szczyty na powierzchni szafki, za jakieś 5 dni zrobię jej fryzjera i dostanie wtedy herbatkę od Biotaps.

Permanent Kush - INHOUSE GENETICS - 25/12/17

1.jpg

2.jpg

3.jpg

Zielone krainy

Well-known member
Buchów
1,480
Odznaki
4
No, oskubałeś je z co najmniej połowy potencjalnych kwiatów w momencie w którym nie powinieneś nic ciąć, więc tak bo zmniejszyłeś sobie tym samym plon.
Mógłbyś się wypowiedzieć, jak to ostrzyc, wszystkie wiatraki usunąć 21 dnia kwitnienia ?

druh nabuhah

jak moge to pomoge
Weteran
Buchów
12,840
Odznaki
12
Dlaczego akurat 21 dnia kwitnienia? :D Wiatraków nie usuwaj bo są one potrzebne. Te najniższe odrosty bym wywalił bo nic z tego dobrego nie będzie, to powinieneś zrobić na początku flo. Ewentualnie na indukcji ja lubię tez wywalić co nie co jak @Bortek.
A wracając do wiatraków to możesz ewentualnie te dwa wielkie że środka usunąć co przysłaniają te dolne partie.

Zielone krainy

Well-known member
Buchów
1,480
Odznaki
4
Dlaczego akurat 21 dnia kwitnienia? :D Wiatraków nie usuwaj bo są one potrzebne. Te najniższe odrosty bym wywalił bo nic z tego dobrego nie będzie, to powinieneś zrobić na początku flo. Ewentualnie na indukcji ja lubię tez wywalić co nie co jak @Bortek.
A wracając do wiatraków to możesz ewentualnie te dwa wielkie że środka usunąć co przysłaniają te dolne partie.
Pomyliłem 21 dzień kwitnienia z 21 dniem od przełączenia. Śmieszek420 tak pisał w fotorelacji użytkownika Gardzibuch.
Generalnie, najlepiej wyciąć wszystko w 21 dzień od zmiany światła i potem już nie ruszać. Ja wycinam wszystkie wiatraki od dołu aż do pierwszego na którym są widoczne trichomy, go i wszystkie powyżej zostawiam. Lepiej zostawić więcej kwiatków na dole, ale wyciąć liście i dać tym kwiatom z dołu więcej światła, wtedy rosną normalne twarde kwiatki.

Zielone krainy

Well-known member
Buchów
1,480
Odznaki
4
Wyciąłem liście jakie zasłaniały doły, by światło miało lepszy dostęp do dolnych części rośliny. Dostały dzisiaj herbatkę od Biotaps, jaką napowietrzałem około 24 h. Nie będę już dokonywał żadnych ingerencji w stan listowia, zostanie tak jak jest do końca.

Permanent Kush - INHOUSE GENETICS - 25/12/21

1.jpg

2.jpg

3.jpg

Zielone krainy

Well-known member
Buchów
1,480
Odznaki
4
Równe 4 tygodnie kwitnienia, roślina idzie bardzo zadowalająco. Miałem nic już nie ciąć, ale wczoraj pozbyłem się jeszcze kilku liści, jakie zasłaniały doły. Dostały wczoraj PK od Biotaps 10 ml na 1 l wody, to dawka przy podlewaniu PK raz na tydzień, a potem leci czysta woda.

Permanent Kush - INHOUSE GENETICS - 25/12/28

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

Zielone krainy

Well-known member
Buchów
1,480
Odznaki
4
Piąty tydzień kwitnienia, więc mniej więcej półmetek. Kush bardzo intensywnie pachnie, buduje topy w kształcie kulek, jakie finalnie powinny być mocno zbite. Dostała wczoraj 10 ml PK od Biotabs na 1 l wody, a do tego calmag i bactrex.

Permanent Kush - INHOUSE GENETICS - 25/12/35

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

Zielone krainy

Well-known member
Buchów
1,480
Odznaki
4
Ile 🤔😎Raczej nie w tym grow 🥷
Ale smaczek pewno zajb będzie 👍☝️
Możliwe, że przeszacowałem wynik, ale to na końcu się okaże. Oparłem swoje wnioski na poprzednich krzakach.

Tan dał 146 g.

8.jpg

Ten dał 221 g.

1.jpg

Ten obecny myślę, że wypadnie gdzieś pomiędzy nimi, da więcej niż ten pierwszy, a mniej niż ten drugi.

neurofan

Well-known grower
Weteran
Buchów
5,458
Odznaki
4
Możliwe, że przeszacowałem wynik, ale to na końcu się okaże. Oparłem swoje wnioski na poprzednich krzakach.

Tan dał 146 g.

8.jpg

Ten dał 221 g.

1.jpg

Ten obecny myślę, że wypadnie gdzieś pomiędzy nimi, da więcej niż ten pierwszy, a mniej niż ten drugi.
To ostatnie zdjęcie bardzo ładny plancik. Wróć do tego projektu i zobacz co robiłeś inaczej, bo ewidentnie w obecnym nie będzie tak dobrze

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół