- Buchów
- 9,270
- Odznaki
- 7
Nie chce nic sugerowac czytalem kiedyś opinie że działają w synergii... Dużo producentow np biobizz czy biotabs ma oba środki w swoich podstawowych zestawach więc może ma to jakiś sens?

Nie będę robił żadnych fotorelacji, może dopiero na ostatnim rzucie zrobie i to z opóźnioną publikacją (zaczne wrzucać jak mnie już na tej miejscówce nie będzie).Zrobiłbyś fotorelacę z przyrostów roślin na podanych specyfikach?
To na czym bazujesz?W dodatku nie uzywalem nawozow, a Honza uzywa
Mikoryza i nawozy to zguba growerow, kto raz sie tego pozbyl, to ma krzaki ze szok.
Poza tym ziemia i nic nie dodajesz?Na wodzie z kranu.
W dodatku nie uzywalem nawozow, a Honza uzywa
Mikoryza i nawozy to zguba growerow, kto raz sie tego pozbyl, to ma krzaki ze szok.
Ja jedynie mogę potwierdzić że w glebie biednej w składniki odżywcze - 70% kokosu reszta to perlit i wermikompost oraz małe ilości dodatków typu premix biobizz, korzenie w połączeniu z mikoryza rozwijają się szybciej niż w bogatej w składniki odżywcze. A na moje oko rozwija się lepiej i szybciej stosując mikoryze i trichoderme. Mam grow gdzie w 3 doniczkach stosuje mycoterra pandora i quimera, z tych 3 dwie mają szczepionkę mikoryzy kraken wp. Śnieżnobiałe korzenie w tych dwóch growbagach wychodzą dołem, przy czym w tej jednej bez mikoryzy, korzeni od dolu nie mam, poza tym lodyga do tych dwóch z mikoryza to żartAle tu nie chodzi o zasolenie. Mówimy o dwóch różnych rzeczach. Naukowo udowodniono że mikoryza przynosi korzyść w glebach biednych w składniki odżywcze względem próby kontrolnej. Tam gdzie była gleba bogata to rośliny rosły mniejsze, badumtsss. Symbioza przechodzi w komensalizm w pewnych warunkach.