akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Ph 3.7 pomocy

Wyszukiwarka Forumowa:

Bart25

Member
Buchów
0
Witam.Jestem tu nowy.czym na szybko podbić ph roztworu bo spadło mi po dodaniu wszystkich canny do 3.7 jak moge podbić do 6 zanim dojdzie mi ph up?

U

Usunięty 70000

Guest
witaj :) kaliborwany ten phmetr? mozesz podniesc ph soda oczyszczona

Bart25

Member
Buchów
0
Witam.kalibrowałem dzisiaj...na 100%mierzy dobrze.sode akurat mam ale też czytałem że skruszona kreda też działa tylko wole podpytać bo już jakieś deficyty widze a ph makabrycznie spadło

U

Usunięty 70000

Guest
no to wez w takim razie troszke tej sody i sprawdz.. ile Twoja woda ma ph? skoro po dodaniu nawozow masz 3.7? chyba, ze dajesz 300% :D

Bart25

Member
Buchów
0
Woda ma 6.5 a odżywki daje dokładnie jak z opakowania

---------- Post Zaktualizowany 00:13 ---------- Data pierwszego postu 00:12 ----------

Ktôraś musi tak drastycznie obniżać tylko jeszcze nie wiem ktôra

---------- Post Zaktualizowany 00:23 ---------- Data pierwszego postu 00:13 ----------

Soda działa podeszło ładnie ale czy nie narobi szkőd roślinie?

Bart25

Member
Buchów
0
Chyba znalazłem przyczyne.Woda 6.5ph po dodaniu canna flores spada do 3.7ph dodaje rhizotonic+cannazym+canna boost i ph wychodzi około 3.8 ale jak dodam PK13/14 bo kwiatki kwitną akurat to ph podchodzi do 6.1 czyli ok.tylko zastanawiam sie co jak skończe lać pk13/14 bo to tylko niby tydzień sie leje

szalony_baklazan

Well-known member
Weteran
Buchów
529
Odznaki
2
A, że tak zapytam z ciekawości, co to jest za miernik?

Bart25

Member
Buchów
0
Miernik jest cyfrowy czarny z dwoma przyciskami off/on i Cal. kupiony na ebayu oczywiście skalibrowany dobrze.

R

ruski wentylator

Guest
takie sa zawsze skoki na mineralnych ?
czy to jakiś dziwny odosobniony przypadek ?

U

Usunięty 70000

Guest
cos tu nie tak jest :p
ile dajesz wody i ile/jakich nawozow dokladnie? :p

Bart25

Member
Buchów
0
Wszystkie odżywki mam z canny więc na 1litr wody daje terra flores-5ml. Rhizotonic-0.5ml Cannazym-2.5ml Cannaboost-2ml.no i PK13/14-1,5ml. A Drzewko auto daquiri lime zaczoł się 8 tyd.flo i martwie się bo pąki są już ładne ale kolor coś traci liście są jasno zielone a te dolne już żułte

O

OdcieńZieleni

Guest
:D nie doczytałem, to moze sprawdz na necie jaka woda kupna ma ph kolo 7.5 i ładuj w nia nawozy

Ostatnia edycja:
U

Usunięty 70000

Guest
a nie mozesz kupić ph up? buteleczka 0.5l która starczy ci na bardzo dlugo kosztuje z 30zł ... sie nie dziwie ze takie ph Ci wychodzi jeśli dodajesz do wody która ma ph 6.5, ogólnie terra flores podwyzsza, a pk zaniża cos mi sie tak kojarzy ale to mozesz przeciez sam sprawdzić, masz miernik, ale tak jak pisałem kup ph up i po kłopocie

a co tu sie nie czyta calosci? :D :D

Witam.Jestem tu nowy.czym na szybko podbić ph roztworu bo spadło mi po dodaniu wszystkich canny do 3.7 jak moge podbić do 6 zanim dojdzie mi ph up?

Bart25

Member
Buchów
0
Witam.Ph up.w drodze ale czegoś mojej panience definitywnie brakuje widze po kolorze liści jasnej zieleni.Z tego co czytam objawy podobne do braku siarczanu albo magnezu...Nie wiem jak mam fotke tu zamiešcić abyście mi doradzili jako doświadczeni...

---------- Post Zaktualizowany 11:48 ---------- Data pierwszego postu 11:04 ----------

Witam u mnie akurat jest odwrotnie...terra flores spada a po pk podchodzi...ale prube robiłem też na terra veg.i spada nawet do 3.5ph.dziwne że tak drastycznie obniża...

---------- Post Zaktualizowany 11:59 ---------- Data pierwszego postu 11:48 ----------

Mam sôl Epsom jak to rozrobić ile tego wsypać na 1L wody żeby zrobić obrysk liścią???

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół