akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Ph Ziemi

Wyszukiwarka Forumowa:

Zoom

Member
Buchów
0
Witam mam takie pytanie do bardziej doświadczonych farmerów. Mianowicie chodzi oto że roślinki zostały posadzone w terenie leśnym i myślę że Ph jakie znajduje się tam w ziemi zostawia wiele do życzenia.Rośliny są już na etapie kwitnięcia.Jak ustabilizować ph ? Czy jest możliwość np. wykopania na obkoło planta ziemi tak aby korzenie były widoczne i zastąpienie ubytku ziemią kwiatową z dodatkiem dolomitu. Gdzieś wyczytałem że dolomit rozpuszczony w wodzie przy podlewaniu trochę to ustabilizuje. Może są jakieś inne metody ? Bardzo proszę o pomoc. Link do fotek roślin https://www.forum.haszysz.com/ak-47-af-t65370.html

Autoflowering

Well-known member
Buchów
0
Ziemia w lesie jest kwaśna(niskie ph)
Więc podsyp sporą ilością dolomitu i podlej wodą porządnie, wtedy składniki mineralne spłyną do korzeni i podwyższą ph.

kref095

Well-known member
Buchów
0
Lub ja przesadz ale to delikatnie kup wora ziemi 20 l za dyche i git mogles wczesniej pomyslec i wydac troche grosza a efekty odrazu zobaczysz.powodzenia

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół