Phillips Ultra Efficient LED

Wyszukiwarka Forumowa:

debza

Well-known member
Post贸w
242
Buch贸w
1,607
Odznaki
2
Od 15 lat chodzi mi po glowie uprawa wertykalna 馃榾 chyba sobie pierdykne na takich 偶ar贸wkach w 0.64 馃榾

seweryn2422

Well-known member
Post贸w
207
Buch贸w
281
Odznaki
3
@sub23 patrzy艂em dzisiaj w sklepie z ciekawo艣ci na r贸偶nice pomi臋dzy bia艂膮 a przezroczyst膮. Kosmetyczna prze艣wituje filament jest tak tylko leciutko bia艂a wi臋c mo偶e to nie g艂upie. Szk艂o te偶 za艂amuje 艣wiat艂o.

Koliber

Well-known member
Post贸w
76
Buch贸w
44
nie wiem czy to co艣 pomo偶e ale widzia艂em w hurtowni elektr, plastikowe "chromowane' wyt艂oczki pod 偶ar贸wki takiego kszta艂tu, co艣 takiego co jest w popularnych lampach przemys艂owych

sub23

nudziarus offtopicus
Post贸w
5,048
Buch贸w
4,964
Ja my艣la艂em bardziej nad czym艣 takim:
Przechwytywanie.png

odb艂y艣niki kilka mm od szk艂a by by艂y dlatego chcia艂em je wywali膰 wymiary tej sztuki to 20x40cm drukarka ma 20x20cm pole robocze

Drukarka to inna rozmowa :)

Dowolny kszta艂t nie musz膮 to by膰 rozwijalne na p艂asko elementy.ABS da si臋 nawet pokrywac metalem :) nie wiem jak ale idzie pogrzeba膰.

Pewnie nie warto si臋 babra膰. ?

Pyta艂e艣 o moc i sprawno艣膰 uk艂adu.
35W zasilacz sta艂opr膮dowy 30-36V 900mA 2x CREE COB CXA2520 s2 155lm/W (przy pr膮dzie 450mA na diod臋)

Minus straty na zasilaniu? Zapewne. 155 w 85 stopniach ? Dawniej bym szacowa艂 teraz mi si臋 nie chc臋.

Je艣li to ma szacunkowo mie膰 r臋ce i nogi w por贸wnaniu do.

1. Mo偶liwe niskie straty na odb艂y艣niku.
2. Lepsza r贸wnomierno艣膰 od poprzedniego
3. Mo偶liwo艣膰 pracy bardzo blisko ro艣lin, aby wyci膮ga膰 du偶膮 spr. U偶yteczn膮 z ca艂kowitej jaka by ona nie wysz艂a.

Bior膮c pod uwag臋 ilo艣膰 babrania si臋 i koszty.. dalej to troch臋 sztuka dla sztuki. Cho膰 tak zawsze jest jakby zabawniej.

Ps: drukowany kszta艂t. Do sk艂adania z klock贸w. Kilka szprych jako wzmocnienie? Na epoxy?

Ostatnia edycja:

seweryn2422

Well-known member
Post贸w
207
Buch贸w
281
Odznaki
3
Drukarka to inna rozmowa :)

Dowolny kszta艂t nie musz膮 to by膰 rozwijalne na p艂asko elementy.ABS da si臋 nawet pokrywac metalem :) nie wiem jak ale idzie pogrzeba膰.

Pewnie nie warto si臋 babra膰. ?

Minus straty na zasilaniu? Zapewne. 155 w 85 stopniach ? Dawniej bym szacowa艂 teraz mi si臋 nie chc臋.

Je艣li to ma szacunkowo mie膰 r臋ce i nogi w por贸wnaniu do.

1. Mo偶liwe niskie straty na odb艂y艣niku.
2. Lepsza r贸wnomierno艣膰 od poprzedniego
3. Mo偶liwo艣膰 pracy bardzo blisko ro艣lin, aby wyci膮ga膰 du偶膮 spr. U偶yteczn膮 z ca艂kowitej jaka by ona nie wysz艂a.

Bior膮c pod uwag臋 ilo艣膰 babrania si臋 i koszty.. dalej to troch臋 sztuka dla sztuki. Cho膰 tak zawsze jest jakby zabawniej.

Ps: drukowany kszta艂t. Do sk艂adania z klock贸w. Kilka szprych jako wzmocnienie? Na epoxy?
Na zasilaniu oczywi艣cie straty wyst臋puj膮. panel bierze 35W daj膮c wynik zbli偶ony do 5k lumen. Troch臋 ta lampa ju偶 dzia艂a tak偶e sprawno艣ci 100% 艣wiecenia te偶 nie podejrzewam 馃槄.

Jak b臋d臋 mia艂 w d艂oni 偶ar贸wki i oprawki b臋d臋 my艣la艂 bardziej technicznie. Na tym etapie to dopiero projekt, ale musia艂em sobie da膰 czas 偶eby nie drukowa膰 takiej lampy tydzie艅 czasu a potem stwierdzi膰, 偶e co艣 nie pasuje.

sub23

nudziarus offtopicus
Post贸w
5,048
Buch贸w
4,964
Z kartonu z艂o偶ysz w dzie艅 ;)

seweryn2422

Well-known member
Post贸w
207
Buch贸w
281
Odznaki
3
Witajcie. Testy za mn膮 po d艂u偶szych rozkminach przy ogromie pomocy z sub23 uda艂o mi si臋 wykrzesa膰 190lm/W odbijaj膮c 艣wiat艂o mylarem diamond. Wstrzymuje chwilowo dalsze testy bo czekam jeszcze na powr贸t do Polski i tam zakupie oprawki, z艂膮czki i inne pierdo艂y bo taniej. Nie ma ci艣nienie bo jeden plant dopiero wchodzi w kwitnienie na tygodniu pewnie (ma 31 dni)

Udb艂y艣nik wygl膮da w ten spos贸b:
IMG_1691.jpg

Docelowo projekt zak艂ada taki uk艂ad:
Przechwytywanie.png

Docelowo z boxa zniknie kamerka. Niestety miejsce na suficie bedzie ca艂e zawalone 艣wiat艂em. Przy obecnym odbiciu by艂o by go 8300lm celem jest osi膮gni臋cie lepszego odbicia folia mylar ale g艂adk膮.

Wycinanki i rob贸tki r臋czne mam wpisane w krwiobieg.

Docelowo chc臋 wykr臋ci膰 8700lm i b臋d臋 zadowolony.

Zu偶ycie 43,8W przy tym wydaje si臋 by膰 偶artem :)

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zni偶ki w Growbox.pl i Growseed.pl na wszystko!

G贸ra D贸艂