• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

Phytolite Dual 200W

Wyszukiwarka Forumowa:
G

Gość

Guest
Zastanawiam się nad kupnem tej żaróweczki razem z odblysnikiem, jednak zastanawia mnie czy ona faktycznie ma te 10300 lumenow i czy wystarczy to pod boxa 0.3m2. Z kalkulatora wynika, ze 9000 to minimum, jednak obawiam sie ze moze to nie wystarczyc.

DUAL lampa która świeci jedna połowa barwą 2700K (faza kwitnienia )
i druga połowa 6500K ( faza wzrostu ) a LAMPA CFL 200W LUB 125W firmy PHYTOLITE całośc żarówki świeci jednolice barwą 2100K (faza wzrost + kwitnienie)

Może ktoś sie wypowiedzieć o tej barwie 2100 czy się nada czy nie?

biedroneczka

Well-known member
Buchów
2
nie wiem, nie miałem ale raczej bym się skłonił ku twierdzeniu, że jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego.

elektryczni606

Well-known member
Buchów
123
"-lampa / żarówka energooszczędna 200W / realne zużycie prądu to 135W !"ciekawe, perpetum mobile ze 135w generuje 200w ;D

a tak ogólnie to nie lepiej kupic hps 150W ze wszystkim albo 10 kompaków po 20w ? obie opcje wyjda ci taniej i na pewno wieksza ilosc lumenów.

G

Gość

Guest
tyle ze HPS 150W raczej nie nada sie do mojego boxa, bedzie zbyt cieplo
wymiary 40x75x60, na forum ktos mi polecil wlasnie CFL, ale nie wiem czy to dobry pomysl...

pionier

New member
Buchów
0
myślę,że spokojnie możesz kupować. ja mam phytolite 125W i pomidorki idą pięknie. tylko nie więcej niż 3 planty na tej świetlówce przy takim boxie. świetlówka emituje bardzo małą ilość ciepła. :spalony:

Bożo

Member
Buchów
0
Jaki pionier masz rozmiar boxa i ile pomidorkow? Może jakąs fotke byś zarzucił to było by pieknie, mało informacji o tych świetlówkach ;) .

pionier

New member
Buchów
0
Jaki pionier masz rozmiar boxa i ile pomidorkow? Może jakąs fotke byś zarzucił to było by pieknie, mało informacji o tych świetlówkach ;) .

box 0,25m2x120 i 4x no name

a masz phytolite duala, czy jedna barwe?

dual

---------- Aktualizacja posta 22:25 ---------- Czas poprzedniego posta 22:19 ----------

aha, świetlówka o barwie 2100k, o odcieniu jakby lekko fioletowym. a roślinki na razie 4 bo pewnie będzie selekcja 4 panny by mi sie nie zmieściły

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół