- Rejestracja
- Gru 14, 2010
- Postów
- 649
- Buchów
- 6
- Odznaki
- 2
Składniki:
-cały kurczak
-2-3 ząbki czosnku
-papryka słodka,ostra
-olej
-tymianek,majeranek,
-1 cebula
- 1marchewka
Sposób przygotowania:
Kurczaka dokładnie umyć i osuszyć.Natrzeć solą,pieprzem i papryką słodką i ostrą.Ząbki czosnku wycisnąć przez praskę 1/4 czosnku natrzeć kurczaka.Resztę czosnku przełożyć do miseczki ,dodać wszystkie zioła,olej i dokładnie wymieszać.Powstałą zalewą natrzeć kurczaka od środka.Kurczaka przekładamy w brytfankę obok układając cebule i marchewkę i wstawiamy do piekarnika 1.5 h w temperaturze 190-200 stopni
Od czasu do czasu polewamy kurczaka tłuszczem z brytfanki by mięso było soczyste.
Po 1.5 h mam gotowego ,upieczonego kuraka
Życzę smacznego
-cały kurczak
-2-3 ząbki czosnku
-papryka słodka,ostra
-olej
-tymianek,majeranek,
-1 cebula
- 1marchewka
Sposób przygotowania:
Kurczaka dokładnie umyć i osuszyć.Natrzeć solą,pieprzem i papryką słodką i ostrą.Ząbki czosnku wycisnąć przez praskę 1/4 czosnku natrzeć kurczaka.Resztę czosnku przełożyć do miseczki ,dodać wszystkie zioła,olej i dokładnie wymieszać.Powstałą zalewą natrzeć kurczaka od środka.Kurczaka przekładamy w brytfankę obok układając cebule i marchewkę i wstawiamy do piekarnika 1.5 h w temperaturze 190-200 stopni
Od czasu do czasu polewamy kurczaka tłuszczem z brytfanki by mięso było soczyste.
Po 1.5 h mam gotowego ,upieczonego kuraka
Życzę smacznego
Ostatnia edycja: