akcesoria do uprawy ro艣lin
nasiona marihuany

Pierwsza przygoda z growkitem

Wyszukiwarka Forumowa:

uzui

Member
Post贸w
7
Buch贸w
3
Siemka wszystkim 馃榿
Wczoraj odebra艂em sw贸j pierwszy growkit z growkit.com.pl
Paczka czeka w lod贸wce bo jeszcze musz臋 skompletowa膰 kilka przedmiot贸w po kt贸re wyruszam za moment.
Je偶eli czyta to kto艣 z do艣wiadczeniem prosz臋 wyt艂umacz mi czemu na instrukcji czas moczenia to 5-50min a na forum ka偶dy moczu po 12h w lod贸wce ? Jestem nowy jak wspomnia艂em chocia偶 my艣l臋 偶e kilka godzin kopania w postach na forum ju偶 mam 馃槄 je偶eli co艣 nie tak oznaczy艂em prosz臋 zwr贸膰cie mi uwag臋.

mama艂yga

Well-known member
Post贸w
78
Buch贸w
24
podpinam si臋 pod pytanie - ja zamawia艂em growkit golden teachera z mat膮 konopn膮 z shroom.it. Instrukcja m贸wi艂a co innego i internet m贸wi艂 co innego. Ja osobi艣cie nie moczy艂em zestawu, po prostu spsika艂em 艣cianki i po tygodniu dw贸ch pokaza艂y si臋 piny. Je艣li tu nie znajdziesz pomocy, zalecam uda膰 si臋 na hyperreal, tam jest wi臋cej fanatyk贸w grzyb贸w. https://hyperreal.info/talk/psilocy...u-przeczytaj-zanim-zadasz-pytanie-t71554.html

uzui

Member
Post贸w
7
Buch贸w
3
Dzi臋ki za podpowied藕 馃榿
Postanowi艂em 偶e zrobi臋 tak jak jest w instrukcji, wyj膮艂em ciastko z lod贸wki (czeka艂o na skompletowanie narz臋dzi i ogarni臋cie temperatury) zala艂em na 10 min doda艂em 250 wody do worka i zamkn膮艂em spinaczami. Temperatura w miejscu w kt贸rym je mam to 22,5-24,8 掳.
Ciastko zostawi艂em do wyro艣ni臋cia pin贸w 04.07 o 22:30 wiem 偶e to za szybko na piny ale przyznam si臋 偶e kusi艂o mnie i popatrzy艂em do 艣rodka ale na ten moment ciastko bez zmian. Dodam tylko 偶e lekko martwi mnie niska wilgotno艣膰 na sciankach worka, pojawi艂a si臋 na nich delikatna mgie艂ka. Wszystkie etapy fotografuje i je艣li si臋 uda wstawi臋 tu jako fotorelacje.

mama艂yga

Well-known member
Post贸w
78
Buch贸w
24
utrzymuj t膮 mgie艂k臋 w worku, ale staraj si臋 otwiera膰 go jak najrzadziej dop贸ki nie pojawi膮 si臋 pierwsze piny - jak ju偶 si臋 pojawi膮 to wilgotno艣膰 dalej musi by膰 na wysokim poziomie, ale worek ju偶 wtedy nale偶y codziennie wietrzy膰 i przewachlowa膰

uzui

Member
Post贸w
7
Buch贸w
3
Tylko 偶e ten worek jest jakby matowy, nic przez niego nie widz臋. Dzisiaj rano zetkn膮艂em robi膮c otw贸r minimalny i z tego co zauwa偶y艂em tworzy si臋 bia艂a "pianka" ale nie pokry艂a jeszcze ca艂ego ciastka.

uzui

Member
Post贸w
7
Buch贸w
3
Od wtorku bez zmian, mgie艂ka na sciankach prawie nie widoczna. Wyj膮艂em ciastko z kartonu (kiedy艣 wyczyta艂em 偶e dobrze jak jest odizolowane od ziemi) tak czy siak karton sta艂 na styroduze, podejrzewam 偶e karton m贸g艂 za mocno ogranicza膰 parowanie wody kt贸ra jest wlana na sp贸d worka..

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zni偶ki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy ro艣lin

Sklep z nasionami marihuany

Sklep z growkitami grzyb贸w Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zni偶ki

G贸ra D贸艂