Siemka. Jest to moja pierwsza hodowla i początki na tym forum.
- Technika uprawy: SCROG
- Wymiary: 0,75x0,75x1,25m
Siatka jest 25-30cm na dziewczynami.
Lampa jest ~40cm nad siatką
Boxa itd robiłem w oparciu o to co przeczytałem na tym forum. Jednak wiem że moja wiedza jest <lol>. Fajnie byłoby uzyskać pare rad i z*** od bardziej doświadczonych growerów <shiza>.
Zastanawiam się czy moje pierwsze roślinki to nie badyle ? Nie sa zbytnio rozciągnięte? Tak sobie myślę czy to nie jest wina tego że lampa jest tak wysoko czy czegoś innego...
Dalej jedna roślinka ma problem jakiś. Niestety nie wiem czego jej brakuje bądz czego ma za dużo...
Zdjęcia boxa...
Wentylator "dachowy"<joint>. Ten prent po lewej to mocowaie lampy.
Wentylator wdmuchujacy tuż pod siatką. W tle garnek z wodą który w teori miał podnieść wilgotność....
Lampa i cooltube obok farelka na chłodniejsze dni jak narazie nie została odpalona...
I jeszcze pare fotek samej MJ
Co do temperatury i wilgotności to opracowałem sobie pewien plan. Chciałem podać im dwutlenek węgla według przepisu z forum pt: "dwutlenek węgla za pomoca sody i kwasku". Moja wizja jest taka:
Z 5-10cm nad siatka do każdej ściany przymocuje długa i wąska forme do ciasta. Na dno włożę długa rurke napowietrzającą do której bede dostarczał CO2 na to wysypie kreamzyt i zaleje wodą. Dzieki temu rośliny będą miały CO2 wiec temperatura nie jest już kłopotem i w sposób jaki dostarczam ten gaz powinien podnieść wilgotność w boxie. Dobrze kombinuje?
Jeśli chodzi o możliwości techniczne to mam dosyć spore(narzędzia, umiejetności). Natomiast finansowo to lipton:freak2:.
Tak więc jakieś rady, uwagi bądź z***y od starszych growerów?
Lampa jest ~40cm nad siatką
- Oświetlenie: HPS 250W cooltube (jednakże wentylator zdechł)...
- Wentylacja: Dwa wentylatory 48V 120mm, jeden na wysokości siatki wdmuchujący drugi wyciągający na "dachu" boxa. Jeden 24V w środku, troszkę mniejszy, nieco ponad siatką służy jako mieszający.
- Doniczki: 24x24cm
- Ziemia:
3,7l ziemii (rodzaj ziemi: po taniości :smokee
0,6l perlitu
0,6l włókna kokosowego
0,5l keramzytu
350g dolomitu
60g kurzaku\nawozu naturalnego - Rośliny: 3x Moby Dick od green house seed (Aktualnie kiełkują)
1x Big Bang j.w.
1x Amnesia od Holenderski Skun
Nasiona z opakowań wrzucone na chusteczkę, po puszczeniu kiełków (big bang, amnesia) wrzucone odrazu do doniczek.
Moby Dick z chusteczki poleciał do małych doniczek ( po dużych danonkach, porobiłem też dziurki coby ziemia i korzenie były bardziej napowietrzone ). Aktualnie puściła pierwsze listki. - Nawozy: Hesi zestaw do gleby.
Big Bang i Amnesia dostały pierwsza porcje dodatków (połowę dawki)
Root Complex, Super Vit PowerZyme. - Warunki panujące w Boxie : temp. 30 C, wilgotność 40% (ogólnie padaka)
Boxa itd robiłem w oparciu o to co przeczytałem na tym forum. Jednak wiem że moja wiedza jest <lol>. Fajnie byłoby uzyskać pare rad i z*** od bardziej doświadczonych growerów <shiza>.
Zastanawiam się czy moje pierwsze roślinki to nie badyle ? Nie sa zbytnio rozciągnięte? Tak sobie myślę czy to nie jest wina tego że lampa jest tak wysoko czy czegoś innego...

Dalej jedna roślinka ma problem jakiś. Niestety nie wiem czego jej brakuje bądz czego ma za dużo...

Zdjęcia boxa...

Wentylator "dachowy"<joint>. Ten prent po lewej to mocowaie lampy.

Wentylator wdmuchujacy tuż pod siatką. W tle garnek z wodą który w teori miał podnieść wilgotność....

Lampa i cooltube obok farelka na chłodniejsze dni jak narazie nie została odpalona...

I jeszcze pare fotek samej MJ

Co do temperatury i wilgotności to opracowałem sobie pewien plan. Chciałem podać im dwutlenek węgla według przepisu z forum pt: "dwutlenek węgla za pomoca sody i kwasku". Moja wizja jest taka:
Z 5-10cm nad siatka do każdej ściany przymocuje długa i wąska forme do ciasta. Na dno włożę długa rurke napowietrzającą do której bede dostarczał CO2 na to wysypie kreamzyt i zaleje wodą. Dzieki temu rośliny będą miały CO2 wiec temperatura nie jest już kłopotem i w sposób jaki dostarczam ten gaz powinien podnieść wilgotność w boxie. Dobrze kombinuje?
Jeśli chodzi o możliwości techniczne to mam dosyć spore(narzędzia, umiejetności). Natomiast finansowo to lipton:freak2:.
Tak więc jakieś rady, uwagi bądź z***y od starszych growerów?