• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Pierwsza uprawa i fotorelacja 1x Passion#1 NIE BIĆ ;p

Wyszukiwarka Forumowa:

icemaster

Well-known member
Buchów
0
witam !

Jak już napisałem w temacie jest to moja 1 uprawa chciałem zobaczyć czy potrafię to uprawić i nie chciałem stracić kasy za pestki a już nie chodzi o kasę a bardziej brak dobrej miejscówki ale jak wyjdzie to za rok polecimy z koksem.

Zakładam fotorelacje z oczywistego powodu mam problemy a mianowicie :
-nie wiem czy wzrost jest odpowiedni (brak doświadczenia & porównania),
-nie będę pewny co to płci (brak doświadczenia;p),
-jak do tej pory były piękne zielone kolorki liści to teraz zauważyłem jakieś jaśniejsze przebarwienia.

Roślina w szklarni, słońce od wschodu do zachodu, wysokość (ok.50-60cm)

Nawozy: Biohumus, Pokrzywy, planton K

Zdjęcia:
32 dzień życia

Czy to może postępować (pojawiać się na innych liściach co zniszczy planta ? )

P.s Podpowiedzi i z***y mile widziane :)

Ostatnia edycja:

drsztajms

Well-known member
Buchów
0
nie przejmuj sie takimi mankamentami, syp dolomit lej biohumus no i nagnij jak napisal kolega wyzej a bedzie dobrze

narazie jak najbardziej ok wszystko, pozdro<joint>

icemaster

Well-known member
Buchów
0
lst i fim bo ci sie w tej szklarni nie pomiesci

bardzo chętnie ale niestety nie mam miejsca w szklarni ;/ musi rosnąć. E no panowie nawet nie myślę że mi urośnie na 2m to się spokojnie zmieści ale trening by się przydał zawsze większy plon a tu jeszcze tylko 1 ;/ no nie wiem muszę pomyśleć.

A tak wgl. to kiedy można zacząć FIM na lst nie mam miejsca ale fima można zrobić i teraz pytanie czy opłaca się go stosować ?

Pelo8

Member
Buchów
0
smialo przytnij szczyt, a co do wyginania to poczekaj az bedzie miala 5-6 pieter lisci 5cio palczastych

icemaster

Well-known member
Buchów
0
smialo przytnij szczyt, a co do wyginania to poczekaj az bedzie miala 5-6 pieter lisci 5cio palczastych

Mówisz żeby u***ać szczyt ? nie jest jeszcze za wczas bądź za późno ;> a sam fim bez lst może być jak już pisałem nie mam miejsca z szklarni na wygięcie . :(

chudyrok

Well-known member
Buchów
0
za wczesnie na pewnpo nie jest a czy za pózno ciezko stwierdzic ale jeszcze nie kwitnie jest w szklarni wiec jest to idealny moment i jeden z ostatnich, nawet po fimie ci sie tak rozłozy ze zajmie ogrom miejsca odrosty juz ładnie rosna zobaczysz za 2 tyg co sie bedzie działo utnij sam czubeczek ostatnia "torebeczke" lisci na szczycie nozykiem i jak masz prysnij ashashi jak nie masz zaden problem. ja bym zrobił fima i jednak nagial plancika ale twoja wola panie zrobisz jak bedziesz uwazał
ładnie i oby tak do konca

icemaster

Well-known member
Buchów
0
i jednak nagial plancika ale twoja wola panie zrobisz jak bedziesz uwazał
ładnie i oby tak do konca

tak zgadzam się ale hmm łodyga już zdrweniała się zrobiła tak się to mówi nie wiem czy użyłem dobrego słowa ale już się nie nagnie szybciej by się złamała

no jutro zrobię zdjęcia szczytu i najlepiej jak ktoś zaznaczy co uciąć żeby lipy nie zrobić

a na razie dziękuję za rady ;)

chill0oout

Well-known member
Buchów
0
tak zgadzam się ale hmm łodyga już zdrweniała się zrobiła tak się to mówi nie wiem czy użyłem dobrego słowa ale już się nie nagnie szybciej by się złamała

no jutro zrobię zdjęcia szczytu i najlepiej jak ktoś zaznaczy co uciąć żeby lipy nie zrobić

a na razie dziękuję za rady ;)
nic sie nie przejmuj łodyga wytrzyma.moje rosliny dopiero miały twardą łodyge i o wiele grubszą i jakos dało sie naginać.chyba ze nie masz wyczucia to lepiej zostaw ale na twoim miejsu bym to jeszcze zrobił delikatnie

Pelo8

Member
Buchów
0
nie dygaj, bardzo trudno zlamac krzaczek. po prostu zlap go za szczyt i ciagnij go tak aby szczyt byl ok 5-10 cm od ziemi.

daj zdjecie szczyta to pokaze Ci gdze machnac nozyczkami ;)

icemaster

Well-known member
Buchów
0
daj zdjecie szczyta to pokaze Ci gdze machnac nozyczkami

Ok ale wiecie co dziś mi się właśnie chyba określiła z głównego i wydaje mi się że czmycha topek z włoskami ... i nie wiem co teraz :p będę czekał na topa ??

nie dygaj, bardzo trudno zlamac krzaczek. po prostu zlap go za szczyt i ciagnij go tak aby szczyt byl ok 5-10 cm od ziemi.

chciał bym ale jak pisałem mało miejsca :(:(

pozdro do jutra :)

---------- Aktualizacja posta 14-07-2012 14:33 ---------- Czas poprzedniego posta 13-07-2012 22:19 ----------

ramboraf1

Well-known member
Buchów
0
ladnie wyglada tylko jak masz 1 roslinke to zrub trening bedzie wiecej palenia aha i jak masz w malej szklarni to wpuszczaj jej swiezego powietrza.

Ostatnia edycja:

icemaster

Well-known member
Buchów
0
aha i jak masz w malej szklarni to wpuszczaj jej swiezego powietrza.
tak tak na noc są tylko drzwi zamykane w dzień by się to wszystko ugotowało :)

ak masz 1 roslinke to zrub trening bedzie wiecej palenia

zdaję sobie z tego sprawę ale bardzo bym chciał zrobić LST no ale co poradzę jak nie mam na tyle miejsca czekam na odp to zrobię FIM'a chyba no chyba że już się nie opłaca bo jak chyba widać na 1 zdjęciu już są włoski i zaczyna się robić topex :)

---------- Aktualizacja posta 23:16 ---------- Czas poprzedniego posta 17:46 ----------

A powiedzcie mi jeszcze jak bym na szybko kupił znalazł spota i zasadził automaty ?? czy by doszły do końca czyli do :harvest: np. : Anglematic AF FEM(3 sztuki)

Napewno bym zakupił : Asahi SL i jeszcze jakies inne nazowy typu: PK13/14 (na wkitnienie) a na wega : biohumus no chyba że coś poradzicie lepszego :)

eldocytryny

Member
Buchów
0
Kod:
zdaję sobie z tego sprawę ale bardzo bym chciał zrobić LST no ale co poradzę jak nie mam na tyle miejsca czekam na odp to zrobię FIM'a chyba no chyba że już się nie opłaca bo jak chyba widać na 1 zdjęciu już są włoski i zaczyna się robić topex
Na moje oko to nie topek ale nowy szczyt:zjarany:

icemaster

Well-known member
Buchów
0
to powie mi ktoś co tu robić czy zaznaczy ktoś gdzie uciachać ten szczyt :> :spalony:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół