• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Pierwsza uprawa Indoor 60X60X130

Wyszukiwarka Forumowa:

zielony901

Well-known member
Buchów
1
Witam!
Planuje swoją pierwszą uprawe indoorowa. Mam juz pewien plan i kilka zakupionych rzeczy. Proszę o porady naprawde jestem "zielony" w wiekszosci kwestiach. Proszę Was o Pomoc.
A więc tak narazie mam tyle:
-Pestki
* 1x lowryder2 automat
* 2x Dieselryder automat
* 1x Euforia automat
* 3X WW
- Growbox o wymiarach 60X60X130cm pokryty w mylar diamond 100%
- Lampa CFL 200W 15000lm z odbłyśnikiem 50X40cm
- 4x wentylatory komputerowe
- programator czasowy, miernik PH gleby, termometr z higrometrem

Planuje pierw posadzić 4 automaty żeby się czegoś nauczyć a za drugim razem 2 lub 3 WW

Mam kilka pytań:
1. Czy te odmiany wydzielają bardzo obfity zapach.
2. Tak jak wspomniałem mam boxa 60x60x130cm w środku będę miał CFL 200W więc problemu z temperaturą mieć nie powinieniem, lecz zastanawiam się nad systemem wentylacji żeby pozbyć się zapachu. Teraz bardzo sie wykosztowalem na sprzet więc potrzebuje czegoś taniego zastanawiam się czy 4 wiatraki komputerowe dadzą rade przy filtrze węglowym własnej roboty z okapu kuchennego zastosowane przy wylocie do tego preparat lim-puro w pomieszczenie czy zrobić tak: 2 wiatraki komputerowe wciągające i jeden kanałowy u gory wyciągający i tam zastosować filtr z okapu kuchennego ? Które rozwiazanie lepsze?
3. Czy CFL 200W 15000lm da rade na tego boxa?
4. Jakie nawozy polecacie do tych odmian coś taniego a dobrego?

Pozdrawiam :smokee:

1percenthc

Well-known member
Buchów
5
1. Wszystko wali ostro ;d

2. Oba są dobre ;d

3.Minimalnie: 10800 Lumenów
Srednio: 14400 Lumenów
Optymalnie: 18000 Lumenów

Czyli oczywiście. jak jest mylar to nie masz się o co martwić.

4. Tanie,dobre i sprawdzone! biohumus na veg - tylko bierz forte nie extra (mocniejszy) noi oczywiście Planton K. Jak chcesz to dokup jeszcze stymulator asahi sl.

zielony901

Well-known member
Buchów
1
Dzięki. Czyli wszystko wali ;d

Stosował już ktoś kiedyś taki preparat Lim-Puro? Dawał rade?
Myśle nad tym kanałowym może i wentylatory komputerowe dadza rade 12mm jak zrobie mate weglowe i przymocuje do niego ale kiedy zdecydowałbym sie przy ktorejs uprawie na filtr weglowy to bede musiał zmeniać otwory, a komputerowe po zastosowaniu maty weglowej będą chyba słabiej wydmuchiwac powietrze? wentylator kanałowy przy wyjsciu raczej lepiej da rade? musze podjąć decyzje z tym gdyż box juz prawie skonczony...
i te dwa na veg starcza ? a na flo co proponujecie?

G

Gość

Guest
Co to za cflka 200 ktora ma 15k lumenow? Ja mam jedna i wydziela ona 11k tylko.

zielony901

Well-known member
Buchów
1
naczy planton k na flo ale do tych dwóch polecacie coś jeszcze czy wystarcza ?

Mata weglowa z okapu przymocowana na wyjsciu wentylacji i ewentualnie lim puro poradzi sobie z uciążliwym zapachem ?
Zależy mi na tym by uprawa byla w pełni "cicha"

---------- Aktualizacja posta 19:17 ---------- Czas poprzedniego posta 19:14 ----------

To znaczy CFL ma niby 250W ale pobiera nieco poniżej 200W i ma info ze 15000 lumenow ma z phytolite...

G

Gość

Guest
oczywiscie smierdza i bez filtra nie przejdzie chyba ze mieszkasz sam i ci nie przeszkadza.
na twoim miejscu sadzil bym 2 lub zmienil oswietlenie.
jedna cfl nie ogarnie tego boksa moim zdaniem, beda sie wyciagac.

cfl to dobre zrodlo swiatla, ale nie bez wad.
250 watt ma dosc duza obudowe, do tego gniazdo tez ma pare centymetrow, co finalowo stworzy niedoswietlony fragment w twoim growboxie.
60x60cm to za***isty rozmiar na 4 auto, ale nie na jedna zarowke cfl.

jesli chcesz miec dobre osiagi to musisz pamietac o odleglosci roslin od cfl, ktora niestety przy tym oswietleniu jest bardzo wazna.

jesli ma 250watt to chyba tez pobiera 250...chyba ze to te magiczne z allegro ;)

jesli chcesz zrobic filtr z maty to zrob rekaw (przepis na forum), jesli bedziesz czesto wymienial to moze zapach nie bedzie bardzo uciazliwy , ale raczej watpie

tylko moja opinia i nie musisz sie z nia zgadzac :)

zielony901

Well-known member
Buchów
1
Właśnie zrobiłem błąd z tym CFL ale trudno z czasem na 2 lub 3 uprawe zmienie na HPS teraz dokupie z 2 zwykłe świetlówki moze dodam jeszcze z 4000 lumenow...

Właśne jak to jest z cfl ile cm od rośliny ma być źródło światła ? wiem ze przy hps większa odleglość a tu?

myśle właśnie nad filtrem z maty rękaw będę miał tylko gdzie lepiej go zamontować na suficie i zeby był pioniwo czy na sciance aby był poziomo?

Właśnie nie mieszkam sam dziewczynie to nie bedzie przeszkadzalo lecz zawsze ktos moze do domu wejsc jakis spoleczniak lub znajomy moj czy dziewczyny i bedzie przypal lepiej byc ostroznym ;d

Taki wentylator kanałowy da rade do tego boxa na wyciąg powietrza z filtrem z maty tak aby na dole byly tylko 2 wiatraki komputerowe 120mm ?

http://hemp.pl/produkty.php?inf=t&p...&w1=1&ks=kat9551621485&pks=pkat4459163333&sz=

zielony901

Well-known member
Buchów
1
na szczyty mieszający zastosować? u gory bedzie kanałowy.

Od ktorego dnia zastosować nawozy?:harvest:

zielony901

Well-known member
Buchów
1
Dobor auto

Witam wszytskich.

Zbliża się czas uprawy wszystko 'prawie' skompletowane potrzebuje waszej pomocy co do wybory sidbanku.

Wybrałem ze pierw sasadze automaty mam 2 teraz: lowrydera2 i dieselrydera. euforie jednak mam fema zwyklego wiec lepiej na pierwszy ogien automaty.

Chciałem do tego dokupic jeszcze 3 pestki mysle nad "
AutoBlueberry
Automaria II
Auto Cheese
Vertigo

Jednakze chce lecznicze z duza zawartoscia CBD mysle ze Vertigo oraz auto cheese spełniaja warunki chyba ze znacie cos rowniez dobrego z duza zawartoscia CBD
Z tym ze chce dobrą sative najlepiej jak najbardziej czysta i dobrą indyjke ktore wlasnie beda mialy wlasciwosci medyczne.

Co polecicie oraz z jakiego sidbanku kupic zeby byly pewne pestki mozliwosc zakupu na sztuki oraz pestki dobrej jakosci ?

Pozdrawiam i licze na pomoc.

grunwald1410

Member
Buchów
0
jack herrer
polecam f2seeds , satindi.eu sprawdzone i polecone mozesz przeczytac sobie komentarze
pozdro ;] i powodzenia

zielony901

Well-known member
Buchów
1
DZięki myslalem nad jackiem ale potrzebuje medyczna duzo CBD i sativa i indyjka.

Zarzuccie kilka dobrych odmian ktore spelniaja te warunki. ;)

Właśnie myslalem nad f2seeds o satindi tylko satindi strasznie drogo maja f2 lepiej ale chcealbym cos f1 a ganja farmer ?

---------- Aktualizacja posta 00:37 ---------- Czas poprzedniego posta 00:35 ----------

a f2seeds.fr? i ganja farmer ? rowniez prosze o kilka zaufanych sklepow z dobrej jakosci pestkami. Pozdro

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół