• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Pierwsza uprawa

Wyszukiwarka Forumowa:

jamajkamam1

Member
Buchów
0
Witam . A więc zamierzam zrobić "swoja pierwsza uprawę" i mam kilka pytań.
Zamówiłem nasionka SUPER DIESEL AUTO i chciałbym sie dowiedziec czy sa dobre na 1 uprawe.
Co to znaczy ten WEG i FLO czytalem o tym wiem tylko tyle ze chodzi o okres oswietlenia, + nawozy . flo oznacza kwitnienie a weg to wegetacja to wiem .
LEcz nie wiem kiedy mam przejsc z czego na czego. Kiedy co mam 1 zaczac po ilu dniach .
Czy na okres weg/flo bede potrzebowal lepszej lampy do oswietlenia czy moge od poczatku do konca jechac na tych samych?
Z gory dzieki :)

Gandalf wiem co znaczy weg i flo ale kiedy mam stosowac ... jakbys przeczytal to bys wiedzial ... Forum jest chyba od tego by sobie pomagac a nie tylko hejtowac , zauwazylem ze na tym forum jak ktos poczatkowy napisze cos ( chociaz przeczytal cos na wiki haszysz a tego nie rozumie ) to zostanie wysmiany i ostro pojechany ... Dzieki tym co mi pomogli !

Ostatnia edycja:
G

Gość

Guest
Z tego co napisałeś to zamówiłeś nasionko odmiany automatycznej czyli takiej która sama zakwitnie gdy osiągnie odpowiedni wiek.

Wiele do roboty tu nie masz , kiełkujesz nasionko , sadzisz , włączasz oświetlenie gdy wyjdzie roślina na powierzchnię.

Najlepszy fotoperiod dla automatów to 20 godzin światła i 4 godziny ciemni (20/4) bądź 24/0.
Na weg najlepiej jest posiadać oświetlenie o widmie z największą ilością światła niebieskiego , na flo z największą ilością światła czerwonego.

Nie podałeś informacji jakie masz oświetlenie , jaki box itp. więc nie wiadomo czy będziesz potrzebował lepszego oświetlenia czy nie.
Użytkownicy tego forum to nie wróżki co przyszłość przepowiadają :p

Wszystkie informacje potrzebne do uprawy masz na forum , użyj wyszukiwarki bądź przeglądnij wiki.

oleander

Well-known member
Buchów
0
Pestki spoko dasz rade. Co do pytan o weg i flo. Podczas weg nastepuje przyrost masy zielonej a we flo kwitni rozwijaja sie kwiatostany. Na poczatku roslina jest na weg oswietlasz 18/6 na flo przelaczasz(dajesz 12/12 gdy uznasz ze jest dostatecznie wysoka i zmiesci sie w boxie(indica przyrasta we flo ok 30% a sativa ok 50%). Na weg najlepsze sa lampy o widmie 6400k a na flo 2700k. Mozesz leciec na hps od poczatku do konca i ewentualnie dolozyc pare swietlowek kompaktowych o barwie 6400 lub dorzucic MH. Pozdro

nynlok

Well-known member
Buchów
0
@oleander kolega napisal ze kupil AUTOmaty wiec oswietlenie tak jak napisal DzonyMielony. A jamajkamam niech jeszcze troche poczyta zanim zastartuje....

oleander

Well-known member
Buchów
0
Pestki spoko dasz rade. Co do pytan o weg i flo. Podczas weg nastepuje przyrost masy zielonej a we flo kwitni rozwijaja sie kwiatostany. Na poczatku roslina jest na weg oswietlasz 18/6 na flo przelaczasz(dajesz 12/12 gdy uznasz ze jest dostatecznie wysoka i zmiesci sie w boxie(indica przyrasta we flo ok 30% a sativa ok 50%). Na weg najlepsze sa lampy o widmie 6400k a na flo 2700k.Tylko ty nic nie musisz przelaczac bo masz automata i oswietlaj go od poczatku do konca 20/4 . Lec od poczatku do konca pod hps (jezeli chcesz to mozesz do niego dolozyc ze pare swietlowek kompaktowych o barwie 6400k ale nie ma takiej potrzeby bo automaty maja bardzo krotki weg) Pozdro.

oleander

Well-known member
Buchów
0
@oleander kolega napisal ze kupil AUTOmaty wiec oswietlenie tak jak napisal DzonyMielony. A jamajkamam niech jeszcze troche poczyta zanim zastartuje....

Wiem kurka rurka cos mi sie z***alo nie dojrzalem tego auto ale juz sie poprawilem

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół