Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
Siemka. Czy wykielkowane nasiona moge od razu do gleby na przygotowanym spocie przykrywajac 5-10l butelką? Nie wiem czy mam wystarczajace warunki pod dachem dla ich pierwszych dni zycia.
Możesz ale musisz się liczyć z tym że coś może nie wyjść chyba że masz na tyle plantów to wal do ziemi,a jak nie to lepiej potrzymać na parapecie jakiś czas aż bd miały te 4-6 liści i wtedy do gleby.Pozdro<peace>
Czy potrzebuje dużo światła?im więcej tym szybciej puści kolejne partie liści także lepiej dla ciebie jak by było dużo to wtedy szybciej wysadzisz na spota,moim zdaniem lampka biurowa to zły pomysł lepiej postawić na parapecie od południowej strony
zrob mini szklarnie z 5 litrowej butelki po wodzie( przerznij na pol,podstawa dolna polowa w ziemi, gorna polowa jako przykrywka) lub cos innego wymysl-stare akwarium, owin cos streczem....
lepiej niech tak pozyje i przyzwyczaja się...
Zabezpiecz głównie przed ślimakami Snacolem. Przed kotami i innymi łażącymi zrób prowizoryczne ogrodzenie lub nawet nałóż tą butelkę tylko dużo otworów narób, jak podrosną to na spota
Ziemia uniwersalna zmieszana w proporcji 50/50 z ziemią spod pokrzyw
Spota juz zabezpieczylem stalowymi drucikami po kolana zeby koty lub psy tam nie weszly. Raczej nie będą przez to przeskakiwac
Srodek na slimaki mam wiec o to sie nie martwię
Polecam kupic doniczki torfowe to jest takie ktore rozpuszczaja sie w glebie. Tylko nie male bo roslina szybko przebije sie korzeniami przez nie. Sa w kazdej castoramie i kosztuja okolo 15-20 zl za np 15 sztuk. Sa dobre bo mozesz je np postawić w ogrodku a potem razem z doniczka w***ac w spotowa glebe i wszystko
Ta strona używa plików cookies, aby pomóc personalizować i dopasowywać treści do Twoich potrzeb, a także pozostać zalogowanym, jeśli się zarejestrujesz.
Kontynuując przeglądanie z tej strony wyrażasz zgodę na używanie tych plików.