akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Pierwsze dni plantow

Wyszukiwarka Forumowa:

Person420

Well-known member
Buchów
0
Siemka. Czy wykielkowane nasiona moge od razu do gleby na przygotowanym spocie przykrywajac 5-10l butelką? Nie wiem czy mam wystarczajace warunki pod dachem dla ich pierwszych dni zycia.

Ostatnia edycja:
U

Usunięty 66767

Guest
Możesz ale musisz się liczyć z tym że coś może nie wyjść chyba że masz na tyle plantów to wal do ziemi,a jak nie to lepiej potrzymać na parapecie jakiś czas aż bd miały te 4-6 liści i wtedy do gleby.Pozdro<peace>

Person420

Well-known member
Buchów
0
No 4 panny to nie tak duzo
Zanim wyrosnie te kilka listkow to potrzebuje duzo swiatla? Moze byc lampka taka biurkowa czy tylko parapet wchodzi w gre?

U

Usunięty 66767

Guest
Czy potrzebuje dużo światła?im więcej tym szybciej puści kolejne partie liści także lepiej dla ciebie jak by było dużo to wtedy szybciej wysadzisz na spota,moim zdaniem lampka biurowa to zły pomysł lepiej postawić na parapecie od południowej strony

kamilthc

Well-known member
Weteran
Buchów
2
Jak nie mieszkasz w bloku i masz ogródek to lepiej w nim umieścić kiełki. Trzeba je tylko trochę zabezpieczyć ewentualnie na balkon

Person420

Well-known member
Buchów
0
Mam dom z podworkiem własnym niedostepnym dla osob trzecich zwlaszcza zwierzat ktore moglyby uszkodzic moją plantacyjke.
Zabezpieczyc jak dokladniej?

R

ruski wentylator

Guest
zrob mini szklarnie z 5 litrowej butelki po wodzie( przerznij na pol,podstawa dolna polowa w ziemi, gorna polowa jako przykrywka) lub cos innego wymysl-stare akwarium, owin cos streczem....
lepiej niech tak pozyje i przyzwyczaja się...

Person420

Well-known member
Buchów
0
Wlasnie tak myslalem z tymi butelkami
Czyli po wykielkowaniu na waciku moge sadzic w ziemie na spocie pod takimi butelkami tak?

Misqu

Well-known member
Buchów
18
Mam dom z podworkiem własnym niedostepnym dla osob trzecich zwlaszcza zwierzat ktore moglyby uszkodzic moją plantacyjke. Zabezpieczyc jak dokladniej?
też tak myślałem... dokpóki dwa lata z rzędu mi kot nie opierd... kto by pomyslał...

kamilthc

Well-known member
Weteran
Buchów
2
Zabezpiecz głównie przed ślimakami Snacolem. Przed kotami i innymi łażącymi zrób prowizoryczne ogrodzenie lub nawet nałóż tą butelkę tylko dużo otworów narób, jak podrosną to na spota

Person420

Well-known member
Buchów
0
Ziemia uniwersalna zmieszana w proporcji 50/50 z ziemią spod pokrzyw

Spota juz zabezpieczylem stalowymi drucikami po kolana zeby koty lub psy tam nie weszly. Raczej nie będą przez to przeskakiwac
Srodek na slimaki mam wiec o to sie nie martwię

Testoviron

Well-known member
Buchów
0
Polecam kupic doniczki torfowe to jest takie ktore rozpuszczaja sie w glebie. Tylko nie male bo roslina szybko przebije sie korzeniami przez nie. Sa w kazdej castoramie i kosztuja okolo 15-20 zl za np 15 sztuk. Sa dobre bo mozesz je np postawić w ogrodku a potem razem z doniczka w***ac w spotowa glebe i wszystko

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół