Pierwsze kroki, pomoc w wyposazeniu growboxa 100x100x180

Wyszukiwarka Forumowa:

xFuRiOn

Well-known member
Buchów
0
Witam wszystkich serdecznie na forum. Dopiero co sie resnalem i zaczynam tu pierwsze kroki w temacie hodowli.

Jutro bede miec okazje kupic po dobrej cenie:

https://www.aliexpress.com/item/600...4.html?spm=a2g0s.13010208.99999999.301.hAS6Jy

Czyli goly zestawik growbox plus namiot. Mialbym bardzo wielka prosbe do doswiadczonych userow o pomoc w wyposazeniu tego growboxa, bo czasu nie wiele bo do jutra. Wiem ze to gdzies na forum jest na pewno, ale mi chodzi konkretnie o ten growbox + lampe. Na pewno bede zglebial moja wiedze z czasem ale ten pierwszy krok musi zostac poczyniony :D

Moge zakupic po dobrej cenie wszystko, grunt tylko wiedziec jaki sprzet wsadzic do srodka zeby wszystko mialo rece i nogi.. i topy :D

Mozecie cos zasugerowac z Ali badz tez po prostu podac co bedzie dobre to juz sobie gdzies znajde.

Btw... Mieszkam w Holandi, wiec rejon Noord Brabant tez moze byc jak najbardziej.. Tilburg, Eindhoven.

Pozdro dla wszystkich :D

Morninsta

Banned
Buchów
0
do jutra to ty może zdążysz wytrzeźwieć, kolego setki razy pisaliśmy, żadnych dziwnych aukcji

Buchów
1
Na pewno bede zglebial moja wiedze z czasem ale ten pierwszy krok musi zostac poczyniony

Ja proponuje jednak, zebys ten pierwszy krok uczynil samodzielnie a nie prosil, zeby ktos zbudowal sprzet za ciebie. Najpierw sie naucz podstaw...

Morninsta

Banned
Buchów
0
zamotaj se po prostu starą lodówkę, wy*** środek i wstaw hps, uziemnij konstrukcje.
albo zostaw środek bedziesz mial kontrole temperatury

xFuRiOn

Well-known member
Buchów
0
Ja proponuje jednak, zebys ten pierwszy krok uczynil samodzielnie a nie prosil, zeby ktos zbudowal sprzet za ciebie. Najpierw sie naucz podstaw...

Samodzielnie moge sobie juz czytac cale forum i jak co dopytywac jak sprzecik bedzie zlozony czekal na uzycie. Poki jest okazja kupic taniej to czemu nie :D

do jutra to ty może zdążysz wytrzeźwieć, kolego setki razy pisaliśmy, żadnych dziwnych aukcji

Nie musze trzezwiec i nie twoj problem co bede musial robic ;) Jakich dziwnych aukcji ? Ze co, ze to syf jakis ? Sam jestes jakis dziwny, bo zamiast normalnie pomoc albo nie to sie szarpiesz nie wiadomo do czego. Jakby cie kumpel pytal o doradzenie czy ten merc jest warty uwagi, to tez bys go odeslal do manuala zeby sobie postudiowal w spokoju tygodniami.

Skad mam wiedziec ile razy cos pisaliscie skoro dopiero co sie zarejestrowalem.

Ostatnią edycję dokonał moderator:

xFuRiOn

Well-known member
Buchów
0
Poradze jakos sobie sam i pozdrawiam krola kut*sow na przyjal ich juz bardzo wiele ;)

xFuRiOn

Well-known member
Buchów
0
Z karnym kut*sem widze ze nie warto na dzien dobry wdawac sie w dyskusje. Czlek swiezy i niedoswiadczony to zamiast poradzic, jakies kwasne teksty o lodowkach. No ale nick mowi sam za siebie. Pozdro :D Ale nie wazne. Nie robmy OT.

Wybralem ostatecznie:

1. Growbox
Mars Hydro Reflective Mylar Grow Tent 1680D 100x100x180cm

2. Lampa
MEIZHI Reflector 600W LED

Do skompletowania mam tylko caly system filtrow i z tym mam problem + jakis wentylator mieszajacy. Donice, nawozy, mierniki ph i temp - wszystko sie ogarnie. Mam problem tylko z wentylacja i filtrami.

Namiot ma:
2 otwory 3"
4 otwory 6"
2 otwory 8"

Jaki osprzet polecacie do takiego growboxa ?

TatraMoc

500+ madafaka
Buchów
0
Ja tez lubie byc kut*sem tego napisze ze czas na szukanie najtanszej aukcji byl ale zeby zobaczyc co na forum w fotorelacjach ludzie maja to juz nie. Zeby obliczyc ile m3 wymiany powietrza potrzebujesz to tez nie. Zeby przeczytac jak sie dobiera filtr tez nie.

Na spokojnie ochlon, zamow tego chinczyka jak chcesz go zamawiac, a zanim dojdzie jest duzo czasu na przegladanie i poczytanie. Na koncu wystarczy podjac decyzje ile pieniedzy chcesz wydac bo tak wentylatory jak i filtry sa i po 100zl i po 1000zl. Wtedy zostaje juz tylko zamowienie w polskim growshopie i napedzanie polskiej gospodarki :bounce: Chyba ze nie mieszkasz w polsce to tamtejszej.

Poczytaj tez i sie zastanow czy chcesz mineralne suple czy organicznie bo miernik ph moze byc zbedny.

Weekend dopiero zastartowal to ty startuj z czytaniem bo zeraz sie beda roznej masci poczatkujace tematy dublowaly po raz milionowy.

I nie jest to przytyk bo jak nie poczytasz i poprzegladasz a o wszytko bedziesz pytal to pozniej jak bedzie jakis problem czy niepewnosc bedzie ci z tym zle i bedziesz czekal i czekal az ktos poda na tacy ;)

Powodzenia!

Doctor Susz

Duży out to jest to :)
Weteran
Buchów
0
Pierwszoklasistom przypominamy,że wstęp na korytarz na 3 piętrze jest absolutnie zakazany,kto nie będzie przestrzegał tej zasady późnej starości nie doczeka,a teraz bardziej poważnie-jak ty nie umiesz dobrać wyposażenia do boxa to chłopie nie bierz sie za to bo cie to przerośnie,bo im dalej w las tym więcej drzew ot taka zadumka od drwala...

Dlaczego tak pisze?Bo jesteś pierdyliardową osobą,która ma kalectwo w oczach i nie umie szukać,czytać i wyciągać wniosków,a tutaj jest wszystko,zobacz se w koszu ile takich tematów leży jak twój(ostatni masz nawet na wierzchu)...potem hejtuj kut*sa czy kogo innego...

Strach pomysleć co będzie jak sie problemy z plantami pojawią,niedobory albo nadmiary...

Midnight Flower

Well-known member
Buchów
0
Jest kupa tematów gdzie ludzie 1 raz skladaja boxy tu masz odgroma wiedzy fotorelacje tematy pomocnicze i w kazdym znajdziesz ze jak kupisz gotowca to bedziesz inwestowac 2 raz pozdro ogladaj fotorelacje a sam to wszystko rozkminisz 5

xFuRiOn

Well-known member
Buchów
0
...Na spokojnie ochlon, zamow tego chinczyka jak chcesz go zamawiac, a zanim dojdzie jest duzo czasu na przegladanie i poczytanie...

Siema. Dokladnie tak mialem zamiar zrobic :D Wiedzy jest naprawde tutaj od groma i mozna chylic czola przed niektorymi. Dojscie do takiej wiedzy zajmie dobrych pare miesiecy albo lat albo nawet i wogole.

Bede studiowac metoda prob i bledow. Nie wszystko sie uda od razu. Bankowo wiekszosc Od dawna sie chcialem tym zajac z racji tego wlasnie jakie to bedzie interesujace... tez ;)

...Na koncu wystarczy podjac decyzje ile pieniedzy chcesz wydac bo tak wentylatory jak i filtry sa i po 100zl i po 1000zl. Wtedy zostaje juz tylko zamowienie w polskim growshopie i napedzanie polskiej gospodarki Chyba ze nie mieszkasz w polsce to tamtejszej...

Mieszkam ciagle w Holandi, ale jak sie znajdzie wysylka za granice to czemu by nie ;) Kielbache myslisz, ze gdzie kupuje i chleb itd.. w polskim .. proste :D

...I nie jest to przytyk bo jak nie poczytasz i poprzegladasz a o wszytko bedziesz pytal to pozniej jak bedzie jakis problem czy niepewnosc bedzie ci z tym zle i bedziesz czekal i czekal az ktos poda na tacy

Powodzenia!...
Na poczytanie bede mial duzo czasu.

Zamawiam ostatecznie:
- Mars Hydri Reflective Grow Tent 1680D 100X100X180 cm
- MEIZHI Reflector 600W LED

Powinno starczyc jako baza do calej reszty na start.... a co z reszta... musze doczytac :D Dzisiaj sie bede jeszcze widzial ze znajomym moze mi cos podrzuci ze swojego starego growboxa i bedzie pasowac.

...Dlaczego tak pisze?Bo jesteś pierdyliardową osobą,która ma kalectwo w oczach i nie umie szukać,czytać i wyciągać wniosków,a tutaj jest wszystko,zobacz se w koszu ile takich tematów leży jak twój(ostatni masz nawet na wierzchu)...potem hejtuj kut*sa czy kogo innego...

Strach pomysleć co będzie jak sie problemy z plantami pojawią,niedobory albo nadmiary...

Bedzie cisza i spokoj, ile bede mial czasu to bede sie staral chlonac tematy, a zareagowalem tak a nie inaczej bo tak mnie powitano na forum ;)

OK... to do dziela

id7865547

Member
Buchów
0
do namiotu 100x100x180 wystarczy wentylator 150 m na godzine i taki sam filtr

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w Growbox.pl i Growseed.pl na wszystko!

Góra Dół