akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Pierwsze Próby nasienne Lalusia....Mile widziane wsparci, rady i ochrzany.

Wyszukiwarka Forumowa:

byle z fartem

Na pewno nie Pazdan
Weteran
Buchów
59
Jak robiłem pestki to nie pryskałem całej rośliny, tylko nanosiłem na łodyge patyczkiem do uszu i efekty były jakie miały być, a nie wykręcało roślin.

_LALUŚ_

NIE LICZ NA FARTA ^^ Rekord 1,55G/W
Weteran
Buchów
9,616
Odznaki
9
Jak robiłem pestki to nie pryskałem całej rośliny, tylko nanosiłem na łodyge patyczkiem do uszu i efekty były jakie miały być, a nie wykręcało roślin.
będe dopiero kontynuować tą misje, lada dzień zaczynam od nowa.
Bo tamte poleciały w kosz, tutaj daje będzie fotorelacja

Jotu

Well-known member
Buchów
537
Odznaki
1
Może spróbuj STS z przepisu forumowego. Ja robiłem jeden oprysk w stężeniu 1:2 i po dwóch tygodniach banany.

Ostatnia edycja:

_LALUŚ_

Weteran
Buchów
9,616
Odznaki
9
@Jotu
Spoko, przepis jest ok.
Nie mówie , że mi sie nie udało czy coś.
Po prostu wywaliłem drzewka o tak xd

Eko

997
Weteran
Buchów
23,814
Odznaki
13
Bez różnicy, wystarczy też same stożki wzrostu traktować kroplą roztworu

Może spróbuj STS z przepisu forumowego. Ja robiłem jeden oprysk w stężeniu 1:2 i po dwóch tygodniach banany.
To jak chwalisz jedną metodę a nie nie próbowałeś drugiej to za wiele w temacie nie masz do powiedzenia, no chyba że jednak wiesz jaka jest różnica między tymi roztworami? I czy wiesz dlaczego sts był kiedyś popularnym a teraz nie jest?

Jotu

Well-known member
Buchów
537
Odznaki
1
Bez różnicy, wystarczy też same stożki wzrostu traktować kroplą roztworu

To jak chwalisz jedną metodę a nie nie próbowałeś drugiej to za wiele w temacie nie masz do powiedzenia, no chyba że jednak wiesz jaka jest różnica między tymi roztworami? I czy wiesz dlaczego sts był kiedyś popularnym a teraz nie jest?
Azotan działa bardziej miejscowo w porównaniu do sts. Oraz łatwiej go wykonać.

_LALUŚ_

Weteran
Buchów
9,616
Odznaki
9
Poszło w kosz wszystko.
Teraz, w tym poście zacznę od nowa na początek zrobię sobie dawce pyłku i dwie samiczki które nim potraktuję.
IMG_5777.jpg

IMG_5776.jpg

IMG_5778.jpg

Troszkę słabo wyglądają, przed wyjazdem na Sylwestra zalane wodą zapobiegawczo.

slow burn

HPS 250
Weteran
Buchów
1,499
Odznaki
1
Ty mi lepiej powiedz dlaczego moje prawie nigdy nie maja takiego korzenia?:D cudowalem juz z nawozami. Bez nawozow z mikroryza i bez. Z dolomitem i bez. Przesadzac po dwoch tygodniach i po trzech tygodniach. Robic w kubeczkach i w doniczkach 0,2. Praktycznie zawsze mam biedny korzen. Czasem sie trafi taka z zakreconym u dolu ale nie ma w tym powtarzalnosci. Korzen mam przewwznie cienki a tu grube w ch*j. Ziemia zawsze to biobizz.

spor

Heeeeeee
Weteran
Buchów
5,686
Odznaki
3
Ty mi lepiej powiedz dlaczego moje prawie nigdy nie maja takiego korzenia?:D cudowalem juz z nawozami. Bez nawozow z mikroryza i bez. Z dolomitem i bez. Przesadzac po dwoch tygodniach i po trzech tygodniach. Robic w kubeczkach i w doniczkach 0,2. Praktycznie zawsze mam biedny korzen. Czasem sie trafi taka z zakreconym u dolu ale nie ma w tym powtarzalnosci. Korzen mam przewwznie cienki a tu grube w ch*j. Ziemia zawsze to biobizz.
To dziwne, bo ja nic dodatkowego nie daje, a korzeń praktycznie zawsze dobrze rozrośnięty. Tylko, że ja czasem odrobinę przesuszam, korzeń wtedy zmuszony jest szukać wody. 😉

BlackMen

Well-known member
Weteran
Buchów
2,662
Odznaki
1
Ja daję typowy nawóz na korzenie i mało podlewam wtedy się rozrastają w bardzo szybkim czasie

slow burn

HPS 250
Weteran
Buchów
1,499
Odznaki
1
A czyli na pewno za duzo podlewam. Niby robie to z kieliszka 30 raz dziennie po pol lub caly co dwa dni i na taka powierzchnie wydawaloby sie ze to malo ale jak widac to za duzo i trzeba zraszac zaczac.

spor

Heeeeeee
Weteran
Buchów
5,686
Odznaki
3
A czyli na pewno za duzo podlewam. Niby robie to z kieliszka 30 raz dziennie po pol lub caly co dwa dni i na taka powierzchnie wydawaloby sie ze to malo ale jak widac to za duzo i trzeba zraszac zaczac.
Podlewasz reguralnie, ja czasem nie podleje przez 3 dni i mają naprawdę sucho, wtedy korzeń wychodzi dołem.

kameleonsen

szedł sasza suchą szosą
Buchów
3,745
Odznaki
7
Dokładnie. W kubeczkach łatwo o błoto na dole, więc tam im mniej tym lepiej. 20, 30 ml co drugi trzeci dzień i elo.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół