• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

pierwszy growbox - kilka pytań

Wyszukiwarka Forumowa:

alibaba99

Well-known member
Buchów
0
Witam, przygotowuję się właśnie do budowy pierwszego growboxa i potrzebuję pomocy.

Punktem wyjściowym jest dla mnie ilość roślin - chcę hodować 2 sztuki, najlepiej normalne odmiany, a nie jakieś low ridery czy AF.

Na boxa mam zamiar przerobić starą szafkę typu pawlacz. Przyglądam się jednej o wymiarach 48 x 34 x 78 cm. Powierzchnia podstawy to 0.16 m2.

1. Czy taka powierzchnia pozwoli mi na hodowanie dwóch roślinek? Wiem, że zależy od wielkości donic itd, mogę tam wsadzić np dwie 34 x 24 i powinno być ok, prawda?

2. Co z wysokością boxa? Widziałem, że niektórzy hodują w boxach o wysokości 30 cm, ale mogę wybrać spośród wielu innych szafek, więc chcę zapewnić roślinkom optymalne parametry.

3. Jako źródło światła chciałem tam wsadzić HPS 150W, czy nie będzie za gorąco? I znowu, jeśli podwyższę boxa, będzie chłodniej. Mam zamiar trzymać boxa w temperaturze zewnętrznej około 20 stopni.

Z góry dzięki za pomoc <joint>

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół