akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Pierwszy growbox na dwa automaty

Wyszukiwarka Forumowa:

CWAANIAK

New member
Buchów
0
Siemanko jestem nowy na forum ale siedze tu ostatnio bardzo duzo. Czytam czytam i czytam zeby zrobic jak najlepszego indoora jak na piwrwszy raz. Jestem w trakcie budowy growboxa
O wymiarach : 68x56x29 z obliczen wynika ze potrzebuje 7500 lumenow. Jaka lampe polecacie ? Gdzie najlepiej zrobic wentylacje? I czy wogole wymiary boxa wystarcza na dwa automaty ?
Z gory dzieki za pomoc !!

---------- Post Zaktualizowany 21:15 ---------- Data pierwszego postu 20:07 ----------

Sory mój błąd wysokosc boxa 120cm.

M

mlodygru

Guest
Czytasz i czytasz i nie wiesz jak zrobić wentylację?? Hmmm. Na dole wlot, po przeciwnej stronie u góry wylot. A lampa albo jakiś Ledy albo hps 100w lub kilka cfelek np tornado Philips. Na 2 automaty zrobiłbym 50x50, albo 40x60

GRUZ

Morda
Buchów
17
[MENTION=87027]CWAANIAK[/MENTION]
Miejsca może wystarczy ale potrzebne są chęci i umiejętności, natomiast po zadanym pytaniu sądzę że będzie z nimi ciężko.
Co do światła to masz kilka źródeł ale najprostsze to cfl. Wentylacja od wieków tak samo czyli wlot na dole wylot na górze.
Oglądałeś rośliny w dziale mikro? kopalnia pomysłów.

CWAANIAK

New member
Buchów
0
Ok dzieki za zainteresowanie faktycznie pytanie o chłodzenie komiczne. To moj pierwszy indoor mysle na poczatek o AK47 bo ponoć łatwe w uprawie, jaki trening polecacie ? Przycinac liscie czy pozwolic roslince rosnac samej ? Pzd

turtlepower

Well-known member
Buchów
3
jak auto to bym odpuscil ze wzgledu na duza szanse spie****enia sprawy, ale jak pelnosezonowka to gnij tnij na vegu poprawisz wszystko

M

Master4

Guest
co do oświetlenia to jak masz kase i czytasz forum to skręć własne led coby, jak nie to bierz świetlówki, barwa ciepła, tornada są najlepsze

Kosha

Well-known member
Buchów
41
Powiem ci tak, na forum jest tyle tematów że na bank znajdziesz co szukasz, dal ci odpowiedz mlodygru.
Nie mówię tu nic po złości oczywiście, forum jest po to hih, ale jak nie spierdzielisz to się nie nauczysz haha. Oświetlenie podstawa, polecam hps(problemy z wysoką temperaturą) cfl dość dobre na początek, według uznania. Ps: Twoje pytania trochę mało mnie przekonują, co do uprawy i czytania forum xdd

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół