• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

pierwszy krzaczek, nie chce go stracic!

Wyszukiwarka Forumowa:

marzenka

Well-known member
Buchów
0
Witam na poczatku chcialem sie przywitac z wszystkimi, od paru dni badzo czesto tu zagladam i bardzo mi sie tu podoba ;).
Do rzeczy... pewnego dnia okolo 2 miesiecy temu dostalem od znajomego woreczek z paleniem w ktorym znalazlem pare ziarenek a ze juz wtedy bylem lekko usmiechniety :spalony: to nie zastanawiajac sie dlugo wlozylem ziarenko do doniczki z kaktusem. Juz po paru dniach zobaczylem mala roslinke ktora nazwalem Marzenka po mojej bylej dziewczynie ;). Nie zwracalem na nia duzej uwagi , troszke podlewalem a ona rosla i rosla.
Bardzo ja lubie i chcialm bym umilic jej krotki zywot, dlatego drodzy panowie prosze was o jakie kolwiek rady.

Marzenka jest podlewana co 3 dni, kupilem jej odzywke z (nitrogenem, fosforem, potasem) i tu pierwsze pytanie czy caly czas powinienem podawac jej odzywke czy tylko uzywac np co 3 podlewanie ??

Co do swiatla to dopiero od niedawna uzywam oswietlenia (cfl 8w) staram sie swiecic 12h na dobe.

Mam zamiar w poniedzialek przesadzic ja do wiekszej donicy (15litrow)
i pytanko kolejne jaka ziemie kupic, dodam ze mieszkam w irlandii wiec pewnie bede musial znalezc odpowiednik.

Licze na wskazowki, jestem bardzo ciekaw do do plci moze ktos juz wie?

Dzieki z gory za odp

https://www.forum.haszysz.com/solarr/albums/userpics/64542/S1310001.JPG

https://www.forum.haszysz.com/solarr/albums/userpics/64542/S1310007.JPG

https://www.forum.haszysz.com/solarr/albums/userpics/64542/S1310005.JPG

https://www.forum.haszysz.com/solarr/albums/userpics/64542/S1310004.JPG

https://www.forum.haszysz.com/solarr/albums/userpics/64542/S1310003.JPG

WesolyWiesiek

Well-known member
Buchów
0
Piewsze co to przesadz ja jak najszybciej to mozliwe!!! Pomysl co sie stanie jak korzenie planta poskrecaja sie z korzeniami kaktusa :)
Swiatlo dawaj 18/6 bo ci zacznie kwitnac :)

tony44

Well-known member
Buchów
0
hehe to ci Marzenka ehh z tym kuktasem to fajnie wyglada no ale niestety musisz ja oddzielic tak jak kolega napisal...bo i tak z korzeniami moze byc roznie...a z ziemia to chyba jakiejs wielkiej roznicy nie powinno byc w jakim kolwiek ogrodniczym czy markecie kupisz i bedzie...owocnych i soczystych plonow z Marzenki zycze ^^

R

ronson

Guest
no cóż, Marzena jest urocza, ale jeśli chcesz, żeby nieco urodziła, musisz mocno popracować.

Przesadź prędko i stosuj całą wiedzę z tego forum!

oleander

Well-known member
Buchów
0
Niezly badyl. Pomysl o malym boxie(koszt budowy pc boxa jest naprawde niewielki a wiekszosc rzeczy do budowy znajdziesz w domu)Przesadz marzenke do nowej donicy podsyp , daj do boxa jesli jednak bedziesz mial go zamiar wykonac(a przyda ci sie bo grow wciaga bardziej niz palenie) i naginaj to cos wycisniesz. Pozdro

marzenka

Well-known member
Buchów
0
kuktas juz zniknal, maly trening marzenki

drodzy Panowie dziekuje za mily glos ;) kuktasa juz nie ma, marzenka jest juz sama. Poddalem ja malemu treningowi, robilem to pierwszy raz wiec nie wiem jak wyszlo... mysle ze bardzo dobrze ale bardzo mozliwer ze sie myle... lol
zamieszczam zdjecia a wy prosze bardzo uprzejmie komnetujecie doradzajcie !!!

wilczyduch

Well-known member
Buchów
0
drodzy Panowie dziekuje za mily glos ;) kuktasa juz nie ma, marzenka jest juz sama. Poddalem ja malemu treningowi, robilem to pierwszy raz wiec nie wiem jak wyszlo... mysle ze bardzo dobrze ale bardzo mozliwer ze sie myle... lol

Widzę, że podlepiłeś ją taśmą klejąca <rotfl> ...marzenka życzę ci jak najlepiej <lol>,
z jednej strony przeraza mnie to co robisz, a z drugiej rozwaliłeś mnie na łopatki tą historia marzenki :lol3: i totalnym brakiem wiedzy na temat uprawy :)
za dużo pisania aby ci pomóc, ale trzymam kciuki za ciebie, marzenkę <lol> i userów którzy będą ci podpowiadać co dalej robić

z fartem <joint>

marzenka

Well-known member
Buchów
0
odpowiadam

drogi kolego dziekuje bardzo za odpowiedz troche malo konstruktywna ale wazne ze jest. Tasma klejaca nie dotyka marzenki tylko spinki ktora utrzymuje marzenke w tej pozycji. Od czasu kiedy marzenka sie urodzila moja wiedza napewno sie powiekszyla i mam nadzieje ze wychowam Ja na pozadna dziewczynke. Dlatego prosze uprzejmie o rady dzieki ktorym :harvest: mogl bym umilic zycie moje Pani!!!

marzenka

Well-known member
Buchów
0
kora

bedac szczery nie wiem co to jest, wiem teraz zabrzmie jak mega noob ale tam gdzie mieszkam maja taki ogrodek w ktorym rosna piekne kwiaty i roslinki... wzialem troszke na gore zeby Marzenka ladniej wygladala... Chyba jej to nie zaszkodzi.... nie mam pojecia co do ph ziemi, mysle ze musi byc dobre bo moja gwiazdka bez zadnego swiatla ciagla przez okolo 6 tyg... pozdrawiam

oleander

Well-known member
Buchów
0
Tak jak ci radzilem postaraj sie ogarnac jakiegos boxa dla marzenki.Musisz wiedziec ze kobietki potrzebuja duzo slonca(bo dziewczyny lubia braz he he)Poczytaj troche o treningach ,oswietleniu nawozeniu , spenetruj cala wiki i tyle z forum ile zdolasz a wszystko ci sie rozjasni . Nie wazne ze wycisniesz z gieta bo pamietaj ze najwazniejsze jest to ze twoje , nabedziesz troche wiedzy i doswiadczenia i z nastepnym growem bedzie lepiej. Powodzenia i pozdrawiam

marzenka

Well-known member
Buchów
0
dobrze prawi

KOlego drogi czytam wiki czytam forum zdowybam wiedzie caly czas... i stosuje ja codziennie. czekam caly czas na uwagi i porady pozdrawiam serdecznie!!!!

marzenka

Well-known member
Buchów
0
link

wejdz na link ktory podalem post wyzej tam juz oswietlenie jest; )

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół