• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Pierwszy Out! Plan działania.

Wyszukiwarka Forumowa:

Modelranger

Member
Buchów
0
Witam!
Wiem że może trochę późno, ale jednak zdecydowałem się na mojego pierwszego Out'a. Wcześniej miałem sadzonkę w domu, ale był to niewypał. Mam kilka pytań odnośnie mojej pierwszej małej hodowli.

1. Czy w ogóle opłaca się już coś sadzić? Mamy już początek lipca i zastanawiam się czy nie jest na to za późno. Wszystko pewnie zależy od odmiany, na początek chciałem wybrać Sweet Edi 5 sztuk regularne oraz Passion #1, również 5 sztuk i regularne. Ponoć są dobre na początek dlatego je wybrałem.

2. Miejscówkę mam już namierzoną. Znajduje się na lekkim zboczu, myślę że z dala od ludzi, chodź niedaleko znajduje się jakaś opuszczona szopa i dom. Jednak dojście tam zajmuje wiele trudu, jest tam nie mało pokrzyw i innych krzaczków, które potrafią oparzyć czy skaleczyć. Jutro wpadnę tam ze szpadlem, wyrównam, przekopię i dam fotki jak to wszystko wygląda. Boję się że nie dam rady wsadzić tam aż 10 roślin. Wiem że połowa i tak będzie męska, ale zawsze zajmują na początku miejsce. Jednak mam drugą miejscówkę, która jest niedaleko i też się chyba nią zajmę.

3. Planty chciałem wsadzić w donice 5l i wkopać w ziemię, ostatnio dużo pada i nie chciałbym żeby moje niedoszłe roślinki zalało. Czy to dobry pomysł tak robić? Jak nie, to wziąłbym trochę ziemi ze spota i wymieszał z tą sklepową.

4. Miejsce jest jak pisałem na zboczu lekkim, z jednej strony jest las, z drugiej masa małych drzewek, jakaś szkółka, ale brak tam śladów człowieka. Słońce jak już by się tam pojawiało to myślę że coś koło godziny 12:00 i aż do zachodu. Brakuje dostępu do światła od wschodu, ponieważ rosną tam duże drzewa.

To by było na tyle. Jeżeli macie jakieś propozycje, rady lub pomysły, proszę o wypowiedzenie się! Każde zdanie mile widziane. Jutro ogarnę spoty, porobię fotki i dokładniej zapoznam się z terenem, może znajdę jeszcze coś ciekawego. Dziękuję za uwagę i pozdrawiam!

P

Phineash

Guest
na wstepie powiem ze sam zaczelem swoja pierwsza hodowle tydzien temu , ale chyba wiecej wyczytalem niz ty , wiec postaram sie pomoc jak nowicjusz nowicjuszowi :D

1. Na regularne to na 100% za pozno , na auto moze jeszcze ok , choć nie wiem ...
3. W doniczki 5 l ? ee... to za mało nawet na auto , a co dopiero na regularne o_O , chyba ze potem je przesadzisz w wieksze , to zwracam honor.

RośnijMaleńka

Active member
Buchów
0
No to tak kolego:

1. Oczywiście, możesz sadzić, ale pod warunkiem, że będą to odmiany automatycznie kwitnące (autoflowering). Wszystko zależy od odmiany, niektóre są gotowe do ścięcia po 65 dniach a niektóre po 100 dniach.

2. Jeżeli zamówisz odmiany feminizowane (żeńskie) to żadna Tobie nie odpadnie, bo wszystkie będę kobietami :)

3. Jak już wykiełkujesz pestki to zasadź je w doniczkach. Jak wyjdą z ziemi to wystawiaj je od razu na słoneczko :) śledź prognozę pogody, jak będzie ładna pogoda to po tygodniu przesadź je na spota, bo masz na wszystko mało czasu, jak będzie pogoda po chu.. to przetrzymaj je z dwa tygodnie w doniczkach.

4. Konopie, bardziej lubią światło poranne niż popołudniowe. No, ale jak nie masz wyboru to trudno. Dadzą sobie radę :)

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół