• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Pierwszy outdoor - LST, mrówki, itp.

Wyszukiwarka Forumowa:

sensitivefrozen

New member
Buchów
0
Witam.

Posadziłem pierwszego outdoora, ale dość późno.
Sadzonnka z niedokońca znanego źródła.
Mam kilka pytań jako początkujący :)

1. W pobliżu (10cm) od krzaka znajduje się mrowisko.
Czytałem na forum i opinie są podzielone - jedni piszą, że bronią przed ślimakami i innymi gąsienicami, a inni, że mogą zrobić bagno w doniczce.
Więc jak to jest?

2. Coś zżarło trochę liści, ale to jeszcze na poprzednim spocie. Teraz przeniosłem i nie ma takiej tragedii. Możliwe że coś nadgryza, ale zainwestuję w coś przeciw ślimakom i powinno być ok.
Może ktoś potwierdzić czy to napewno ślimaki? Widziałem też w pobliżu gąsienice, ale zostały skasowane.

https://www.forum.haszysz.com/solarr/displayimage.php?pos=-329068

3. Najważniejsze pytanie:
Wykonałem trening LST, może ktoś ocenic jego pooprawnosc oraz powiedziec co nalezaloby zrobic w przyszlosci?

4. Jak sobie poradzic z tak poznym wysadzeniem?
Zainwestowałem w AsahiSL, dojdzie pod koniec tygodnia w razie przymrozkow.
W glowie pojawia sie tez mysl czegos w stylu 'szklarni' czyli wkopania doniczki glebiej w ziemie i przykrycia folia i zrobienia wentylacji.

5. Przebarwienia na dolnych liściach.
Niestety nie widać tego dobrze na zdjęciu.
Jasne jakby 'szarozolte' plamki. Wczesniej bylo ich troche wiecej, ale po treningu odzyly troche.

6. Kijowe zdjecie, ale moze ktos beidze w stanie okreslic na jego podstawie plec / gatunek, powiedzeic cokolwiek :)

D

delete

Guest
1. W pobliżu (10cm) od krzaka znajduje się mrowisko.
Zostaw w spokoju, moje doświadczenia z mrówkami są pozytywne.
Coś zżarło trochę liści, ale to jeszcze na poprzednim spocie
Ewidentnie ślimaki, prowadząc roślinę blisko gleby zawsze będziesz miał to dziadostwo na plancie.
Wykonałem trening LST, może ktoś ocenic jego pooprawnosc oraz powiedziec co nalezaloby zrobic w przyszlosci?
LST w miarę O.K ale pętelka na łodydze wydaje się być za ciasno. Na przyszłość posadź w lepiej doświetlonym miejscu i duuużo wcześniej ;) Podwiązuj w taki sposób aby wszystkie sczyty były na jednakowej wysokości.
4. Jak sobie poradzic z tak poznym wysadzeniem?
Nic nie zrobisz kolego, pozostaje czekać i zaopatrzyc sie w środek przeciw szarej pleśni, poszukaj jest kilka sprawdzonych specyfików.
5. Przebarwienia na dolnych liściach.
Lejesz nawozy, jakie i ile? Mamy już dość krótki dzień, nawet rośliny dedykowane pod lampę zaczynają flo; żółknące liście to normalana sprawa...
6. Kijowe zdjecie, ale moze ktos beidze w stanie okreslic na jego podstawie plec / gatunek, powiedzeic cokolwiek
Nikt nie pomoże w tej kwestii to nie jest to tak oczywista różnica jak miedzy maślakiem a borowikiem ;) Roślina wygląda na krzyżówkę sativa/idica z przewagą sativy ale tutaj też nie dam sobie ręki uciąć.
Przygotuj sie lepiej na next sezon a będzie duużo lepiej :)
Powodzenia

sensitivefrozen

New member
Buchów
0
Do LST jest użyty sznurek z Juty, naturalny.
Pętelkę powiększe.
Zakupię jutro preparat na ślimaki, albo piwem je potraktuję.

A ogólnie coś z tego będzie?
Ten krzaczek zacząłem hodować od sadzonki, miał to być eksperyment, ale po pewnym czasie się wkręciłem i stwierdziłem, że fajnie będzie to rozwinąć.
Napewno dopnę projekt do końća, po to aby zdobyć doświadczenie, wiedzę, zawsze będzie jakiś krzak na makumbę!
Na przyszły sezon przygotuję się o wiele lepiej :)

Dzięki bardzo!

---------- Aktualizacja posta 11-09-2012 14:17 ---------- Czas poprzedniego posta 05-09-2012 16:03 ----------

Niestety facet :(
No nic, hodowlę zamykam i tak do końca, wiedza oraz doświadczenie są bezcenne. Na przyszły sezon będę lepiej przygotowany i przedewszystkim już wyedukowany :)
A makumba też dobra rzecz.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół