akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Pierwszy raz w Holandii...

Wyszukiwarka Forumowa:

SLU.

Active member
Buchów
0
Witam , za 2 tygodnie wybieram sie pociagiem do Holandi , dokladnie Amsterdamu , wiadomo po co :)
Problem tkwi w tym ze ja wogole nie wiem jak sie zachowac w coffie shopie.
Moj angielski jest mega słaby , jak poprosic np o 1g AK47 ?
W Polsce zawsze palilem z lufy , to jak on mi da 1g to jak mam go spalic ? w Polsce pale tylko z lufy , blanty krece slabo.
Czy moge zamiast 1g poprosic o 0.5g ?
i takie pytanko bo jednorazowo tam mozna kupic 5g , czyli jak kupie to moge schowac do torby i za 10 min znow przyjsc i kupic 5g i tak caly czas ? dodam ze chce przywiezc troche towaru do Polski (10gieta ).
Prosze o porady jak sie zachowac w coffe shopie , jak palic , co mowic , ogolnie jakies porady zeby nie wyjsc na debila.

Keptejn

Well-known member
Buchów
0
Pomogę Ci fonetycznie, kolego!
Mów kasjerowi tak:

a) aby kupić gotowego lola, podałeś przykład ak47

Ajd lajk tu baj e prirold dżoint of ekej forti sewen
dodatkowo, jeśli chcesz bez tytoniu: łiwaut tobakou
b) aby poprosić o pięć gieta i jakiś przyrząd do palenia, a jeśli mają, to lufkę.

Ajd lajk tu baj fajw grams of ekej forti sewen. Kud ju lend mi som kajnd of e pajp, prefer abli e smal kajnd of e pajp, mejbi lajk łan of dous sigaret holders.

Gwarantuję, że to Ci pomoże. Ale możesz zaciągać trochę po murzyńsku.
Miłego zwiedzania! :D

S

Sandał Jezusa Chrystusa

Guest
W każdym coffeshopie jest menu, jest tam nazwa zioła/haszu/ilość i cena, nie musisz znać Angielskiego żeby kupić np. 1g Amnezji, Thai, Bubblegum, Crystal czy co tam chcesz, pokażesz palcem i tyle. Możesz wziąć pre-rolled(już skręcony, z tytoniem pewnie) albo wziąć normalnie 1g w samarce. Wątpie żeby sprzedawali po .5g bo niektórzy od razu mają posortowane w samary i nic nie ważą tylko wyjmują spod lady gotowy pakunek.

Bierzesz pakunek i wychodzisz. W żadnym hotelu nie można palić(przynajmniej mi tak recepcjonista powiedział) i za to można dostać nie małą karę.

SLU.

Active member
Buchów
0
No ale wszedzie pisza ze mozna max 5g kupić , a jak sie dobrze zagada to nawet wiecej , a jesli chce blanta z tego gieta co kupilem to mozna tak ? i jak to jest z tym kupowaniem , moge kupic od razu 5g , wyjsc na zewnatrz , schowac , ponownie wejsc i znow kupic ?
aa i jesli juz kupie gieta i chce zajarac w srodku to normalnie biore bletke , mlynek , robie se blanta i jaram ? :)
Nawet w niektorych menu widzialem np od razu 4,5g za 27e. Prosze panowie podajcie mi jakies porady itp , jak sie tam zachowac itp , jak tam palic i wogole.

S

Sandał Jezusa Chrystusa

Guest
Ja nie paliłem w coffie tylko przed hotelem sobie usiadłem i zajarałem, z tego co widziałem to można sobie wziąć filterki z lady. Tam jest masa coffeshopów, poza tym jaki jest sens robić ustawę, że możesz kupić sobie x g za jednym razem, wyjść, wejść i znów kupić? Zapewne na następny dzień się 'resetuje' ten limit.

No jak masz się zachować? Bierzesz pakunek, siadasz, kręcisz i palisz.

420000000

Well-known member
Weteran
Buchów
2
No ale wszedzie pisza ze mozna max 5g kupić , a jak sie dobrze zagada to nawet wiecej , a jesli chce blanta z tego gieta co kupilem to mozna tak ? i jak to jest z tym kupowaniem , moge kupic od razu 5g , wyjsc na zewnatrz , schowac , ponownie wejsc i znow kupic ?
aa i jesli juz kupie gieta i chce zajarac w srodku to normalnie biore bletke , mlynek , robie se blanta i jaram ? :)
Nawet w niektorych menu widzialem np od razu 4,5g za 27e. Prosze panowie podajcie mi jakies porady itp , jak sie tam zachowac itp , jak tam palic i wogole.
Kupujesz siadasz, kręcisz kopcisz- tak to działa.
blanta można z czyściocha w coffe tylko palić, nie mozesz dodawać tytoniu bo jest to zabronione.
Co do ilości max 5G, chcesz wiecej? idziesz do innego coffeshopu kupujesz kolejne 5G chcesz więcej?.... proste.

SLU.

Active member
Buchów
0
Dzięki panowie. Panowie a jak wyglada sprawa z przemyceniem towaru do Polski ? nie jakies ogromne ilosci , tylko 10-15g i ze 2 jointy.
Znacie jakies prawdzone patenty ? czy czesto pyraja na granicy ? gdzie najlepiej ukryc towar i jak go zabepieczyc ? :)

kysztamysza

Well-known member
Buchów
1
Pierwszy raz w Holandi..

Dzięki panowie. Panowie a jak wyglada sprawa z przemyceniem towaru do Polski ? nie jakies ogromne ilosci , tylko 10-15g i ze 2 jointy.
Znacie jakies prawdzone patenty ? czy czesto pyraja na granicy ? gdzie najlepiej ukryc towar i jak go zabepieczyc ? :)

Najpierw zadaj sobie pytanie czy jest sens babrac sobie ( niedaj boze gdyby cie zlapali ) papiery za 15g ? Jak juz to idz na zywioł i kg przytul :p

S

Sandał Jezusa Chrystusa

Guest
Ja przywiozłem 4g w plecaku, widziałem tylko jeden radiowóz na autostradzie.

Stal.in

4:19 I'M PROACTIVE
Weteran
Buchów
9
Kupujesz siadasz, kręcisz kopcisz- tak to działa.
blanta można z czyściocha w coffe tylko palić, nie mozesz dodawać tytoniu bo jest to zabronione.
Co do ilości max 5G, chcesz wiecej? idziesz do innego coffeshopu kupujesz kolejne 5G chcesz więcej?.... proste.
to zalezy od coffa, ale w wiekszosci mozesz normalnie krecic z tytoniem, w niektoryc jak green house, mowia zeby nie trzymac szlugow na widoku, tylko w nielicznych mozna palic czyste lub z mieszanka ziol, ktora jest okropna(coffeeshop stones)

Kai Greene

小賈姬 十面埋&
Weteran
Buchów
7
Ja pie***le, ale bekowy temat. Wezcie skasujcie, jak ktos zobaczy to powie że jakieś łomy z niedo***aniem tu przesiadują.

Najlepszy cytat, powiedz: "Ajd lajk tu baj e prirold dżoint....." hehehe No ku**a ręce opadają. Temat do perełek pasuje jak ulał :D

Tak mi sie skojarzyło. Ju drink, ajm stawiam.

Miertek

guerilla planta
Weteran
Buchów
6
ja z niemca zaciagalem zawsze, draj gram cu łajt łidow bitte.
w tilburgu jest coff co polka pracuje jak z jezykiem bariery, pewno więcej takich ale ten akurat kolo sklepu z polskim zarciem jest xD

420000000

Well-known member
Weteran
Buchów
2
Przecież granic nie ma... jak masz niefarta to możesz trafić na różne służby z psami.
przemyt 10g nie jest problemem, pomyśl. nie chce pisac o sposobach bo czytają to ludzie których nie lubimy.
Dam Ci podpowiedź, papryczka Chilli, świeża, zmielona gubi węch psa dość konkretnie.

PizdoKłak

Banned
Buchów
0
Chłopie jak ty sie o takie rzeczy pytasz to lepiej zostan w domu bo na bank sie zgubisz i nie trafisz nigdy do domu albo cie gdzies zabiją.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół