Piwnica rulezzz :)

Wyszukiwarka Forumowa:

ICeT

Active member
Buchów
0
Ziomko wy moje powiedzcie mi, miałem robić boxa szerokość 120 , głębokość 65 o wysokość ile chce od 120 wzwyż ,ale 120 szerokości to cholernie dużo i nie mieści mi się za bardzo w piwnicy więc robię szerokość 65, głębokość 65 i wysokość od 120 wzwyż HPS 400W Boxa robię z karton gipsu bo dostałem za free :tongue: ile mogę włożyć do takiego boxa roślinek ?? Dwie wejdą??

Bo na tej stronce http://hyperreal.info/~emes/lumens/?y=65&x=65 65 na 65 to zalecana jest HPS 231W ale ja mam 400.

ICeT

Active member
Buchów
0
Ale jak zmienia żarówkę to musze też zmienić elektrykę. Tak czy nie??

S

sdfsdf

Guest
na jedna roslinke przypada 30cm na 30cm wiec Tobie spokojnie zmieszcza sie gora 4 roslinki :) co do lampy to nie musisz zmieniac zarowki tylko dlatego ze jest za duza :) im wiecej swiatla tym lepiej nic sie raczej nie stanie Twoim plantom a gdybys chcial zmieniac zarowke (zeby mniej zarlo pradu) to musial bys zmienic w swojej lampie takze ten zwoj o mniejszej mocy :)
zostaw tak jak jest a box bedzie dobry :)

S

Sito

Guest
Tez uwazam zebys zostawil ta lampe ale musisz uwazac zeby nie spalilo twoich pomidorkow i nie zrobil sie piekarnik a jakby co to mozesz zamontowac szybe ochronna i dodatkowe wiatraczki!!!

Orion

Well-known member
Weteran
Buchów
10
Szyba naprawde dużo daje! tylko nie jakaś szitowa 2 mm :p co najmniej 5mm inaczej może popękać od temp. I nie wpadnij na pomysł mycia szyby gdy jest nagrzana... fajny efekt pękania ale dosyć niebezpieczny :thumleft: U mnie dzięki szybie mogę trzymać pomidory 15 cm od szkła. Ale dla przezorności jest 20, temp przy szczytach to 27 C.

S

Sito

Guest
Albo bedziesz ta lampe trzymal troche wyzej niz jest zaalecane i tez bedzie ok

ICeT

Active member
Buchów
0
A roślina mie wyciągnie mi się??

S

Sito

Guest
Sam niewiem zreszta jak ta lampa bedzie wrecz zaduzo lum dawala to chyba jak sie ja troche odsunie to nic sie nie stanie. Popytaj ludzi ktorzy mieli HPS 400W i takiego malego boxa( ale pewnie nic to nie robi) <a i zaznacz ze pomoglem:D>

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w Growbox.pl na wszystko!
Góra Dół