akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

PK13/14, Ripen, CannaBoost, Overdrive, Melasa, Shooting Powder,TopMax,Overdrive,Bat Guano

• Autor wątku Usunięty 12614
  • Data rozpoczęcia
Wyszukiwarka Forumowa:

smakowicz

Well-known member
Buchów
0
Witam jakie jest dawkowanie melasy i czy trzeba zmienic jej odczyn przed podlaniem. Chcialem zrobic tak żeby podlac tym gęstym nierozpuszczonym syropem i miec spokoj na 2 miesiace.:)

Football Manager

Well-known member
Weteran
Buchów
6,480
Odznaki
3
W niedziele przechodze na faze FLO i mam pytanie jak mama lac nawozy?
1.Canna Boost
2.TopˇMax
3.PK13/14
Moge mieszac Canna Boost z TopˇMax? np. w jednym wiadrze np. zrobic roztwor 10 l czy jednak osobno i lac raz to raz tamto? prosze o pomoc.

Gandi

Daddy Cool
Obsługa forum
Administrator
Weteran
Buchów
23,152
Odznaki
2
spokojnie możesz mieszac w wiadrze . . .

Football Manager

Well-known member
Weteran
Buchów
6,480
Odznaki
3
spokojnie możesz mieszac w wiadrze . . .

Teraz zwątpiłem nie wiem co myśleć czytam te forum i natrafiłem na wypowiedz forumowicza, że " Najlepiej lać TOP MAX na samym początku Flo następnie jak zaczyna wychodzić kwiaty lać CANNE BOOST a jak juz beda wielkości kciuków lac PK13/14. To Jak mam to lać?

Gandi

Daddy Cool
Obsługa forum
Administrator
Weteran
Buchów
23,152
Odznaki
2
Top Maxa i Canna Bosta przez całe flow
PK tak jak w tabelce Canny
Bynajmniej ja tak lałem i dobrze bylo

Ps. Jaka jest różnica pomiędzy początkiem flow a etapem kiedy pojawiają się kwiaty? :D
;)

Football Manager

Well-known member
Weteran
Buchów
6,480
Odznaki
3
Ucze sie a mam od kogo :) mam pytanie podasz mi ile dokładnie wlac tego top max i canny boots zeby nie popalic krzakow? chodzi mi o to 10l wiadro ile tam wlac tych odzywek i co jaki czas lac? mieszac raz odzywki a raz sama wode czy jest lepszy schemat?

Gandi

Daddy Cool
Obsługa forum
Administrator
Weteran
Buchów
23,152
Odznaki
2
nie nie podam:), . . . jest napisane na opakowaniu . . . ja z reguły trzymam sie zaleceń producenta . . . możesz zaczynac od mniejszych dawek np. polowe zalecanej dawki stopniowo zwiekszając . . . szczegolnie jak łączysz kilka bosterów . . .

co do "schematu" to róznie . . . często dawałem 2 razy nawozy raz woda, czasami na przemian, a czasami jak mi sie nie chciało mieszac nawozów to lałem czysta wode nawet 5-6 podlan z rzedu . . . i tez było okej . . . .

Wiesz, nie ma jakichś uniwersalnych standardowych schematów co do nawozów wszystko wychodzi w praktyce . . . lejesz i patrzysz . . . ;)

Football Manager

Well-known member
Weteran
Buchów
6,480
Odznaki
3
Witam po przerwie :) zastosowalem sie do twoich rad i leje raz wode a raz wode z odzywkami TOP MAX i CANNE BOOST tak to wygladalo tydzien temu:
displayimage.php
[/url][/IMG]

displayimage.php
[/url][/IMG]

displayimage.php
[/url][/IMG]

Moje pytanie kiedy zaczac lac PK 13/14? i czy moge mieszac to razem w wiadrze z TOP MAX i CANNA BOOST czy lepiej osobno zrobic wiaderko z tym PK13/14?

U

Usunięty 58869

Guest
siema ja lałem PK ale od producenta Bio Nova, podobno pół organiczny produkt naturalny ten PK- mieszałem tylko samą wodą, a osobno nawozy od BioBizz... nawet spoko urosły zobacz sobie w zakończonych fotorelacjach indoor: hps 400w wtedy leciał... a jeszcze jedno podobno nie można łączyć nawozów organicznych z chemicznymi?... tylko ja mam pół organiczny tak piszę na opakowaniu.

Football Manager

Well-known member
Weteran
Buchów
6,480
Odznaki
3
Fotki z dzisiaj :) to lac juz ten PK13/14???

displayimage.php
[/url][/IMG]

displayimage.php
[/url][/IMG]
pozdrawiam:)

brat Marian

Well-known member
Weteran
Buchów
64
mam na oucie durbana, pięknego, zdrowego tylko pierwsze preflowery pojawiły się w połowie września. Dostał Planton K, ale chyba muszę zapodać coś innego co przyspieszyłoby kwitnienie co radzicie? Bo ripen to raczej w w połowie października, podobnie jak coś od pleśni.

Doctor Susz

Duży out to jest to :)
Weteran
Buchów
1
Coś z tematu zapodaj,a do tego topsin lub miedzian

brat Marian

Well-known member
Weteran
Buchów
64
no właśnie zastanawiam się co z tematu dać do tematu ;)
Myślę że na przemian (albo razem) PK 13/14 i melasę
pytanie czy jednocześnie dawać też Planton K?
No i czy późne kwitnienie to tylko kwestia genów, czy też może zbyt bogatej w azot gleby?
Nie popaliłem, ale nie żałowałem;) a mączka z kopytek uwalnia się wolno i długo

Wolverine

Well-known member
Buchów
0
Nawożenie zbyt dużymi dawkami w ogóle nie jest wskazane. Zwłaszcza nawozami które zawierają dużo azotu w formie amonowej. Nie wiem jak to jest w przypadku konopi ale przy nawożeniu azotem rzepaku zaraz przed jego kwitnięciem zmniejsza plony, opóźnia i mocno zwalnia kwitnienie, pobudza rozwój wegetatywny, nie tylko plon będzie mniejszy ale gorsza też będzie jego jakość.

Wywal ten Planton czym prędzej. Lej samym PK z jakimiś małymi dawkami innego nawozu npk (gdzie jest mało azotu). A przy ostatnich podlaniu/ach lej tą melase

MetalFan

Lubię żelazo
Weteran
Buchów
2
Nawożenie zbyt dużymi dawkami w ogóle nie jest wskazane. Zwłaszcza nawozami które zawierają dużo azotu w formie amonowej. Nie wiem jak to jest w przypadku konopi ale przy nawożeniu azotem rzepaku zaraz przed jego kwitnięciem zmniejsza plony, opóźnia i mocno zwalnia kwitnienie, pobudza rozwój wegetatywny, nie tylko plon będzie mniejszy ale gorsza też będzie jego jakość.

Wywal ten Planton czym prędzej. Lej samym PK z jakimiś małymi dawkami innego nawozu npk (gdzie jest mało azotu). A przy ostatnich podlaniu/ach lej tą melase

Pomijając, że Twoja rada z drugiego akapitu jest o kant dupy rozbić, to co do nadmiaru azotu w fazie kwitnięcia masz rację, nadmiar (ale nie na tyle, aby popalić roślinę) powoduje, że roślina zamiast produkować kwiaty, idzie w masę zieloną i później krzak ma więcej liści, niż topów.

Bardzo Cię proszę, odrób zadanie domowe, przejrzyj tabele dawkowania nawozów hesi i canna, zobacz sobie ile razy daje się PK według nich. Jeszcze nie widziałem nigdzie, aby ktoś zalecał stosowanie przede wszystkim PK. W przypadku Hesi (gleba) nawóz phosphorus plus (PK: 8-4) dodaje się do bloom complex (NPK: 4-3-5) od 4 tygodnia flo.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół