nasiona marihuany

plamki na lisćiach!! co robic

Wyszukiwarka Forumowa:
K

karo12345678

Guest
Jestem młodym chodowca i mam 2 roslinki. maja ok 13 cm wzrostu i maja ok 2 tygodni. ale od jakis 3 dni zaczeły na nich pojawiac sie dziwne niepokojace biały plamy! niewiem czym są spowodowane. sa tylko na pojedynczych lisciach na ich środku. co robic?? prosze o pomoc

chaszczu

Well-known member
Weteran
Buchów
25
jezeli to wyglada jak bialy proszek na roslinie to po angielsku to sie nazywa midlew, jest to jakis badziew szkodzacy roslince, spryskuj ja woda o ph alkalicznym - powyzej 7 albo mlekiem z woda, powinno pomoc, duzo wiecej o tym znajdziesz na http://www.overgrow.com/article/8

K

karo12345678

Guest
nie nie jets to rodzaj plesni. jest co niecałkiem ciała plama taka bardziej beżowa. na srodku liscia . ktos opisywał ze ma to na koncach lisci a ja mam to na srodku i lisc sie nie wywija. co robic??

Lob19

Well-known member
Buchów
4
chaszczu napisał:
jezeli to wyglada jak bialy proszek na roslinie to po angielsku to sie nazywa midlew, jest to jakis badziew szkodzacy roslince

Denerwujacy jest Twoj brak wiedyz chaszczu.
Po angielsku nazywa sie to Powdery Mildew, a po Polsku Mącznik Prawdizwy, czesto mylony z Mącznikiem Rzekomym. Roznica polega na wielkosci i zabarwieniu plam na lisciach. Maczniak pwooduje za duza wilgotnosc. Jest to rodzaj plesni, wiec mozna zwlaczac fungicydami, ale lepeij poczekac az samo minie.

Karol - poakz jakies foto, powiedz jak nawozisz i podlewas zroslinke, opisz wsyzstko inaczej nie pomozemy. Bo na prawde z lisciami moga dziac sie rozne rzeczy. Wystarczy ze ci zabraknei w ziemi jednego pierwiastka...

K

karo12345678

Guest
zdjecia dodam jutro. a naworze moja roślinke biochumusem rozrobienym oczywiscie. do zimi dodałem jeszcze dolomidu i kermazytu oraz styropianu. zyja sobie w boxie i rozna nawet dobrze ale od kilku dni maja bardzo dziwne beżowe- zółtawe plamy. niewiem od czego.i to nie na wszystkich lisciach.ale na pleśn mi to nie wyglada. na 2 krzaczkach łącznie sa 4 plamy na jednym jedna duza i na drógim 2 podzielnone małe

bialy_mis

Well-known member
Weteran
Buchów
11
karo12345678 napisał:
naworze moja roślinke biochumusem

Ludzie uwazajcie na swoje biohumusy :p Bo kilku miesiacach dopiero odkrylem czemu moj lowryder usechl. Dalem mu biohumusa, na poczatku myslalem, ze nim nie da sie przedawkowac. Ale dzisiaj rozrabiajac go z woda zauwazylem, ze jest on STEZONY. I nie daje sie go duzo...

Lob19

Well-known member
Buchów
4
To dziwne bo zawartosc NPK w biohumusie jest znikoma.. cos jak 0,1 / 0,05 / 0,2
nieiwem ile dokaldnie, czytalem to na opkaownaiu raz i to poad rok temu ;) ale wiem ze jest tego malutko.. ale moze byc cos w tym co mowiesz.. w wogole z nawozeniem nie nalezy przesadzac

K

karo12345678

Guest
no wiec co polecali byscie do naworzenia.i czy moze wiecie jak pozbyc sie tych plam??

bialy_mis

Well-known member
Weteran
Buchów
11
BIOHUMUS EXTRA 30% gratis SKONDENSOWANY

Dalej jest z czego zrobiony czyl iz dzdzownic kalifornijskich...

ZAWARTOSC SKLADNIKOW MINIMUM:
Azot - 100mg/l
Potas - 750mg/l
Fosfor - 180mg/l

Napisane... jedna nakretka na jeden litr wody...

Oooo... napisane jest, ze przy jego uzycie nie przedawkuje sie.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół