nasiona marihuany

Plamy na liściach, liście opadnięte

Wyszukiwarka Forumowa:

DrRumney

Well-known member
Buchów
0
Witam
Mam problem z moim pierwszym krzaczkiem. Jest to automat White Dwarf fem. Wczoraj wieczorem postanowiłem przykryć go butelką ponieważ zbliżała się burza. Wcześniej był dość konkretnie podlany wodą z pobliskiego źródełka z biohumusem. Jako że dziś słonce grzeje ostro poszedłem na spota zdjąć butelkę.
Na liściach zauważyłem jasno brązowe i żółte plamy, przy czym liście były dziwnie oklapnięte.
Ciężko mi określić czego to dokładnie wina, czyżby roślinka się przegrzała pod butelką, czy to początek deficytu K ? Ostatnio również podsypałem roślinkę keramzytem, ale przed tym nie przepłukałem go, tylko sypałem od razu z wora. Czytałem w innym temacie że przy podlewaniu pył z keramzytu może dostać się do gleby i zaszkodzić roślince. Czy to może być również tego wina ?

Z góry dziękuje za pomoc :zjarany:

Katohaikara

Well-known member
Weteran
Buchów
0
Jakie pH ziemie? Wydaje się że za małe, podsyp dolomitem i będzie ok.

DrRumney

Well-known member
Buchów
0
Ziemia uniwersalna 5,6 - 6,5 ph, z dolomitem, przyznam sie że sypanym na oko bo nie miałem pewności ile tej ziemi tam wsypałem (dolomit dodany zgodnie z założeniem że łyżka na litr). Obok rośnie ten sam krzaczek tylko nieco młodszy, i w droższej (i podobno lepszej) ziemi o ph, 5,0 - 6,5, i rośnie sobie elegancko.
Hmm, jeśli mówisz że to problem ph to spróbuje posypać dolomitu, i może podleje też wodą z dolomitem. Taki zabieg powinien pomóc ?

---------- Aktualizacja posta 14:19 ---------- Czas poprzedniego posta 00:20 ----------

Byłem dziś rano na spocie zobaczyć jak panienka sobie żyje, ale to co zobaczyłem mnie załamało, jest coraz gorzej :( Podlałem ją dzis woda z dolomitem i biohumusem, wy***alem keramzyt i ziemie posypałem dolomitem, ale nie wiem czy to coś pomoże

Czy roślinka ma jakiekolwiek szanse na przeżycie czy lepiej skrócić jej męki ? :(

GrubyKonus

Well-known member
Buchów
0
Zapewne pH, niedobory tak szybko nie postepuja. Lanie nawozow oraz woda moze zmienic pH gleby i nie ma czemu sie dziwic jesli po serii nawozenia pH ulegnie zmianie.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół