nasiona marihuany

plamy

Wyszukiwarka Forumowa:
B

blancik

Guest
1tathc napisał:
stosuje dolomit i pałki nawozowe z azotem

Jeżeli stosujesz wciąż dolomit to niepotrzebnie, dolomit podnosi ph ziemi i może być podobnie, lub też masz zle paleczki nawozowe, bo są różne.

1

1tathc

Guest
to znaczy raz podsypałem dolomit i już więcej nie.może to te pałki bo jak je włożyłem do ziemi to zaczeły mi liście opadać z deka a tera te kropki.ale te pałki są w większości z azotu.

B

blancik

Guest
Przystopuj z tymi palkami, podlewaj teraz ze dwa tygodnie wodą i zobaczysz. Obserwó co się dzieje, czy roslinie sie poprawia czy też nie.

1

1tathc

Guest
nie moge wyciągnąć tych pałek bo sie łamną jak tylko je dotkne.ale coraz więcej jest tych plam.musiałem przenieść planty znowu za łużko bo jakiś koleś w piwnicy ma coś tam montować.i tera są pod 2000lum oświetleniem.a stary chce odemnie kupić lampe 400w sodową :pr: i se kupie 75w sode bo bardziej chyba sie opłaca na jedną palme.

B

blancik

Guest
Z tym już Ci nieporadze bo nigdy niestosowalem zadnych palek, i nawet niewiem jak je wyciągnąć, podlub delikatnie zeby wyszlo ich jak najwięcej.
Lampy bym nieoddal staremu, waty robią swoje, a 75W to może i wystarczająco na jedną panienkę, ale różnica pomiędzy rośliną uprawianą pod 400 a 75 będzie ogromna.
Twoja decyzja, powodzenia.
Pzdr!

geez

Well-known member
Buchów
0
Ja watpie zeby to byla wina palek , na poczatku tez jest stosowalem i roslinka rosla wzorowo . Teraz juz ich nie stosuje (przezcilem sie na chemie) , i o dziwo u jednego z klonow mam identyczny problem z lisciami .

1

1tathc

Guest
właśnie to nie dokońca moja decyzja.ale zobacze co da sie zrobić.

B

blancik

Guest
geez napisał:
Ja watpie zeby to byla wina palek , na poczatku tez jest stosowalem i roslinka rosla wzorowo . Teraz juz ich nie stosuje (przezcilem sie na chemie) , i o dziwo u jednego z klonow mam identyczny problem z lisciami .

Wszystko zależy jakich paleczek używacie. Ktoś na forum, pamiętam pytal się wlaśnie o paleczki i je nawet kupil, byly to do jakiś kwiatów, sklad paleczek byl zly, trzeba patrzeć i przedewszystkim wiedzieć jakie mniejwięcej się powinno kupić, każda roślina ma inne wymagania.

geez jeżeli używaleś paleczek na początku tylko, czyli krótki czas, to nie możesz wnioskować że to nie od nich, biorąc jeszcze do tego że pewnie niewiedzialeś w ogóle jaki mają sklad bo ladowaleś co się napewno da. Może opisz sklad tych twoich paleczek a zobaczymy czy byly dobre!?

1tathc
napisz może sklad tych twoich paleczek, które stosujesz, będzie prościej stwierdzić.

1

1tathc

Guest
azotan całkowity 6,7%
azot amoniowy 6,7%
fosfor 5,5%
potas 5,1%

biohack

Well-known member
Buchów
1
ziomki mam ten sam problem ja sądze ze to jakis grzyb lub robaki

biohack

Well-known member
Buchów
1
no spróbuj moze pomoze ja z tym robactwem wytrzymac niemoge ale spiryt jakos ilch popólacje utrzymuje na równym poziomie a nawet juz ich niewidze;D :pr:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół