nasiona marihuany

Plan Hodowli outdoor

Wyszukiwarka Forumowa:
Status
Ten wątek został zamknięty.

C4

Well-known member
Weteran
Buchów
0
Cze chciałem sie Was zapytać, czy taki plan hodowli moze byc, a ze lubie schematy to na schematach pokaze i zadam ewentualne pytania.

1:
szare to husteczki brazowe to nasionka i po 3 chusteczki o tak o? i ile wody lac co ile?

2:
bedzie to malych papierowych doniczkach. 4 nasionka fermenty nothern light albo holland hope jeszcze niewiem co wybiore. zmuszony jestem trzymac roslinki na oknie przez pare dni, bo niestety nie mam boxa i jest to u mnie w domu niemozliwe.

3:
jasna zielen roslinka mala. zielen palisada przeciwko kretom szare folia, zeby zadna ku**a nie podgryzla mojej roslinki i zeby jej nie przemoczyc. pytanka mam takie:
- jaki odstep zachowac palisady od reszty plantacjii
- na jaka odleglosc wyj***c chwasty od calej miejscowki wraz z palisadą? ile l ziemi nasypac uniwersalki?
- czy porobic pare wiekszych dziur w foilii aby korzenie mogly napie****ac dalej w ziemie?

4:
Tak jak na pop tylko roslinka potraktowana ScrOg'iem i Fit'em. Folia do***ana na większy obszar i węcej uniwersalki.
Pytania:
- czy dobrze robie, ze traktuje roslinke scrogiem i fitem na raz? czy dobrze robie z uniwersalką? czy tez do***ac pare wiekszych dziur w folii?

Dzięki z góry.
P.S
Sorry za błedy, ale jeszcze troche mnie trzyma zielony przyjaciel :flower: :geek:

aaa i jeszcze takie pyatnka ktore mi sie przypomnialy:D

co to za metoda S.O.G?
Jak roslinka bedzie miala ile wzrostu to mam ją wyj***ć na dwor? (musze to robic jak najszybciej pamietajcie o tym!)
Jak u roslinki pokaze sie ile lisci to mam zaczac robic scroga i fit'a i czy w ogole robic to razem. ;)

R

Rider

Guest
Cz4rek napisał:
]
1:
szare to husteczki brazowe to nasionka i po 3 chusteczki o tak o? i ile wody lac co ile?

Daj 4 husteczki na dół i 3 do góry powinno byc dobrze ;] podlewac musisz z wyczuciem zeby miały wilgotno ale zebys ich niezalał ;][/quote]

Cz4rek napisał:
]
2:
bedzie to malych papierowych doniczkach. 4 nasionka fermenty nothern light albo holland hope jeszcze niewiem co wybiore. zmuszony jestem trzymac roslinki na oknie przez pare dni, bo niestety nie mam boxa i jest to u mnie w domu niemozliwe.

W ostatecznosci mozesz trzymac na oknie
Cz4rek napisał:
]

3:
jasna zielen roslinka mala. zielen palisada przeciwko kretom szare folia, zeby zadna k****** nie podgryzla mojej roslinki i zeby jej nie przemoczyc. pytanka mam takie:
- na jaka odleglosc wyj***c chwasty od calej miejscowki wraz z palisadą? ile l ziemi nasypac uniwersalki?
- czy porobic pare wiekszych dziur w foilii aby korzenie mogly napier**** dalej w ziemie?.

Z 20-30 litrów ziemi na rosline to bedzie napewno dobrze rosła ;] ,usun chwasty które sa w poblizu.W folii zrób troche dziór .
Cz4rek napisał:
]
4:
Tak jak na pop tylko roslinka potraktowana ScrOg'iem i Fit'em. Folia do***ana na większy obszar i węcej uniwersalki.
Pytania:
- czy dobrze robie, ze traktuje roslinke scrogiem i fitem na raz? czy dobrze robie z uniwersalką? czy tez do***ac pare wiekszych dziur w folii?
,scrog niepotrzebny fim przejdzie , mozesz zrobic supercroping ;]
Cz4rek napisał:
]Dzięki z góry.
P.S
Sorry za błedy, ale jeszcze troche mnie trzyma zielony przyjaciel :flower: :geek:

aaa i jeszcze takie pyatnka ktore mi sie przypomnialy:D

co to za metoda S.O.G?
Jak roslinka bedzie miala ile wzrostu to mam ją wyj***ć na dwor? (musze to robic jak najszybciej pamietajcie o tym!)
Jak u roslinki pokaze sie ile lisci to mam zaczac robic scroga i fit'a i czy w ogole robic to razem. ;)
S.O.G polega na wysadzaniu klonów z matki ;]

C4

Well-known member
Weteran
Buchów
0
A masz moze jakis link do suppercropping'a? bo niewiem jak to wyglada;D a jestem tak za***any, ze chyba sam nieznajde;D
Edit:
juz znalazlem ale i tak dzięki!

C4

Well-known member
Weteran
Buchów
0
No dobra kolega pomogł, ale dal odp. tylko na kilka pytan. ktos pomoze na reszte?

Sweet Bulldog

Well-known member
Buchów
3
Mogą być- na następny raz polecam lignine.
Kilka warstw należy mocno podlać, a następnie do ukazania kiełka należy utrzymywać dosyć dużą wilgotność.
Papierowe doniczki?
Chodzi Ci o doniczki torfowe? Myślę, że tak. Pamiętaj o tym, że z nimi trzeba uważać ponieważ strasznie wysuszają glebe i trzeba podglądać nawet co kilka godzin czy ziemia nie jest przesuszona. Co do okna- to najlepszy sposób na sadzonki, box wymięka. Trzeba pamiętać jednak o tym, że okno musi być bardzo nasłonecznione.
- czy porobic pare wiekszych dziur w foilii aby korzenie mogly napier**** dalej w ziemie?
Bariera przeciw kretą? Coś tu jest nie tak! Ja mogę Ci napisać tylko tyle, że potencjalne płotki, bajerki i naruszanie naturalnego wizerunku miejscówki zwiększa prawdopodobieństwo odkrycia.

Co do ziemi- 25L na jedną roślinę to bardzo dobry pomysł, ale biorąc pod uwagę, że nie będziesz kupował jej w masowych ilościach proponuje mix'a z czarnoziemiem na spocie.

Folia.. hm! Nie wiem jak Ty to widzisz i dlaczego nakręciłeś sobie taką opcje, ale to już twój wybór. Co do tych dodatkowych dziur to porób- na pewno na tym nie stracisz, możesz tylko zyskać. Po co Ci foilia?
Pytania:
ScrOG? FIT? Zapewne chodzi Ci o Supercropping oraz o FIM!

ScrOG (screen of green- ekran zieleni):
Technika przystosowana do upraw domowych. Jest możliwość zastosowania przysłowiowego ekranu na dworze, lecz w pionie, a nie jak to bywa podczas uprawy w domu, w poziomie.
ScrOG.jpg

FIM: Przycinanie głównego topa rośliny, lub jej odgałęzień w celu osiągnięcia większej ilości gałęzi, oraz dla zwiększenia rozwoju w poziomie. Trzeba uważać z przycinaniem ponieważ zle wykonane prowadzi do skrzywdzenia roślinki- zmutowane liście etc.
co to za metoda S.O.G?
SOG (sea of green- morze zieleni): Technika polegająca na stworzeniu "morza zieleni" przez posadzenie największej ilości roślin na m2 nie tracąc przy tym znacząco na ilość suszu z jednej rośliny.
Kilkanaście cm wystarczy- możesz je dojechać do 30cm, lecz więcej nie polecam, gdyż potem jest kłopot z transportem roślin na spota.

Pozdrawiam!

C4

Well-known member
Weteran
Buchów
0
okej ostatnia wyp. wyczerpuje temat! dzięki
Peace

Status
Ten wątek został zamknięty.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół