nasiona marihuany

Plan uprawy LowRyder

Wyszukiwarka Forumowa:
D

delete

Guest
Więc więc tak... Czytam już od lutego o uprawie marysi. Trochę się tej wiedzy nazbierało i ustaliłęm taki plan...
1. Nasiona mam, kiełkuje na nacikach w miseczce, pod łużkiem na starym video zeby miały ciepło ;]
2. Jak wykiełkuja i mają już około 0,5-1cn kiełki to do ziemi, kiełkeim w dól na głęgokość 1-1,5cm. podlewam mocno po przesadzeniu. Codzienie podlewam po troche wody zeby wilgotno miały, tak oklo 1cm od roslinki po 5 kropelek; d oczywiście potem wiecej... Roslian rośnie na parapecie.
3. Roślina ma tydzien to wystaiwam ją na balkon, chartuje się żeby potem wytrwać na polu.
4. Roślina ma 2 tygodnię (po tygodniu na balkonie) i idzie na przygotowaną miejscówke. Ziemia z ogrodniczego, dookoła trociny w obawie przed ślimakami. Roślin z 5 nasion, jak wykiełkują wszystkei to troche mało miejsca mogą mieć.
5. Podlewam je w niedziele i środy.
6. Nawożę w niedziele tym takim na B srodkiem który trudno przedawkować podobno.
7. Trenuje je tym takim przywiącywaniem do ziemi
8. Nie wyewalm samców, chcę mieć nasiona na potem
9. Kwitną, czekam az nasionka się zrobią etc.
10. ścinam i susze na strychu
11. Nasiona trzymam w chłodnej piwnicy, resztę pale ; d

Takie biznesplan dobry jest?? ; ] nie ma tu nic o pH bo nie wime jak je zmierzyc ; d wiem ze dolomit je podnosi.
podlewam wodą mineralna za 59gr nie gazowaną
Kiełkuję je śordek/koniec kwietnia. Do ziemi tak pierwszy/drugi tydzien maja. LR gotowe są po 2m-c do plonów. Na środek lipca, początek czerwca wszystko jest już gotowe ; ]

hbsh

Well-known member
Weteran
Buchów
2
Ja mam LR na parapecie maja juz tydzien niedlugo wysadzam na out! Mam troche watpliwosci co do trenowania bo LR ma max 40 cm ale tak to plan OK! pozdro!

M

Macius

Guest
Plan jest goood :) ja tez bym chetnie RL pochodowal ale nie mam nasionek tego shitu :/
Sfartem

Orion

Well-known member
Weteran
Buchów
11
hbsh napisał:
LR ma max 40 cm
nie prawda, znajomy ma 54 cm krzaka :)). Właśnie kończy kwitnąć bedzie z 8-10 gr. :cheers:

Ale prawdą jest, że większość nie przekroczy 40-50 cm

5 - podlewania nie ustalisz tak.. zalezy jakie będą warunki i jak szybko będzie gleba wysychać
6- Biohumus co nie znaczy, że nie da się go przedawkować :) nawozić od 3-4 tygodnia.
7 - trenowanie LR? nie wiem czy jest sens ;) nigdy nie trenowałem LR i nie spotkałem jeszcze kogoś kto by to robił, zobaczymy co Ci wyjdzie :).
11- nasiona trzymaj w suchym miejscu, w piwnicy na ogół jest chłodno ale dosyć wilgotno przynajmniej w mojej ;0).

dolomit wyrównuje do neutralnego pH, też raczej sie nie da przedawkować 1 łyżka na 1L ziemi.

nie zapomnij się zabezpieczyć przed szkodnikami ;)

D

delete

Guest
[scroll:9440e49e6c]11- nasiona trzymaj w suchym miejscu, w piwnicy na ogół jest chłodno ale dosyć wilgotno przynajmniej w mojej ;0).
[/scroll:9440e49e6c]

Umnie jest pro sucho, bo ojceic lubi stare auta, i trzyma je w garazu-piwnicy i nie mozna tam wody uzywac bo się boi ze zardzewieją. Ostatnio zaszalał i wyjechał jednym jak deszcz padał! ; dddd Citroen 2CV ROX!

Mazar

Well-known member
Buchów
0
Moje LR jutro powinny wyjść z ziemi..:D :thumleft: juz nie moge sie doczekać moge je przesadzić na out w nastepny łikend? da rady.. :queen:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół