nasiona marihuany

Planton K dawkowanie

Wyszukiwarka Forumowa:

MambaGunz

Well-known member
Buchów
0
Witam. Mam ak47 af które mają po 53 dni. Proszę was powiedzcie mi jakie dawki plantonu K powinienem teraz lać? Rozpuściłem prawie całe opakowanie w 1,5L wodzie i na razie dawałem po 2 nakrętki tego roztworu do 1,5 litrowej wody ale przynosiło to b.słabe efekty. Proszę o szybką odpowiedź gdyz dzisiaj wybieram się na spot.

PS. Nie piszcie mi żebym lał np 5 ml tylko ile nakrętek od wody :D - nie mam jak tego odmierzać

Mania

Well-known member
Weteran
Buchów
6
trzeba bylo sie trzymac zalecen producenta, teraz jak wszystko w***ales w 1,5 l
a nie bodajże 10 jak to zaleca producent, to musisz sam/a oceniac jakie dawki powinny byc podawane.

Ale jesli boisz sie ze przedawkujesz, to powiem Ci ze nie tak latwo to zrobic plantonem. Ja w tamtym roku dla af'a ktory juz konczyl żywot, a duzo padalo i nie chcialem przelac... to dalem w 0,5 l wody jakies 5 lyzeczek od herby i nic sie zlego nie dzialo... to tez zalezy czy roslina dostawala wczesniej P i K, jak nie to na pewno jak dasz ze 3-4 nakretki/ 1,5l to nic sie nie stanie <lol>

G

Gość

Guest
Witam. Mam ak47 af które mają po 53 dni. Proszę was powiedzcie mi jakie dawki plantonu K powinienem teraz lać? Rozpuściłem prawie całe opakowanie w 1,5L wodzie i na razie dawałem po 2 nakrętki tego roztworu do 1,5 litrowej wody ale przynosiło to b.słabe efekty. Proszę o szybką odpowiedź gdyz dzisiaj wybieram się na spot.

PS. Nie piszcie mi żebym lał np 5 ml tylko ile nakrętek od wody :D - nie mam jak tego odmierzać

Czy to na prawdę jest takie trudne wziąć opakowanie, obrócić na drugą stronę i przeczytać STOSOWANIE,DAWKOWANIE ? Logiczne jest, że jak jest napisane "2 pełne łyżeczki nawozu w 10 L wody (1 g nawozu na 1 L wody ) Ty w***ałeś 200 g na 1,5 L:zombi: Z tego byś zrobiła 200 L na cały czas kwitnienia rośliny, i jeszcze by zostało :spalony:

C

Cweluch

Guest
masz wage do sprzeta? odmierz 1 g na 1 litr, jak nie, lyzeczka od herbaty na 5 l wody.pozdr

detroitechno

Well-known member
Buchów
0
Może koleś ma z zaszłego sezonu roztwór i nie ma już opakowania, ale to żadne tłumaczenie...
Na stronie producenta jest wszystko podane, rozpuszczasz opakowanie w 10L wody i stosujesz po 50-100ml na litr. Sam mam zrobiony roztwór w 1,5litrówce i z prostej matematyki wychodzi że muszę dawkować to 7,5-15ml/litr
Nakrętka od butelki ma nie całe 7,5ml
/thread

MambaGunz

Well-known member
Buchów
0
Może koleś ma z zaszłego sezonu roztwór i nie ma już opakowania, ale to żadne tłumaczenie...
Na stronie producenta jest wszystko podane, rozpuszczasz opakowanie w 10L wody i stosujesz po 50-100ml na litr. Sam mam zrobiony roztwór w 1,5litrówce i z prostej matematyki wychodzi że muszę dawkować to 7,5-15ml/litr
Nakrętka od butelki ma nie całe 7,5ml
/thread

Czyli powinienem dawać 2,5 nakrętki na 1,5 wody. No ok, to teraz ale za jakiś czas (jaki?) ile lać?

Justi

Well-known member
Buchów
0
lej najlepiej co tydzień, zwiększając dawki przy nawożeniu, aż do końca :)

MambaGunz

Well-known member
Buchów
0
Sprawa wygląda tak, że roślinki są krótko mówiąc słabe. Naliczyłem się na nich po 6/5 szczytów i teraz ilość sortu zależy od wielkości tych łącznie 11/12 topów. Podsumowując mam lać 2,5 nakrętki na 1,5l wody i zwiększać dawki co tydzień o np. 0,5 nakrętki?

PS. Dotychczas lałem co 4 dni

Koem

Well-known member
Buchów
0
Tak apropo - ml możesz odmierzać strzykawką, kupisz ją w aptece a zapłacisz poniżej 1zł :D

MambaGunz

Well-known member
Buchów
0
Sprawa wygląda tak, że roślinki są krótko mówiąc słabe. Naliczyłem się na nich po 6/5 szczytów i teraz ilość sortu zależy od wielkości tych łącznie 11/12 topów. Podsumowując mam lać 2,5 nakrętki na 1,5l wody i zwiększać dawki co tydzień o np. 0,5 nakrętki?

PS. Dotychczas lałem co 4 dni

Ponawiam pytanie, dzisiaj wyruszam na spot

MambaGunz

Well-known member
Buchów
0
no i ch w to. mam możliwe ostatnia szansę w życiu na swoje zbiory bo się wyprowadzam i wolę zadać 10 razy nawet najbardziej debilne pytanie bylebym miał pewność i poprawiło to moje zbiory.

D

delete

Guest
http://poradnikogrodnika.pl/index.p...=article&id=166:planton-k&catid=28&Itemid=191
Masz tam napisane, że rozpuścic wszystko w 1L wody, wtedy dajesz 50ml z 1L butelki na 10L. W Twoim przypadku:
(&*^$%()(&^$$^*)
maszyna losująca w ruchu ;]
nagle wypluwa niewiazrygodny wynik:
($^^*)%$#$@#$%^o♀§öż♀♫§▬)

75ml na 10L; 37,5ml na 5L; 19ml na 2,5L i około 11ml na 1,5L.

Możesz zwiększać piramidalnie dawkę jak piszesz co tydzień o pół nakrętki.
Cóż za miara, kup jak pisza poprzednicy strzykawkę lub pipetę!
Pozdro

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół