akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Plany pierwszej uprawyw PCboxie - pomoc

Wyszukiwarka Forumowa:

smokeweed123

Well-known member
Buchów
2
Odznaki
3
Witam wszystkich <shiza>

Planuję ruszyć niedługo z moją pierwsza uprawą . Mam kilka pytań .
1.Powierzchnia boxa wynosi 0.0798 m2 ,według kalkulatora optymalna ilość to 3990 Lumenów ja zamierzam kupić 3x Philips Tornado 23W , będzie to razem około 4500lm i tu pytanie , czy to nie za dużo ?
2.W planach mam zakup 2 wentylatorów marki ZEPHYR : 120 mm (wyciągający powietrze) i 80 mm (wtłaczający powietrze) - czy taka wentylacja będzie wystarczająca ?
3. I ostatnie (jak na razie pytanko ) jaką odmianę możecie mi polecić na takie warunki ? zależy mi na tym by wyszło z tego +20g na krzak (wiem że to trudne , ale nie niemożliwe) pozdro :spalony:

GrubyKonus

Well-known member
Buchów
0
1. Nie bedzie to za duzo.
2. Wystarczy, jedyny problem moze byc z utrzymaniem wysokiej wilgotnosci.
3. Automaty jesli jestes ogarniety (przy zlym starcie mozesz juz nie odbic). Ja mialem regi out i stosujac samo LST, przelaczylem na 12/12 gdy okolo 70% powierzchni ktora chcialem wypelnic byla juz wypchana.

smokeweed123

Well-known member
Buchów
2
Odznaki
3
1.A lepiej mieć 4500 lm czy kupić takie światło by było te optymalne 4000lm ?
2. To może wziąć 2 x 80mm ?
3. A mógłbyś polecić jakąś konkretną odmianę która mogła by mi dać zadowalający plon ?

pozdro <shiza>

edit: nasunęło mi się kolejne pytanie
4. Lepiej zasiać nasionko w docelowej doniczce czy na początku w jakim małym kubeczku , doniczce

Ostatnia edycja:

GrubyKonus

Well-known member
Buchów
0
1.A lepiej mieć 4500 lm czy kupić takie światło by było te optymalne 4000lm ?
2. To może wziąć 2 x 80mm ?
3. A mógłbyś polecić jakąś konkretną odmianę która mogła by mi dać zadowalający plon ?

pozdro

edit: nasunęło mi się kolejne pytanie
4. Lepiej zasiać nasionko w docelowej doniczce czy na początku w jakim małym kubeczku , doniczce

1. 4500 lm.
2. 120mm bedzie dobre, tylko zadbaj o to, zeby caly czas jakas szmatka byla zamoczona w wodzie ;)
3. Cokolwiek, i tak plon zalezy od twojego ogaru, warunkow i tego, jak bedziesz dbal o planta.
4. Dyskusyjna kwestia. Teorytycznie lepiej jest wrzucic do mniejszej doniczki, wtedy korzenie beda sie lepiej rozwijaly w wiekszej i wypelnia wiecej powierzchni niz przy docelowym wysadzaniu wprost do duzej. Z drugiej strony jesli zdecydujesz sie na automata lub krotki okres wegetacyjny to nie ma sensu na dluzsza mete rozwijac korzeni, gdyz czesc ponadziemna nie rozwinie sie tak mocno jak byc tego chcial i okres weg sie wydluzy. Jednym zdaniem DO PC BOXA WRZUCAC BEZPOSREDNIO DO POJEMNIKA DOCELOWEGO

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół