zdjęcia wrzucamy tylko prze galerięWitam wszystkich, mam problem z plesnia na moich kwiatach. Szukam jakiegos preparatu by przeciwstawic temu czoła, czy jest ktos w stanie podac jakis specyfik ktory poradziłby sobie z tym oto
Nie zgadzam się, wiele ognisk pleśni wyciąłem i nie było później w tym miejscu nowych, widocznie zbyt mało dokładnie to robiłeśPrzerobiłem to u siebie w zeszłym tygodniu, możesz wejść w relacje. Miejsca, w których wykonasz cięcie aby usunac pleśn zajdą zaraz całe pleśnią z powrotem. Jak juz plecha weszła to tylko pogoda może Cie uratować. Ostre słońce+środki. Jak ma być kiepska pogoda to kosa póki masz co zbierać
Pleśn weszła na łodygę w miejscu cięcia, gdzie nie było już topów. Po prostu pogoda przed ostatnimi upałami byla idealna dla plesni u mnie. Brak słonca, okolo 23-26 stopni, duza wilgoc, ciagle deszcze. Ostatnie sloneczne dni krzaki uratowały. Jutro bede na spocie to sprawdze jak to teraz wyglada. Fakt, ze powinienem bardziej rosliny wyciac, od razu całe topy. Teraz juz bardziej rozumiem jak plesn dzialaNie zgadzam się, wiele ognisk pleśni wyciąłem i nie było później w tym miejscu nowych, widocznie zbyt mało dokładnie to robiłeś