PO ilu dniach kiełkowanie i zapałki?

Wyszukiwarka Forumowa:
H

HObik

Guest
1. Po ilu dniach zasadzone ziarenko powinno wykiełkować??
2. Po ilu dniach ziarenko w chusteczkach (bądź gazie) powinno isę otworzyć?
3. Czy jak wsadze ziarenko do ziemi (bez uprzedniego czekania aż otworzy się w "chusteczce" ) to mi normalnie wyrośnie bo kiedyś tak robiłęm i było ok ale niewiem morze jest mnie THC albo ocś??
4.Słyszałem że jak wsadzi się zapałki do doniczki to roślinka będzie miała więcej THC słyszeliście o tym?? jak tak to powieccie dokłądneij jak to zrobić kiedy i jak je wbić którą stroną?? A może znacie inne sposoby na sprawienie aby roślina była "mocniejsza??
5. Jak często powinno się podlewac (wiem że jak będzie sucho) ale mniej więćej jak to jest raz dziennie??
6. Jak to jest z tym światłem mam taką amatorską chodowle i niewiem czy zostawiać im włączoną lampe na noc czy nie w dzień stoją na parapecie :p bo słsyzałem ze raz roślina musi mieć 12/12 światłą raz że inaczej i niewiem o co z tym chodzi??
7. czy jeżli roślinki czymam w boxie to lampy musza być cały czas włączone 24 na 24?? i ile wat minimum powinny mieć?? i ile cm nad roślinka (żby jej niespaliło??

To tyle za odp dzięki

Tralaliński

Well-known member
Weteran
Buchów
0
1. Po ilu dniach zasadzone ziarenko powinno wykiełkować??
2. Po ilu dniach ziarenko w chusteczkach (bądź gazie) powinno isę otworzyć?
jak sie otworzy to tez odrazu pusci malutki kiełek :)
3. Czy jak wsadze ziarenko do ziemi (bez uprzedniego czekania aż otworzy się w "chusteczce" ) to mi normalnie wyrośnie bo kiedyś tak robiłęm i było ok ale niewiem morze jest mnie THC albo ocś??
mozna i tak zrobić ale lepiej najpierw na gazie lub czyms w podobie dac mu wykiełkować :) acha i zairenko jak ma juz kiełek to wsadzasz na 1-0,5 cm do ziemi (kiełkiem do dołu)
czy wsadzisz odrazu do ziemi czy wyekiełkujesz je na gazie to niebedzie miało wpływu na poziom THC :]
4.Słyszałem że jak wsadzi się zapałki do doniczki to roślinka będzie miała więcej THC słyszeliście o tym?? jak tak to powieccie dokłądneij jak to zrobić kiedy i jak je wbić którą stroną?? A może znacie inne sposoby na sprawienie aby roślina była "mocniejsza??
nigdy jeszcze o tym nie słyszalem ale wydaje mi sie ze to stek kłamstw :)
5. Jak często powinno się podlewac (wiem że jak będzie sucho) ale mniej więćej jak to jest raz dziennie??
dobrze wiesz :) podlewa sie gdy jest sucho :p a nie mozna dokladnie określic regóły co ile bo zależy jaka masz temperature w boxie i jaka masz moc lamp :) (to ma wpływ na wysychanie ziemi)
6. Jak to jest z tym światłem mam taką amatorską chodowle i niewiem czy zostawiać im włączoną lampe na noc czy nie w dzień stoją na parapecie :p bo słsyzałem ze raz roślina musi mieć 12/12 światłą raz że inaczej i niewiem o co z tym chodzi??
ochodzi o to ze roslina jak rosnie to powinne miec swiatło 24h a jak chcesz by zaczeła wypuszczac pierwsze perflowery to przelanczas fotoperjon na 12/12 (wtedy zaczynaja wychodzic topy) na wegu (12/12) trzyma sie ok. 1 miesiaca chyba ze chcesz wczesniej sprawdzic czy masz kobietki czy mezczyzn to wtedy zmieniasz fotoperjod na 12/12 i czekaz az ukaza sie perflowety (kwiatki) i wtydy juz wiesz czy twoje roslinki to mezczyzni czy kobietki :farao: robi sie to poto by wyeliminowac facetów :D potem jak chesz to mozesz przełaczyc spowrotem na 24/24 :)
7. czy jeżli roślinki czymam w boxie to lampy musza być cały czas włączone 24 na 24?? i ile wat minimum powinny mieć?? i ile cm nad roślinka (żby jej niespaliło??
czesciowo wyjasniłem powyzej :) ale jesli chodzi o temperature to zalezy jaka masz moc lamp i jaka masz wydajnosc wentylatorów :) najlepiej samemu spr (wlaczyc lampe i podlazyc termometr i samemu spr jak bedzie temperatura) acha temperatura przy topach nie moze przekroczyc 35*C ;)

chyba to tyle :p troche sie rozpisałem :] Pozdrawiam :rendeer:

B

bubak

Guest
HObik napisał:

chodzi tu o to ze na kilka przed zbiorami wbijasz w lodyge zapaleke co ma na celu pobudzenie u rosliny produkcji zywicy , a jak wiadomo zywica=THC

H

HObik

Guest
1. Niezrozumiałęm tego z tym oświetlniem jak wyeliminowac facetów?? Jak to teraz roślinki niebawem powinny wykiełkowac to co mam jes przez miesiąć trzymac na oświetlnienu 24/24 a potem przełączyć na 12/12 i tak czymać do zbiorów czy na odwrut??

. Chcę sprawdzić ten sposub z zapałką jak mam ją wbić w łodyge// przecierz łodyga jest cienutka i niezabardzo da isę w nią cokolwiek wbić?? no chyba ze źle zrozumiaęłm i mam ją wbić w ziemie ale siarką do ziemi czy nie ??

B

bubak

Guest
zapalke wbija sie w lodyge ale juz tak na kikla dni przed zbiorami(scieciem krzaka), wtedy lodyga juz jest gruba :D , metoda przezemnie nie sprawdzana takze nie wiem czy dziala.

Tralaliński

Well-known member
Weteran
Buchów
0
a o ta metode chodzilo ;P slyszalem o niej :p ale nigdy nie widzialem by spr ja ktos w praktyce moze bedziesz pierwszym :)

Revers

Well-known member
Buchów
1
To może ja wyjaśnie dokładnie o co biega z tym wbijaniem zapałek...
Chodzi o to żeby roślina produkowała więcej THC, różni hodowcy inaczej podchodzą do tego typu działań, ale nic nie zaszkodzi :)

Wbijając zapałkę (lub lepiej wykałaczkę) w łodygę na około 1/2 jej grubości zmuszamy roślinę do wytwarzania anty ciał (zupełnie jak u człowieka gdy się skaleczymy) u konopi tymi anty ciałami jest właśnie THC , zatem wbijając zapałkę lub łamiąc roślinę (nie całkowicie oczywiście) prowokujemy ją do zwiększonej produkcji boskiego THC.
Zapałki wbijamy około 2-4 tygodni przed planowanymi zbiorami, jeśli chodzi o przełamanie rośliny (efekt jak przy wbijaniu zapałek w łodygę) to robimy to na 2 tygodnie przed zbiorami. Nie należy przełamywać zbyt wcześnie bo roślina może zgnić.
(kopia z www.cns.piwko.pl)

MoNtAnA

Well-known member
Weteran
Buchów
0
tylko że thc to nie są antyciała!!

Lubo

Well-known member
Weteran
Buchów
3
POdobnie sprawa ma się z obrywaniem listków. Jeśli oberwiemy wszystkie listki powiedzmy tydzień przed zbiorami to podobno roślina będzie wydzielać więcej tehace :)

G

Green

Guest
przweciez to jest jedna wielka sciema z ta zapalka ktora cigle nie doswiadczeni growerzy praktykuje myslac ze to cos da to jest to samo co wieszanie roslin do gory nogami podczas suszenia zeby zywica splynela do topow

ehh to zwykle brednie

Lubo

Well-known member
Weteran
Buchów
3
peace napisał:
przweciez to jest jedna wielka sciema z ta zapalka ktora cigle nie doswiadczeni growerzy praktykuje myslac ze to cos da to jest to samo co wieszanie roslin do gory nogami podczas suszenia zeby zywica splynela do topow

ehh to zwykle brednie

A nie uważasz (nie podważam tego co powiedziałeś) że zraniona roślina (zapałki, oberwanie listków, nacinanie, ogólnie stresowanie planta) wydziela więcej żywicy, czyli również thc? Wiele rośłin które zawierają subst. psychoaktywne (jest jakaś jedna w polsce rośłina zawierająca DMT, nie pamiętam nazwy) jest przez hodowców lub zbieraczy celowo uszkadzanych ok. tydzień przed zbiorem by wydzielała więcej soku, a w nim pożądanej subst.

Co ty na to? Trochę dowodów na to jest na hypie

:alien: pozdro :alien:

sleja

Well-known member
Weteran
Buchów
0
Stworzy więcej o 0.00003% THC, czyli znikomo większa ilość. O to nam nie chodzi.

G

Green

Guest
nie wiem jak jest z innymi roslinami i nieinteresuje mnie to jednak wiem ze pieprzenie o zapalakch wbijanych w konopie mozna sobie o kant chu... rozbic
ale mlodzi hodowcy zawsze szukaja smiesznych sposobow na wzmocnienie towaru i probuja wszytskeigo czego tylko uslyszeli razem z pryskaniem czy podlewaniem roslin czym tylko popadnie a wystrczy miec dobre pestki i zapewnic jej odpowiednie warunki tj nie przesadzac z nadmierna opiekunczoscia nie obrywac wszystkich lsici ktore wydaja wam sie zbedne (bo wcale tak nie jest) a roslina sama wam sie odwdzieczy
zreszta pouprawiajcie pare sezonow a sami sie przekonacie ze nie potrzebne sa jakies spcjalne zabiegi aby otrzymac super palenie

Shogo

Well-known member
Weteran
Buchów
1
chodzi tu o to ze na kilka przed zbiorami wbijasz w lodyge zapaleke co ma na celu pobudzenie u rosliny produkcji zywicy , a jak wiadomo zywica=THC

pierwsze slysze, ale dzienki

zreszta pouprawiajcie pare sezonow a sami sie przekonacie ze nie potrzebne sa jakies spcjalne zabiegi aby otrzymac super palenie

szczerze sei zgadzam, nie trzeba zadnej "magi" zeby wychodowac dobrego planta ;]

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w Growbox.pl i Growseed.pl na wszystko!

Góra Dół