akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Pochłaniacz zapachu

Wyszukiwarka Forumowa:

TrickySwing

Well-known member
Buchów
0
Witam. Zakupiłem w sklepie RTV/AGD taką białą matę prosząc o matę węglową do okapu pochłaniającą zapach. Jednak w internecie widzę tylko te maty w kolorze czarnym. Białe sa maty filtracyjne. Pytanie moje brzmi czy będzie to pochłaniać zapach czy niekoniecznie? Bo mam plan jak to zamontować na drewnianych listewkach, ale nie chcę się narobić żeby się okazało, że to nie działa. Pozdrawiam.

---------- Aktualizacja posta 15:26 ---------- Czas poprzedniego posta 15:14 ----------

I mam jeszcze jeden problem. Wilgotność powietrze w moim boxie wynosi 23%. Mam dwa pojemniczki z wodą i małą szmatkę w środku, ziemia z perlitem i keramzytem. Co mogę zrobić żeby ją poprawić?

alibaba99

Well-known member
Buchów
0
I mam jeszcze jeden problem. Wilgotność powietrze w moim boxie wynosi 23%. Mam dwa pojemniczki z wodą i małą szmatkę w środku, ziemia z perlitem i keramzytem. Co mogę zrobić żeby ją poprawić?

Spryskiwać roślinkę i keramzyt drobną ilością wody, możesz to robić tak często, jak Ci się chce, oczywiście przy wyłączonej lampie, żeby się nie spaliła.

TrickySwing

Well-known member
Buchów
0
To rozumiem wyłączyć lampę, spryskać ją lekko i włączyć jak wyparuje? Czyli lepiej jej to robić w "nocy"?

alibaba99

Well-known member
Buchów
0
To rozumiem wyłączyć lampę, spryskać ją lekko i włączyć jak wyparuje? Czyli lepiej jej to robić w "nocy"?

Kropelki wody działają jak lustro i będą palić roślinkę, jeśli się na niej znajdą przy włączonej lampie, więc zdecydowanie w fazie ciemnej. Ja też mam niską wilgotność w boxie i pryskam keramzyt dookoła roślinek w dzień uważając, żeby omijać samego planta, coś tam zawsze to da :)

TrickySwing

Well-known member
Buchów
0
No i lipa, wilgotność mi spadła poniżej 20% bo higrometr nie pokazuje wyniku nawet (zakres 20-90%). Wyłączyłem 2 wentylatory i nie wiem czy podlewać bardziej czy co robić, ale roślinka jest dość twarda i wydaje się sucha/krucha. Zaczynam się martwić.

Gumis_

Well-known member
Buchów
0
Jeżeli masz problem z podniesieniem wilgotności,to powiedz jaką masz temperature w boxiku bo możliwe,że wszystko przez nią.Jak tak,to mozesz uchylić drzwiczki,lub okno<joint>

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół