akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Początkujący- Blueberry Auto, co dalej z nią zrobic?

Wyszukiwarka Forumowa:

plantyy

Well-known member
Buchów
0
Witam was, jestem początkujący na tym forum i to mój pierwszy post więc z***y i poprawki mile widziane :). Przedstawiam Wam mojego małego pomidorka. Powiedzcie mi co z nią dalej zrobic. Będzie to indoor. Napewno w większą donice tyle, że jaką? Świetlówka nie wiem jaka, napisane jest tylko Osram 50/50, 140wat czy jakoś tak :). A i też zrobiłem głupotę, bo od początku lałem ją Biohumusem, teraz będę lać biohumusa co drugi dzień :p. Więc licze na Wasze wsprarcie. Z góry dzięki :)

El Patzino

Active member
Buchów
0
Nie podlewaj jej az codziennie bo korzenie zgnija i bd lipa. Ile ma godzin swiatla i nocy?

plantyy

Well-known member
Buchów
0
Hmm nie wiem jak to powiedziec, od 18 do prawie północy trzymam ją w box'ie, a później kładę ją na parapet.

unnamed

Well-known member
Buchów
0
doniczke daj największą na jaką pozwoli ci powierzchnia boxa, żarówka - popatrz w fotorelacjach kolegów co uzywają w "pcboxie" , zamiast tej folli spożywczej zastosuj mylar, diamond lub koc gasniczy , nie zapomnij o wentylacji - oczywiście nie wiesz co to za odmiana bo znalazłeś w worku z paleniem - nie widze tej uprawy ale do nauki fajna sprawa . z fartem ...

plantyy

Well-known member
Buchów
0
doniczke daj największą na jaką pozwoli ci powierzchnia boxa, żarówka - popatrz w fotorelacjach kolegów co uzywają w "pcboxie" , zamiast tej folli spożywczej zastosuj mylar, diamond lub koc gasniczy , nie zapomnij o wentylacji - oczywiście nie wiesz co to za odmiana bo znalazłeś w worku z paleniem - nie widze tej uprawy ale do nauki fajna sprawa . z fartem ...

Wiem co to jest za odmiara, przeciez napisalaem w temacie BlueBerry Auto ;p, co ile dni ją podlewac? I jak np zaczac trening?

unnamed

Well-known member
Buchów
0
Wiem co to jest za odmiara, przeciez napisalaem w temacie BlueBerry Auto ;p, co ile dni ją podlewac? I jak np zaczac trening?
sorka - czytam tyle "dziwnych" postów że mi sie popieprzyło :/ - podlewać wtedy jak potrzeba - chyba znasz zasady :p ( miałem ww pod hps 400 i co 2 dni musiałem ale musisz sam to wyczaić ) ,z treningiem poczekaj jeszcze na jedno ,dwa pięterka

plantyy

Well-known member
Buchów
0
w sumie to trochę boje się na trening bo to bylby moj pierwszy, mysle ze dam w 5l donice i postawie gdzies i czasem pod biurko pod lampke, też tak mozna prawda? :p

unnamed

Well-known member
Buchów
0
w sumie to trochę boje się na trening bo to bylby moj pierwszy, mysle ze dam w 5l donice i postawie gdzies i czasem pod biurko pod lampke, też tak mozna prawda? :p
nie
nie zmieniaj jej warunków bo bedzie sie stresować, zapewnij od razu optymalne, zacznij trening przed podlewaniem, jest bardziej elastyczna i trudniej złamac. nie masz wentylatora mieszającego i wiejącego na krzaka - to żle - wiaterek dobrze wpływa na elastyczność łodygi

plantyy

Well-known member
Buchów
0
tyle, ze jak wrzuce pomidorka w wiadro 5l to napewno mi sie tam nie zmiesci ;p a tak to zawsze trzymalem na parapecie, a co to za roznica czy bede ja przestawiac? :) Zawsze przestawiam ją tam gdzie slonce jest jeszcze w dzien xd a wieczorem tylko do boxa tak do 1 w nocy, niedlugo wlasnie przestawie ją na parapet

plantyy

Well-known member
Buchów
0
W boxie niestety bedzie tylko prawdopodobnie do jutra bo przesadzam ja w 5l donice :) a pozniej to nie wiem. Bede ukladal doniczke tam gdzie slonce jest xD a wieczorem pod biurko z wlaczona lampka. Powiedzcie mi jeszcze czy mocno ***ie jak troche podrosnie?

---------- Aktualizacja posta 30-07-2012 15:35 ---------- Czas poprzedniego posta 28-07-2012 14:47 ----------

A mogę wsadzić żarówkę 60 wat? zwykłą, nie energooszczędną? A i podpowiedzcie mi jak wstawić tam jakis wiatraczek bo taki zasilacz od pc 300 wat to za duzy :p i za dużo będzie mi czerpał prądu :)

unnamed

Well-known member
Buchów
0
W boxie niestety bedzie tylko prawdopodobnie do jutra bo przesadzam ja w 5l donice :) a pozniej to nie wiem. Bede ukladal doniczke tam gdzie slonce jest xD a wieczorem pod biurko z wlaczona lampka. Powiedzcie mi jeszcze czy mocno ***ie jak troche podrosnie?

---------- Aktualizacja posta 30-07-2012 15:35 ---------- Czas poprzedniego posta 28-07-2012 14:47 ----------

A mogę wsadzić żarówkę 60 wat? zwykłą, nie energooszczędną? A i podpowiedzcie mi jak wstawić tam jakis wiatraczek bo taki zasilacz od pc 300 wat to za duzy :p i za dużo będzie mi czerpał prądu :)
hehehehehehh ... czy mocno ***ie ?? moje ww i bb czuć z 7 metrów na oucie ... jak bedziesz miał pecha to całe mieszkanie/dom przejdzie zapachem :lol3:, wcześniej miałem 5 ww w szafie koło której kręciło się mnóstwo osób i nikt nic nie wyczaił a nie miałem żadnego filtra więc zapach -loteria :).odpuśc zwykłą żarówkę - to nie ma sensu -bedą się wyciągać

plantyy

Well-known member
Buchów
0
No właśnie się wyciągały, a teraz dałem energooszczędną jaką miałem i patrze ze się nie wyciąga i myślałem, że za słabe światło ;p niedługo wstawie nowe foty ;p, Wczoraj zauważyłem włoski, pomidorek pokazał ze jest kobitką :)

---------- Aktualizacja posta 31-07-2012 10:29 ---------- Czas poprzedniego posta 30-07-2012 20:59 ----------

Dodaje dziś nowe fotki i proszę o sprecyzowanie ich :) Co robię źle a co dobrze :D. Ogólnie to musze trzymac na parapecie bo troche malo miejsca w boxie, ale wieczorem jest w boxie jak nie ma słońca.

Qpalisko

Member
Buchów
0
Witam was, jestem początkujący na tym forum i to mój pierwszy post więc z***y i poprawki mile widziane :). Przedstawiam Wam mojego małego pomidorka. Powiedzcie mi co z nią dalej zrobic. Będzie to indoor. Napewno w większą donice tyle, że jaką? Świetlówka nie wiem jaka, napisane jest tylko Osram 50/50, 140wat czy jakoś tak :). A i też zrobiłem głupotę, bo od początku lałem ją Biohumusem, teraz będę lać biohumusa co drugi dzień :p. Więc licze na Wasze wsprarcie. Z góry dzięki :)

Ta świetlówka bardziej wygląda na napis 30W = 150W starej żarówki ;)
Nie podlewać codziennie bo zgńije...

plantyy

Well-known member
Buchów
0
Teraz mam wieksza donice, gdzies 5-7 litrów :) tylko ze nie zrobilem dziur w dnie :/. Tez mam problem bo część łodygi zrobila się czerwona :/. Kupilem dolomit jutro zmieszam z wierzchnia ziemi i podleje.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół