akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Początkujący? Zadaj mądre pytanie o uprawę konopi indyjskich,może nie dostaniesz warna

Wyszukiwarka Forumowa:

BlackMen

Well-known member
Weteran
Buchów
2,683
Odznaki
1
Użytkownicy potrzebuje opinie o tych włoskach bo nic nowego się nie wyświetla i same brązowe, topy małe w ciuuuuul nie chce tracić prądu, temperatura za niska stąd topy nie puchły?

Pestki ch*j wie skąd bo z jarania może to też błąd bo są rośliny przystosowane na out jak i na indoor?(Poprawcie mnie jak się mylę)woda odstana 24h z kranu, Temperatura 5stopni do góry raczej nie rozwiąże tego problemu, następny tydzień to zakup urządzenia do pomiaru pH bo widziałem parę liści z dosyc dziwnymi śladami wskazującymi na błędne pH, czemu takie małe topy!!? 😶‍🌫️
Kup normalne oświetlenie a nie jakieś burdelowe światełka wtedy kwiaty będą rosły jak należy

adtz

Member
Buchów
3
Kup normalne oświetlenie a nie jakieś burdelowe światełka wtedy kwiaty będą rosły jak należy
Czaje, na pokoj 4x2 ile mniej więcej oświetlenia jest potrzebne i ile mogę wydać na najtańszy zestaw? Staram się zlepić coś ze swojego ale rozumiem że to już wymóg odgórny...pytam o większy zasięg ponieważ jestem w stanie wyj***ć szafę i zagospodarować pomieszczenie, każda wiedzą mi się przyda w tym temacie, wylot w komin, oświetlenie, wiatrak i co mi więcej potrzeba?

Mam ograniczenia jakby była możliwość złapać kogoś kto ma lepszą wiedzę ode mnie gdzieś tu w wiadomości na forum lub cokolwiek to byłbym wdzieczny, potrzebuje standardowych porad..

Aaaaa. @BlackMen Mordko sugerujesz żebym to wyciął w piz*u i zaczął normalnie jak człowiek?
Kupię na dniach automaty, najszybciej mi się odechce ^^

Ostatnia edycja:

plejerone

Well-known member
Weteran
Buchów
2,672
Odznaki
2
Czy to magnez panowie?
1000013749.jpg

BlackMen

Well-known member
Weteran
Buchów
2,683
Odznaki
1
Czaje, na pokoj 4x2 ile mniej więcej oświetlenia jest potrzebne i ile mogę wydać na najtańszy zestaw? Staram się zlepić coś ze swojego ale rozumiem że to już wymóg odgórny...pytam o większy zasięg ponieważ jestem w stanie wyj***ć szafę i zagospodarować pomieszczenie, każda wiedzą mi się przyda w tym temacie, wylot w komin, oświetlenie, wiatrak i co mi więcej potrzeba?

Mam ograniczenia jakby była możliwość złapać kogoś kto ma lepszą wiedzę ode mnie gdzieś tu w wiadomości na forum lub cokolwiek to byłbym wdzieczny, potrzebuje standardowych porad..

Aaaaa. @BlackMen Mordko sugerujesz żebym to wyciął w piz*u i zaczął normalnie jak człowiek?
Kupię na dniach automaty, najszybciej mi się odechce ^^
Wystarczy wejść w fotorelację i zobaczyć co i jak na taki Matraz kilka tysięcy na lampy musisz wydać. O filtrze zapomniałeś, dlaczego automaty?

LampaUV

Well-known member
Buchów
414
Wystarczy wejść w fotorelację i zobaczyć co i jak na taki Matraz kilka tysięcy na lampy musisz wydać. O filtrze zapomniałeś, dlaczego automaty?
Mniej wiecej 1300zl wystarczy, FC 4000 Evo Mars Hydro. Dedykowany LED pod 2x4. Wymiary ok. 113x40 cm

LampaUV

Well-known member
Buchów
414
320w na pokój 4x2 ? No chyba nie bardzo
Pomyslalem o stopach. Moglo dojsc do nieporozumienia. Za duzo amerykanskich filmikow na yt.

Apropo pytan w dziale dla poczatkujacego. Pytam o odmiany bardziej pod indoor.

Moze mi ktos wytlumaczyc co znaczy "trudna odmiana w uprawie"? Czym rozni sie od tej "latwej"? Jakie czynniki decyduja o tym? Pytam powaznie bo tak mysle i mysle i wymyslic nie moge.

Ostatnia edycja:

BlackMen

Well-known member
Weteran
Buchów
2,683
Odznaki
1
Apropo pytan w dziale dla poczatkujacego. Pytam o odmiany bardziej pod indoor.

Moze mi ktos wytlumaczyc co znaczy "trudna odmiana w uprawie"? Czym rozni sie od tej "latwej"? Jakie czynniki decyduja o tym? Pytam powaznie bo tak mysle i mysle i wymyslic nie moge.
Nie ma nad czym myśleć pie****enie o szopenie

Nochal

Well-known member
Buchów
61
A ja mam takie pytanko ;)

Mam namiot 60x60x180. Tak sie zastanawiam bo widziałem że kilku użytowników sadziło w livingsoil po kilka roslin w jednej donicy duzej. Ja tak sie zastanawiam własnie czy dać 4 doniczki 11 L czy może jedna wielka donice 25/30 L ale nie living soil tylko z nawozami Bio tabs i kilka roślin (4?) czy może jedna wielka donice i jedna rosline i dłuższy veg ? Lampa 150 W i chce jako nawadnianie użyt blumatów. Jak to widzicie ? :) Pozdrawiam i dzieki za podpowiedź

plejerone

Well-known member
Weteran
Buchów
2,672
Odznaki
2
Wg mnie najoplacalniej wyjdzie 4 doniczki krótszy weg niż w jednej dużej jedna roslina, oczywiście jeżeli chodzi o prąd

tehaczpl

Member
Buchów
1
Witam ponownie, moja druga roślina to Grejpfrut Auto 60 days, i mam takie pytanie, wczoraj przesadziłem do finalnej dużej doniczki, podlałem jak zgodnie z tabelką jak na WK5 (używam czterech nawozów, daje na 1 litr wody o obniżonym PH: 3ml bio grow, 2ml bio bloom, 1ml top max i 2ml alg a mic) powiesiłem też worek z CO2 - ale nadal mam wrażenie, że czegoś jej brakuje. Ktoś pomoże?
To jest 43 dzień tej rośliny, lampa to 100W mars hydro zawieszona na 31cm od czubka, podłoże canna terra proffesional)
pomidor222.jpg

Ostatnia edycja:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół