Dzieki za odpowiedz.6.0-6.5 to optimum w ziemii, w uprawach soillless można zejść niżej nawet do 5.5... trzymaj między 6.2 a 5.8 I będzie idealnie
Dzieki za odpowiedz.6.0-6.5 to optimum w ziemii, w uprawach soillless można zejść niżej nawet do 5.5... trzymaj między 6.2 a 5.8 I będzie idealnie
wciskaj 6 x 6L, będzie bajaEkipa.
Mam pytanie bo na chwile przenosze sie znowu do namiotu 90x90x180 Chce posadzić 4 rośliny. Plnuje ciecie na bena. Chce zapłenić całego boxa i pytanko jakie doniczki ? Planuje z dwa tygodnie w kubeczkach że by dobrze korzeń sie rozrósł a później do docelowych. 15 L brać doniczki czy wieksze ? Dzieki wielkie za podpowiedź![]()
Jeśli chcesz zapełnić swój namiot to puść te 4 wolno bez cięcie stożka wzrostu, jeśli zależy ci na cięciu to daj 9 szt. w donicach 11/6 l, sam będę robił następną uprawę 9szt w namiocie 80/80 i poprowadzę na 4 odgałęzienia. Możliwości jest wiele, jedna roślina dobrze poprowadzona też mogła by ci całą przestrzeń wypełnić.Ekipa.
Mam pytanie bo na chwile przenosze sie znowu do namiotu 90x90x180 Chce posadzić 4 rośliny. Plnuje ciecie na bena. Chce zapłenić całego boxa i pytanko jakie doniczki ? Planuje z dwa tygodnie w kubeczkach że by dobrze korzeń sie rozrósł a później do docelowych. 15 L brać doniczki czy wieksze ? Dzieki wielkie za podpowiedź![]()
siema wszystkim, opowiem wam co z***alem i poprosze zeby ktos mi powiedzial co jeszcze jest nie tak.
Zaczynajac od tego ze ziemia zmieszana jest ze skorupkami jajek oraz wysuszonymi bananami(stad pewnie tyle muszek mialem) nic wiecej do ziemii z ogrodniczego(5.5-6.5 ph.) nie dawalem. Woda ktora podlewam jest odstana kranowka przynajmniej 24h, dolewam czesto gesto wywaru z pokrzyw, najpierw dolewalem 10ml ze strzykawki do 1l wody na 2 roslinki potem juz zaczalem walic z butli jakies 30ml-50ml do jednej rosliny zalewajac dodatkowo woda, rosliny wygladaja na głodne lub chore. Temperatura byla czesto ponizej 20 stopni, nasiona to no-name, lampy to no-name led 45w jedna(sa dwie), pokoj z wylotem do komina wiec cyrkulacja powietrza jest ,,, chu**wa?...
Podsumowanie, ph gleby z***ane, rosliny wciaz glodne, swiatlo z***ane, brak wentylacji, temperatura zbyt niska. co by nie bylo poprzednie dwie uprawy daly mi = 2 krzaki kolo 35g (nasiona to af) 4 krzaki 25g (no-name) i teraz te dwie ktore widze ze juz maja wieksze wloski niz pozostale ale wiem ze z***alem tutaj wszystko po calosci, zostaly przelane, przesuszone ale wciaz sie pna lepiej niz te o ktorej bardziej zadbalem pol roku temu, jestem w k***e ciekawy jak to wyjdzie. Za chwile dolacze dwa zdjecia.
![]()
![]()
![]()
Pomyśl o blumacie i będziesz miał z głowyJednak jest to wszystko trudniejsze niż obrazowało sie w mojej głowie... Znowu to samo
![]()
Chyba za bardzo przelewam. Dlatego pytanie dla was, macie jakieś patenty co do podlewania? Słyszałem że się wkłada palec, aczkowiek jakoś nie mogę tego wyczuć. Plus chyba warto zainwestować w perlit bo widzę że na FR każdy używa. Czy jak wywierce więcej dziur w spodzie doniczki to pomoże w przesuszaniu gleby czy raczej bez sensu?