akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Początkujący? Zadaj mądre pytanie o uprawę konopi indyjskich,może nie dostaniesz warna

Wyszukiwarka Forumowa:

Nochal

Well-known member
Buchów
64
Ekipa.

Mam pytanie bo na chwile przenosze sie znowu do namiotu 90x90x180 Chce posadzić 4 rośliny. Plnuje ciecie na bena. Chce zapłenić całego boxa i pytanko jakie doniczki ? Planuje z dwa tygodnie w kubeczkach że by dobrze korzeń sie rozrósł a później do docelowych. 15 L brać doniczki czy wieksze ? Dzieki wielkie za podpowiedź :)

RickK

O T h C
Buchów
1,440
Odznaki
7
Ekipa.

Mam pytanie bo na chwile przenosze sie znowu do namiotu 90x90x180 Chce posadzić 4 rośliny. Plnuje ciecie na bena. Chce zapłenić całego boxa i pytanko jakie doniczki ? Planuje z dwa tygodnie w kubeczkach że by dobrze korzeń sie rozrósł a później do docelowych. 15 L brać doniczki czy wieksze ? Dzieki wielkie za podpowiedź :)
wciskaj 6 x 6L, będzie baja

Jotu

Well-known member
Buchów
774
Odznaki
1
Ekipa.

Jeśli chcesz zapełnić swój namiot to puść te 4 wolno bez cięcie stożka wzrostu, jeśli zależy ci na cięciu to daj 9 szt. w donicach 11/6 l, sam będę robił następną uprawę 9szt w namiocie 80/80 i poprowadzę na 4 odgałęzienia. Możliwości jest wiele, jedna roślina dobrze poprowadzona też mogła by ci całą przestrzeń wypełnić.

Neki

Well-known member
Weteran
Buchów
490
Jak chcesz tylko 4 rośliny to ja na 80x80 miałem na 10 pałek raz ucięte łby, a doniczki jak największe ja miałem 3 (40x40) i jedna mniejszą
1000023720.jpg

Nochal

Well-known member
Buchów
64
Dzieki Panowie za odzew :)

No właśnie tak myślałem żeby było na 6 lub 8 szczytów tak jak ciał Rumcajs albo własnie na 10 nawet...albo podwegować i rozciagnać je na siatce. Sam już nie wiem hahah. W każdym razie na taki dłużsy veg to doniczki 15 L czy może jeszcze wieksze ? 20 L a może 25 ?

hulk

Well-known member
Buchów
46
Jeśli masz więcej niż 4 nasiona to nie widzę sensu wrzucać tam tylko 4 i robić długiego wega, chyba, że umiesz i jesteś gotowy na trening żeby Ci to nie wyszło dachem. Naprawdę łatwiej i zdecydowanie mniej obsługowo będzie wrzucić więcej plantów w doniczkach 9l lub 11l, zrobić normalnego wega, ciecie właśnie na bena które chciałeś i tyle. Oczywiście zrób jak uważasz, ale nie rozumiem po co sobie utrudniać, a dodatkowo przy większej ilości, łatwiej się pozbyć tych co odstają.

U

Usunięty 88540

Guest
siema wszystkim, opowiem wam co z***alem i poprosze zeby ktos mi powiedzial co jeszcze jest nie tak.
Zaczynajac od tego ze ziemia zmieszana jest ze skorupkami jajek oraz wysuszonymi bananami(stad pewnie tyle muszek mialem) nic wiecej do ziemii z ogrodniczego(5.5-6.5 ph.) nie dawalem. Woda ktora podlewam jest odstana kranowka przynajmniej 24h, dolewam czesto gesto wywaru z pokrzyw, najpierw dolewalem 10ml ze strzykawki do 1l wody na 2 roslinki potem juz zaczalem walic z butli jakies 30ml-50ml do jednej rosliny zalewajac dodatkowo woda, rosliny wygladaja na głodne lub chore. Temperatura byla czesto ponizej 20stopni, nasiona to no-name, lampy to no-name led 45w jedna(sa dwie), pokoj z wylotem do komina wiec cyrkulacja powietrza jest ,,, chu**wa?...

Podsumowanie, ph gleby z***ane, rosliny wciaz glodne, swiatlo z***ane, brak wentylacji, temperatura zbyt niska. co by nie bylo poprzednie dwie uprawy daly mi = 2 krzaki kolo 35g (nasiona to af) 4 krzaki 25g (no-name) i teraz te dwie ktore widze ze juz maja wieksze wloski niz pozostale ale wiem ze z***alem tutaj wszystko po calosci, zostaly przelane, przesuszone ale wciaz sie pna lepiej niz te o ktorej bardziej zadbalem pol roku temu, jestem w k***e ciekawy jak to wyjdzie. Za chwile dolacze dwa zdjecia.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
U

Usunięty 88540

Guest
siema wszystkim, opowiem wam co z***alem i poprosze zeby ktos mi powiedzial co jeszcze jest nie tak.
Zaczynajac od tego ze ziemia zmieszana jest ze skorupkami jajek oraz wysuszonymi bananami(stad pewnie tyle muszek mialem) nic wiecej do ziemii z ogrodniczego(5.5-6.5 ph.) nie dawalem. Woda ktora podlewam jest odstana kranowka przynajmniej 24h, dolewam czesto gesto wywaru z pokrzyw, najpierw dolewalem 10ml ze strzykawki do 1l wody na 2 roslinki potem juz zaczalem walic z butli jakies 30ml-50ml do jednej rosliny zalewajac dodatkowo woda, rosliny wygladaja na głodne lub chore. Temperatura byla czesto ponizej 20 stopni, nasiona to no-name, lampy to no-name led 45w jedna(sa dwie), pokoj z wylotem do komina wiec cyrkulacja powietrza jest ,,, chu**wa?...

Podsumowanie, ph gleby z***ane, rosliny wciaz glodne, swiatlo z***ane, brak wentylacji, temperatura zbyt niska. co by nie bylo poprzednie dwie uprawy daly mi = 2 krzaki kolo 35g (nasiona to af) 4 krzaki 25g (no-name) i teraz te dwie ktore widze ze juz maja wieksze wloski niz pozostale ale wiem ze z***alem tutaj wszystko po calosci, zostaly przelane, przesuszone ale wciaz sie pna lepiej niz te o ktorej bardziej zadbalem pol roku temu, jestem w k***e ciekawy jak to wyjdzie. Za chwile dolacze dwa zdjecia.

123.jpg

obraz_2025-03-28_022605578.png

przepraszam za spam, zdjecia sa w cytowanym poscie przez samego siebie... mala wpadka.

mam gelato LSD AF z tych kupnych, a reszta to na oko 30 no-name z jarania.,.. plan jest taki zeby tego AF skisic pod lampa a te no-name rozsciac po polach.. W tamtym roku udalo sie skisic 3 krzaczki z tych nasiionek i wyszlo 300g calosci.

pss. doniczki na zdjeciu to jakies 7litrowe wiec caly ch*j z nich bedzie ale ucze sie na probie metod i bledow pewnie to zle ze cwicze na no-nameach.

wysialem juz z 15no-namow czy tak ciezko dostac chlopa z jajami?

Ostatnią edycję dokonał moderator:

zajarany420

Active member
Buchów
20
Jednak jest to wszystko trudniejsze niż obrazowało sie w mojej głowie... Znowu to samo
IMG20250403074622.jpg

Chyba za bardzo przelewam. Dlatego pytanie dla was, macie jakieś patenty co do podlewania? Słyszałem że się wkłada palec, aczkowiek jakoś nie mogę tego wyczuć. Plus chyba warto zainwestować w perlit bo widzę że na FR każdy używa. Czy jak wywierce więcej dziur w spodzie doniczki to pomoże w przesuszaniu gleby czy raczej bez sensu?

Leniwy

Well-known member
Buchów
1,787
Odznaki
3
Jednak jest to wszystko trudniejsze niż obrazowało sie w mojej głowie... Znowu to samo
IMG20250403074622.jpg

Chyba za bardzo przelewam. Dlatego pytanie dla was, macie jakieś patenty co do podlewania? Słyszałem że się wkłada palec, aczkowiek jakoś nie mogę tego wyczuć. Plus chyba warto zainwestować w perlit bo widzę że na FR każdy używa. Czy jak wywierce więcej dziur w spodzie doniczki to pomoże w przesuszaniu gleby czy raczej bez sensu?
Pomyśl o blumacie i będziesz miał z głowy

plejerone

Well-known member
Weteran
Buchów
2,927
Odznaki
2
Robią się glony jest na pewno za wilgotno, perlit sprawia że ziemia jest bardziej przepuszczalna

BlackMen

Well-known member
Weteran
Buchów
2,697
Odznaki
1
Jak często podlewasz w jakich ilościach ? Wilgotność jaka w boxie? Wentylacja ?

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół