akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Początkujący - Zadaj pytanie o Podłoże indoor

Wyszukiwarka Forumowa:

Cgn420

Member
Buchów
2
Siemia mam pytanie w sprawie mieszanki gleby i nawozu. Na dniach ruszam z uprawą planuję wymieszać ziemię bio Bizz light mix z plagronem grow mix do tego chcę dodać aptus pH buffer powder i aptus all on one pellet ale tu rodzą się pytania czy mix 100% organicznej ziemi z 100% Terra nie będzie problemem? I co z tym pelletem? planowałem wymieszać go z glebą gdzieś w połowie donicy a może lepiej zastosować go jako top dressing na flo? Chciałbym poznać waszą opinię na ten temat

Ostatnia edycja:

Śmieszek420

World Wide Weed
Obsługa forum
Moderator
Weteran
Rozwiązań
1
Buchów
9,583
Odznaki
5
Po co takie kombinacje?

Cgn420

Member
Buchów
2
Po co takie kombinacje?
Tak naprawdę aptus buffer chciałem dodać dla stabilizacji pH a all in one pellet żeby w ziemi miały wszystko czego trzeba na cały czas uprawy ten pellet podobno działa od 2 do 3 miesięcy a pestki to automaty

Co myślicie dawać ten buffer czy sobie odpuścić? A pellet wymieszać z ziemią czy podsypać na flo co będzie lepszym rozwiązaniem?

Ostatnia edycja:

Śmieszek420

World Wide Weed
Obsługa forum
Moderator
Weteran
Rozwiązań
1
Buchów
9,583
Odznaki
5
Nawozy nawozami, ale po co mieszać 2 ziemie które ostatecznie są takie same?

Cgn420

Member
Buchów
2
Nawozy nawozami, ale po co mieszać 2 ziemie które ostatecznie są takie same?
Bo mam ok 20l light mixa i worek 25l Plagrona a potrzebuję ziemi na 4 donice po 7l i żeby starczyło chcę ją razem wymieszać i w planach było do tej mieszanki ziemi dodanie bufora i pelleta

Zielone krainy

Well-known member
Buchów
1,505
Odznaki
4
Bo mam ok 20l light mixa i worek 25l Plagrona a potrzebuję ziemi na 4 donice po 7l i żeby starczyło chcę ją razem wymieszać i w planach było do tej mieszanki ziemi dodanie bufora i pelleta
NIe lepiej dać 20 l light-mix do dwóch doniczek i do dwóch innych Plagron grow-mix ?

Cgn420

Member
Buchów
2
Może i masz rację zamiast mieszać tą ziemię zrobię jak mówisz

Uzyszkodnik33

New member
Buchów
0
Witam Pany. Mam problem, nie jest to moja pierwsza przygoda i wszystko kiedyś rosło nigdy nie miałem problemów aby nic nie wyszlo, teraz mnie coś napadło i zakupiłem ta ziemię

ZAKAZ WSTAWIANIA LINKOW Z ALLEGRO! REGULAMIN!

I nic nie rośnie, a jak już wyrośnie to zaraz od spodu pojawia się pleśń, nigdy nie dodawałem żadnych nawozów ani noc z tych rzeczy wszystko rosło a w tym roku jakieś jaja, i niewiem czy to wina tej ziemi konkretnie czy jak?

Ostatnią edycję dokonał moderator:

BlackMen

Well-known member
Weteran
Buchów
2,789
Odznaki
1
Witam Pany. Mam problem, nie jest to moja pierwsza przygoda i wszystko kiedyś rosło nigdy nie miałem problemów aby nic nie wyszlo, teraz mnie coś napadło i zakupiłem ta ziemię

ZAKAZ WSTAWIANIA LINKOW Z ALLEGRO! REGULAMIN!

I nic nie rośnie, a jak już wyrośnie to zaraz od spodu pojawia się pleśń, nigdy nie dodawałem żadnych nawozów ani noc z tych rzeczy wszystko rosło a w tym roku jakieś jaja, i niewiem czy to wina tej ziemi konkretnie czy jak?
Skoro pleśń to wina wilgotności albo za często podlewasz... Jedno z trzech 💁

Uzyszkodnik33

New member
Buchów
0
Czyli tylko wilgoć? Być może ziemia zbyt długo trzyma, ale pierwszy raz mam taki problem 🙉

calippo

Member
Buchów
1
Dzień dobry, posiadam ziemię Canna Terra Professional, gdzie mam 5 doniczek 11l, w tym dodatkowo 3 nawozy (Vege, Rhizotonic i Cannazym). Chyba zrobiłem błąd, bo przy fazie wegetacyjnej zrobiłem mieszankę tych 3 nawozów i nie widzę rezultatów wzrostu, a mogłem użyć tylko Rhitoztonic. Czy mógłbym prosić o pomoc, jak od zera używać tych nawozów i czy w ogóle mi są potrzebne od kiełkowania? I czy powinienem zacząć kiełkowanie od małej doniczki a później przesadzić do 11 litrowej lub mogę od początku wsadzić nasiono wykiełkowane do tak dużej doniczki? Czy to ma jakieś znaczenie dla rośliny mała vs duża doniczka?

BlackMen

Well-known member
Weteran
Buchów
2,789
Odznaki
1
Dzień dobry, posiadam ziemię Canna Terra Professional, gdzie mam 5 doniczek 11l, w tym dodatkowo 3 nawozy (Vege, Rhizotonic i Cannazym). Chyba zrobiłem błąd, bo przy fazie wegetacyjnej zrobiłem mieszankę tych 3 nawozów i nie widzę rezultatów wzrostu, a mogłem użyć tylko Rhitoztonic. Czy mógłbym prosić o pomoc, jak od zera używać tych nawozów i czy w ogóle mi są potrzebne od kiełkowania? I czy powinienem zacząć kiełkowanie od małej doniczki a później przesadzić do 11 litrowej lub mogę od początku wsadzić nasiono wykiełkowane do tak dużej doniczki? Czy to ma jakieś znaczenie dla rośliny mała vs duża doniczka?
Ziemia ma tyle nawozu że na miesiąc im wystarczy żarcia

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół