akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Początkujący - zapytaj fachowca. INDOOR - uprawa roślin konopi w domu pod lampą/żarówką.

• Autor wątku Kot z Cheshire
  • Data rozpoczęcia
Wyszukiwarka Forumowa:

TajneKonto007

New member
Buchów
0
Niby takie informacje są już na forum, ale tyle jest zdań rabinów że może zapytam tutaj, może ktoś podpowie dokładnie jak to widzi i rozwieje moje wątpiwości.

4 roślinki in biscotti mintz regulare, z ziemi wylazły 23.02 a 13 marca robiłem topping. Ładnie rozeszły się w literę V.

1.) Czy powinienem wszystko poniżej tego rozwidlenia na V przycinać cały czas? Bo busz się tam zrobił jak cholera zarówno poniżej punktu V jak i powyżej.
2.) Rośliny mają 42-45cm od ziemi. Lampę mam teraz 40cm nad najwyższym szczytem na mocy 120W w tym momencie. Jak odpale kwitnienie chce podkręcić do 200W. To odpowiednie wartości myślicie?

Na tą chwile to mnie najbardziej zastanawia.

Divisibly1885

New member
Buchów
0
Siema,
Wypowiecie się czy dany zestaw pod in jest ok? Myślę o 4 roslinach af.
Doświadczenie mam tylko z outdoor a chciałbym tez załapać z in..
Może cos innego jestescie gotowi polecić.?

Mam identyczny, jest spoko i też pierwszy raz.

A powiedzcie mi czy przycinać te liście bo sa w ch wielkie, wszystko auto😂

Divisibly1885

New member
Buchów
0
Filtry się sprawdzja? Jakosc towaru się sprawdza? Ilość ilością, ale jakość jakoscia :weed-2:
Jakość towaru dobra mam tylko zastrzeżenia do tego malego regulatora pod który podłącza się wentylator ale są to groszowe sprawy i można kupić lepszy, co do filtra nic nie śmierdzi a działa bo raz zapomialem włączyć 😂

Buchów
7
Jakość towaru dobra mam tylko zastrzeżenia do tego malego regulatora pod który podłącza się wentylator ale są to groszowe sprawy i można kupić lepszy, co do filtra nic nie śmierdzi a działa bo raz zapomialem włączyć 😂
No to dobre wieści :D można zamawiać i lecieć z tematem, chociaż nie ukrywam, że wolał bym może coś 300w lampa, ale zobaczymy jak to będzie :mar:

limon07

New member
Buchów
0
siema, ogolnie bede robił swój pierwszy grow i kupiłem tent 40x40x120, hps 150w 18k lumenow i donice 20l, czy to nie jest lekki overkill? boje się ze lampa za mocna. oczywiście bede robił lst zeby za wysoko nie rosła roslinka - afghan auto.
moze kupic mniejszą doniczke

Ostatnia edycja:

TajneKonto007

New member
Buchów
0
siema, ogolnie bede robił swój pierwszy grow i kupiłem tent 40x40x120, hps 150w 18k lumenow i donice 20l, czy to nie jest lekki overkill? boje się ze lampa za mocna. oczywiście bede robił lst zeby za wysoko nie rosła roslinka - afghan auto.
Jest stronka Wiki uprawy

Według niej lampę to masz w sam raz bądź minimalnie za słabą. Sprawdź pod linkiem.

Ja pod ledami siedzę i mi 200W starczy na 0,64m2. Nie wiem jak to z hpsami jest, poszperaj na wiki.

PS. Tu ci nikt raczej nie odpowie na tak proste pytanie, sam ostatnio nie dostałem odpowiedzi na podobne więc staram się pomóc, bo może nie wiedziałeś o wiki.

limon07

New member
Buchów
0
Jest stronka Wiki uprawy

Według niej lampę to masz w sam raz bądź minimalnie za słabą. Sprawdź pod linkiem.

Ja pod ledami siedzę i mi 200W starczy na 0,64m2. Nie wiem jak to z hpsami jest, poszperaj na wiki.

PS. Tu ci nikt raczej nie odpowie na tak proste pytanie, sam ostatnio nie dostałem odpowiedzi na podobne więc staram się pomóc, bo może nie wiedziałeś o wiki.
no to juz sam nie wiem, z jednego zrodla wynika ze za mocne a z drugiego ze to dolna granica, a nasionko mam jedno i boje sie je spalic.
nie wiem czy nie kupic mars hydro ts600 albo spider farmer sf1000 a zestawu hps z zasilaczem i odblysnikiem nie sprzedac.

ps. dzieki za odpowiedz

Ostatnia edycja:

Z4R0

Well-known member
Buchów
1,745
Odznaki
1
Siema, nie uprawialem na hps nigdy ale 150w to odpowiednik leda 60-80w wiec optymalnie na jedna roslinke w takim namiocie, tez uprawiam po jednej w 40x40cm. Donicy wiekszej niz 10L bym nie bral, tym bardziej na szybkiego automata. Pozdro

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół