nasiona marihuany

Podłanczanie wiatraka

Wyszukiwarka Forumowa:
M

Michu33

Guest
Siemka mam problem mam 1 wiatrak z włącznikiem a drugi bez ten z chodzi za***iscie, ale ten bez włącznika nie, chciałem go włączyc jakoś to korki wywaliło i tak rypło że podziękuje za taką robote^^ Wie ktoś jak taki wiatraczek włączyc?
 

Enter

Well-known member
Rejestracja
Maj 18, 2006
Postów
133
Buchów
0
Michu33 napisał:
Wie ktoś jak taki wiatraczek włączyc?
jaki wiatraczek? troche szczegułów!

jeśli jest to wiatraczek z kompa a ty go podłanczasz pod 230v to się nie dziwie że ci wybija korki :D
 
M

Michu33

Guest
Ta jest to od kompa ale drugi mi dziala poprostu niewiem jak go wlonczyc , starsza przyjdzie to zdjęcie walne bo aparat wziela :D
 

Enter

Well-known member
Rejestracja
Maj 18, 2006
Postów
133
Buchów
0
Najprościej jest podłączyć do jakiegoś zasilacza uniwersalnego lub coś w tym stylu, ja użuwam zasilacza na 9v nie pamiętam od czego ale też działa tylko że wolniej się kręci. Musisz dobrać odpowiednie napięcie, taki wiatraczek z kompa jest włąśnie na 12 volt a nie na 230 jak w gniazdku elektrycznym.
 
M

Michu33

Guest
hmm ale ja cały zasilacz mam do kompa podłonczony razem z wiatrakiem i niewiem jak włącznik zrobic
 

Enter

Well-known member
Rejestracja
Maj 18, 2006
Postów
133
Buchów
0
jak masz podłączony do kompa to wciśnij power wtedy się włączy :pr:
to gdzie ty masz tego planta w kompie?
 
M

Michu33

Guest
Mam zasilacz od kompa podłanczam go do prądu (w nim jest ładny wiatraczek) i niewiem jak uruchomic wiatrak bo jest podlonczony do prądu. Drugi mam tak samo zmontowany ale w nim jest włącznik więc naciskam guziczek i dziala a w tym frugim niema wlącznika i niewiem jak go włączyc...
 

Enter

Well-known member
Rejestracja
Maj 18, 2006
Postów
133
Buchów
0
trzeba tam styknąć dwa kabelki w tej kostce co się podpina do płyty głównej (odpalić go na krutko), złącz zielony (ATX_ON) z czarnym (masa) i dopiero wtedy wlaczaj zasialcz do sieci lub pstryczkiem :) powodzenia pamiętaj że prąd zabija :silent:
 

-=*Rotasila*=-

Well-known member
Weteran
Rejestracja
Lut 21, 2006
Postów
1,225
Buchów
1
ja ci pomoge
z zasilacza od kompa wychodza kable wes jeden zwitek w którym jest 4 kable 2 czarne 1 zółty 1 czerwony czerony to 5V a zółty to 12V czarny to masa odrywasz od koncówki dwa kable zółty i czarny i podłaczasz je do wystajączych kabli z wiatraka potem wpinasz wtyke do gniazda i naciskasz włącznik ktury jest na koncu grubego czarnego kabla ma działac jak nie to pisz
 

Enter

Well-known member
Rejestracja
Maj 18, 2006
Postów
133
Buchów
0
oczywiście nie spinaj tego na stałe tylko na chwilke żeby tylko ryszył albo zamontuj tam jakiś włącznik taki jak jest w drugim zasilaczu
 
M

Michu33

Guest
W tym problem że niema tam żadnego czarnego włącznika zaraz wam pokaże tylko fotki zrobie.
 

-=*Rotasila*=-

Well-known member
Weteran
Rejestracja
Lut 21, 2006
Postów
1,225
Buchów
1
ok czekam
byc moze niema ale jesli wiatrak działa w zasilaczu oznacz to ze działa wiec wystarczy tylko wyłączyc z gniadka wtyke zrobic co ci kazałem i włączyc
 
S

SOLARR

Guest
A czy nie było by prosciej podłaczyć pod zasilacz/ładowarkę/ od komórki.
U mnie chodzi bardzo dobrze. :thumright:
 

Enter

Well-known member
Rejestracja
Maj 18, 2006
Postów
133
Buchów
0
stary ja zrobiłem u siebie tak:
-otworzyłem zasilacz
-odciąłem wiatrak
-znalazłem zasilacz na 9v (lepszy na 12v)
-złączyłem kabelki zasilacza i wiatraka
-podłączyłem zasilacz do kontaktu i wszystko chula jak trza

według mnie jest to lepsze rozwiązanie, całość zajmuje bardzo mało miejsca, i nie wazy tyle co ten złom z komputera :)
 



Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany
Góra Dół