nasiona marihuany

Podłoża

Wyszukiwarka Forumowa:

Dusiek

Well-known member
Buchów
1
co myślicie o substracie kokosowym jako podłoże?zapewnia odpowiedni dostęp o2 do korzeni..no właśnie czy przez to roślinka nie będzie potrzebowała większej donicy bo jej korzenie strasznie szybko będą się rozrastać?(szczególnie w połączeniu ze stymulatorem wzrostu korzeni)czy substrat kokosowy ma odpowiednie substancje odżywcze czy może trzeba go z czymś mieszać?w sumie to uprawa na substracie kokosowym musi być droga bo litr stoi ok 2zł i trzeba używać specjalnych nawozów.. czy to wyjdzie opłacalnie? :alien: proszę o odpowiedzi :twisted:

Z

Zielona Wierzba

Guest
Mam te same pytania, co o tym myslicie ?? Moze niech sie wypowie ktos kto tego uzywał ...

Tralaliński

Well-known member
Weteran
Buchów
0
ja kupilem na hempie kilka litrów dla kloników bo podobno dobrze w nim dochodza :]

Nexer

Well-known member
Weteran
Buchów
0
jak nie masz co robic z pieniedzmi to czemu nie :geek: za 20l dalbys 40zl, lepiej juz zorbic zwykly mix torf+ziemia+perlit jak dostaniesz :wink: nie wiem czy sie doczekamy wypowiedzi kogos kto uprawial tylko w substracie kokosowym :roll: :viking:
pzdr!

ziołolek

Well-known member
Buchów
1
Czy jako podłoże może być włókno kokosowe? Albo czy moze być pół na pół z ziemią?

R

rasta

Guest
ziołolek napisał:
Czy jako podłoże może być włókno kokosowe? Albo czy moze być pół na pół z ziemią?
najlepiej stosować mieszanki torfowo-ziemno-kokosowe. można kupić je w sklepie ogrodniczym. jęsli dobrze pamiętam stosuje się taką mieszankę do palm, juk, itp.

ja osobiście użwalem takiej mieszanki i muszę powiedzieć, że nie uprawialem jeszcze w niczym lepszym. dobrze trzyma wilgoć, nie zbija się, woda szybko wsiąka po podlaniu, no i ulatwia dostęp powietrza do korzeni. polecam.

Dusiek napisał:
co myślicie o substracie kokosowym jako podłoże?
sam substrat nadawalby się tylko w hydro ponieważ nie ma w sobie skladników pokarmowych, a one są potrzebne do momentu zaczęcia nawożenia.

[ Dodano: 2006-06-11, 19:06 ]
Ziolo, wypowiadaj się jaśniej. jak już zdecydujesz się coś napisać to nie tak leniwie.

kimura

Well-known member
Buchów
0
..jest coś na forum o użyciu wyłącznie kokosa jako podloża?..kokos jest jałowy..więć można by bylo go użyć jako pół hydro..ma może ktoś jakieś informacje na ten temat?

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół