nasiona marihuany

podhodowanie w sloiku

Wyszukiwarka Forumowa:

byd

Member
Buchów
0
sluchajcie, czy mozliwe jest podhodowanie roslinki do tych powiedzmy 5-7 cm w litrowych sloikach? ich zaleta jest to ze w bardzo prosty sposob mozna je przewiezc w plecaku na spota. problem moze byc jedynie w wyciagnieciu sadzonki ze sloika. w tym celu mozna puknac delikatnie tak, zeby sloik pękl, ale nie uszkodzic roslinki.

czy ktos z was to juz robil? mozna tak? ja sie tak szykuje...

d3StRuCtOR

Well-known member
Buchów
0
Mozna tylko ze roslina musiala by byc mala albo malo ziemi musialo by byc

sleja

Well-known member
Weteran
Buchów
0
Doniczki w kartonie też transportuje się całkiem łatwo.

D

delete

Guest
a jakbys zrobil dziurki w spodzie tego sloika?? przeciez jak sadzi sie w kubkach to musza byc dziurki zeby nadmiar wody troche odchodzil nie ? zle mowie??

ziołolek

Well-known member
Buchów
1
Pajonk, dobrze mówisz, koniecznie muszą być dziurki na spodzie. Ja napoczątku nie miałem i podlałem za dużo i roślinka prawie mi zwiędła.

byd

Member
Buchów
0
chodzi tylko o pierwsze kilka dni zycia rosliny (az urosnie do np. 7 cm). a brak dziurek nie robi roznicy jezeli nie leje sie duzo wody.

wiec jak? pomysl ujdzie?

sleja

Well-known member
Weteran
Buchów
0
Bezsensowny, ale ujdzie. Utrudniasz sobie życie.

C

Canabis_16

Guest
Ale jak w słoiku zrobić dziurki??? To jest niewykonalne. Ale ten słoik to dobry pomysł.

sleja

Well-known member
Weteran
Buchów
0
Wiertłem do szkła za 30 zł, rotfl.

C4

Well-known member
Weteran
Buchów
0
na ch*j Ci te słoiki? kubeczki po jogurcie i po sprawie. a po 2 sloiki jeszcze ciezsze itp. a takie po jogurcikach i rozpiepszysz latwo i dziurki na dole porobic mozna i są lekkie i na spota w kartonie zawiesc mozna.
zreszta rob jak chcesz.
PZDR :jocolor:

bobsk8

Well-known member
Buchów
0
Ja jak miałem małe to doniczki z danonków nakrywałem słoikiem i nawet nawet szybko rosły jednak w słoiku to nie bardzo bo ja uważam że krzak który mieści sie w słoiku nie nadaje sie jeszcze na outa musisz troszq poczekać. Wiem że jakiś typek napisze że możesz ją uchronić za pomocą butelki ale uwierz mi szkda zachodu tym bardziej jak masz do miejscówki pare kilosów. Moim zdaniem ( co nie oznacza że mam racje ) lepiej podchodowac roślinke w domu później wziąść karton po tw wsadzić do niego 2płyty styropianu tak żeby było grubości ok 5cm rozgżanym drutem zrobic otwory na doniczki, wsadzić tam krzaczki, pudełko zakleić i wywieśc w miejscówe. Jeśli masz ten sam problem co ja i nie masz transportu ( czyli fury ) lepiej weź na wózek i zawieź w miejscówe wieczorkiem tak bedzie najlepiej, nie bedziesz się rzucał w oczy.

byd

Member
Buchów
0
oj ale tu sie pojawia kolejny problem: jak duze musza byc sadzonki zeby moc je wysadzac na oucie? takie 7 cm za male sa?

a sloik to na tymczasem jest wiec po co dziury robic. wystarczy nie przelac rosliny.

a mi najlepiej w plecaku ze sloikami sie rowerem przejechac;)

bobsk8

Well-known member
Buchów
0
Ziomek wyluzuj takie roślinki ze słoika nie nadają sie na outa 7cm to za mało ja wysadzam jak mają minimum po 30centa mam pewność że dadzą rade i sie nie złamią. Dla pewności biore butle 5l obcinam góre i dno i w yen sposób zabezpieczam krzaczka. Krzaki sadze w 5l donicach zakopanych w ziemi dpoiero po selekcji ( odżucaniu pedałów ) rozsadzam w ziemie ale tak żeby ziemia z doniczki była związana z korzeniami. Najlepiej jest wziąśc donice z krzakiem przewrócic ją do gory dupą, opukać tak żeby ziemia z doniczki była w nienaruszonym stanie i w tedy do ziemi, ja tak polecam jestem po szkole rolniczej i coś na ten temat wiem

byd

Member
Buchów
0
ja i tak musze wysadzic tak wczesnie - starzy w domu...

ale pomysl z oslona butelkami 5 l jest dobry! zastosuje!

R

Rider

Guest
bobsk8 napisał:
Ziomek wyluzuj takie roślinki ze słoika nie nadają sie na outa 7cm to za mało
co ty pier... dziewczynko ,równie dobrze mozna sadzac pestki orazu do ziemi na oucie.

Niewiem dlaczego obcinasz góre i dno tej 5l butelki,wystarczy odciac dół zrobic kilka dziurek i to ma działac jak mini szklarnia.Jeszcze tylko jakis odstarszac saren i roslinką raczej nic sie niepowinno stac ;]

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół