nasiona marihuany

Podlewanie ciągłe metoda kropelkową --stosował ktoś?

Wyszukiwarka Forumowa:
S

SOLARR

Guest
Jak w temacie .CZy warto to stosować?
Butelka lub inny zbiornik wody umieszczony powyżej plantów i
rurki prowadzace do doniczek zakończone regulowanymi zakraplaczami.
Co o tym myślicie .
Szykuje mi się wyjazd i stąd ten pomysł.

Orion

Well-known member
Weteran
Buchów
11
na krótką metę pomysł chyba ok, na dłuższą nie bardzo chyba, ze rozwiążesz problem kapania tymi kropelkami w jednym miejscu (zwłaszcza jeśli w donicy masz więcej niżeli 1 planta.) Może załatw pompkę wodną i wyłącznik czasowy.. troche to może być skomplikowane ale napewno sobie poradzisz.

Jak sie w to bawiłem to sprawdzałem jakie są wydajności (1h) i dzieliłem mniej więcej czas ile potrzeba np do przepompowania z wiaderka 1 L wody. Oczywiście potrzebny jest elektroniczny wyłącznik czasowy.

Miałem problem tylko z rozdzieleniem tej wody na kilka wężyków ale metodą prób i błędów
udało mi się, pompka pracowała kilka minut i miałem podlane all krzaki. Pod warunkiem, że dasz pompke powyżej poziomu na który ma lać się woda (one sa dosyć słabe i pod górkę mizernie im to idzie) i wężyki są tej samej długości.

Troche zabawy w tym jest ale w ten sposób jedynie będziesz uzupełniał co kilka tygodni wode w wiadrze :).

B

blancik

Guest
Też kombinuje sobie coś podobnego zrobić. Myślę że to jest niezly pomysl, jeżeli się ma coś takiego jak kroplówki mają, z czym innym szczerze niewiem co by bylo. Kombinuje sobie ogólnie teraz coś takiego na 12V, i jako pompkę wstawiam silniczek spryskiwaczy samochodowych, ale jak narazie dopiero się zato zabieram, więc co i jak jeszcze nie mogę powiedzieć, dokladniej rzecz biorąc kombinuję sobie coś takiego na caly czas, nie tylko na wyjazdy i myślę że jak dobrze się wszystko pomyśli to dobrze może zdawać swój egzamin.

hadesik12345

Well-known member
Buchów
2
ja tez kombinuje ale pompka musi być względnie mocna jeśli, ma podnieść wodę na metr nie wystarczy pompka o mocy 6W akwarystyczna, lepiej kombinować z pompka do spryskiwaczy w autach. Sam jestem na poszukiwaniu takiej, na końcu regulowane skraplacze 10szt. za 15zł w castoramie, rozgaleznik i rurki do kupienia w akwarystycznym. uwaga aby nie przegrzewac pompki.

likor

Well-known member
Buchów
0
Poszukajcie pomp jachtowych. można znaleźć tanie modele które działają na 12V a potrafią wciągnąć wodę nawet na 7m w górę o wydajności nie wspominając bo ta jest nawet za duża...

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół