niektóre boostery na rynku mają ekstrakt z drożdży i ekstrakt z chmielu poza tym piwo ma cukry potas fosfor wapń magnez oraz śladowe ilości witaminy B - więc po wygotowaniu w celu usunięcia alkoholu jest idealnym boosterem
przygotowuj - wszystko co nowe jest ważne - kiedyś próbowałem zgłębić ten temat bo jest dużo boosterów opartych na cukrach - tu masz wątek który sobie chwilę poprowadziłem ale potem jednak zdecydowałem na miód albo melasęRacja a niewierni nie wierzyli. Ktos wspomnial o miodzie. Z roznych poradnikow oraz neta wyskubalem info ze uzycie roztworu miodu lub propolisu(oraz witaminy b) ma istotny wplyw na rozwoj strefy korzeniowej u klonow (odsetek ukorzenionych raczej sie nie zwiekszy ale poprawi sie jakosc bryly korzeniowej oraz szybkosc ukorzeniania(idealnie wspolgraja z auksynami)Wiesz cos o tym? nie wiem czy by nie przygotowac cos na forum na ten temat jesli go bardziej zglebie , komus mogloby sie przydac ,co myslisz ?. Pozdro
ale jakieś zlewki zebrane z rana po imprezie już znajdą zastosowaniehahahha, po tym temacie już widzę growerów podlewających planta piwem hahhaha :smokee: <rotfl>
. Znając typowego Polaka to i tak, to nie wypali... Czemu?
Boo piwo to Polaka paliwo, więc chyba wolałby leżeć w szpitalu niż widzieć i do tego przez siebie samego "wylewania" piwa w "piach" pod roślinkę xD
:lol3:
dobrze mówisz - najlepiej niefiltrowanym czyli wszystkie pszeniczne - i najlepiej nie z koncernu- będzie zawierać najwięcej pozytywnych składnikówJak już pomyślicie lać piwem to zauważcie ze nie zawsze piwo jest piwem.
Jak już miał bym podlewać to na pewno nie tymi siurami za 3zł bo ich piwem nazwać nie można jedynie handlowo
mając do wyboru piwa pszeniczne,niefiltrowane,żywe itp