akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Podlewanie standardowe

Wyszukiwarka Forumowa:

Pasikonik

Well-known member
Weteran
Buchów
1
Ile zwykle co 3 dni trzeba podawać konopi wody ?? powiedzmy że rośnie w 20l wiadrze... to ilewody albo wody z nawozen trzeba jej co 3 dni dostarczać ??

koleś z cannabisu mówi, że 20 litrów... :/

G

Green

Guest
to sie kolega myli dla tak duzej donicy praktycznie raz w tygodniu powinno wystarczyc
ilosc zalezy wylacznie od stopnia wysuszenia gleby
stara zasada mowi zeby lac tyle az woda wyleci dolem doniczki

zastanawia mnie to dlaczego tak usilnie stawiasz na te "co 3 dni"??

pozdr.

Pasikonik

Well-known member
Weteran
Buchów
1
No bo ku**a konopie sie podlewa co 3 dni.... omg jakie pytanie... a z reszta ciekawe jak mam sprawdzic czy woda wycieka z 20 litrowego wiadra zakopanego w ziemi bez dziurek zadnych?? :/ moim zdaniem 20l to troche przesada bo jak ja bede z 20kg wody :/ 4 butle 5 lirtowe :/ zapie****al na miejscoowke?? :/ to dostane skrzywienia kregoslupa.... jak mi trudno ujechac z 10k zakupów na kierownicy od roweru... az plicja sie czepia :[

G

Green

Guest
No bo ku**a konopie sie podlewa co 3 dni.... omg jakie pytanie...

ale poco tak k***isz nic ci to nieda i kto ci takich bajek na opowidal ze sie podlewa co 3 dni czlowieku pomysl troche
wszystko jest zalezne od warunkow jakie panuja na miejscowce i od pogody jezeli jest maksymalnie goraco to ja podlewam raz w tygodniu i stracza w zupelnosci
pozatym jakos nic nie napisales ze masz zamiar wkopywac te wiadra w ziemie wiec nastepnym razem moglbys odrazu przyblizyc szczegoly a nie sie unosci

a z reszta ciekawe jak mam sprawdzic czy woda wycieka z 20 litrowego wiadra zakopanego w ziemi bez dziurek zadnych??

podstawowy blad mlodych growerow ze nie robia dzior w dole doniczki w tym przypadku wiadrze

ogolnie to 5L wody na 20 L ziemi w zypelnosci ja nawodni, nawet bedzie za duzo ja na takie donice lalem troche ponad dwa litry i bylo ok
a jezeli dalej masz problem to zrob probe wez te 20 L wiadro zasyp ziemia zrob na spodzie dziory i sprawdz ile wody potrzeba zeby ziemia byla mocno wilgotna bedziesz mial wtedy rozeznanie ile potrzebujesz wody na swoje rosliny

pozdr.

rusko

Well-known member
Buchów
0
konopie na początku podlewa sie często z małą ilościa wody tak do trzech tygodni!!! potem podlewa sie gdy bedzie miała sucho na 10cm czyli średnio 1-2 razy na tydzień!! jesteś łatwo wierny ktoś ci takich bredni nawciskał z tym podlewaniem co trzy dni :salut: :rendeer:

Z

ziomekck

Guest
witam, mam takie małe pytanie ale nie chciałem zakłądać nowego tematu.. jeśli zasadził bym sobie roslinki na dzialce na ktorej jestem tylko w soboty albo w niedziele to starczylo by podlewac tylko raz w tygodniu? :sunny:

G

Green

Guest
oczywiscie nie boj zaby sadzac rosliny w gruncie pamietaj ze oen biora wilgoc z glebszych warst gleby takze tak szybko ci nie uschna musialy by byc straszne upaly jednak watpliwe zeby co tygodniowe podlanie im nie starczylo
pozdr.

Orion

Well-known member
Weteran
Buchów
11
kurcze a ja swoje maleństwo niedawno wykiełkowane muszę podlewać co kilka godzin.. wsadzam palucha na 5cm w ziemie i po 3-4 godzinach jest zupełnie sucha.
Też tak mieliście?

Mam nadzieje, że później tj kiedy przesadzę do większej donicy i roślinka podrośnie nie będzie trzeba tak często podlewac.

Acha temp w boxie to max 24-28 stopni rozłoże wilgotną szmatkę w boxie i zobaczem ;)

DRAKOS

Active member
Buchów
0
Pamiętajcie ze w upalne dni trzeba najlepiej a nawet wskazane jest podlewanie roslin wieczorem gdy jest juz chlodniej , gdyz podlanie w upalne południe moze spowodowac szok termiczny korzeni gdyz gleba jest rozgrzana co moze zatrzymac tymczasowo wzrost roslin , nie tylko konopii :)

Protektus

Well-known member
Buchów
0
Albo podlewać z samego rana :) ziemia przecież też nie jest rozgrzana :p

-=*Rotasila*=-

Well-known member
Weteran
Buchów
1
ja mam taki myk ze na miejscówce jest mokro i poje sie o gnicie korzeni ale jakos to nbedzie

Protektus

Well-known member
Buchów
0
Moja miejscówka jest nad rzeka a dokładnie 100 m od wału jak myślicie co ile musze podlewać bo tam chyba jeszcze jest mokro od rzeki no ale nie jestem tego pewien :)

Z

ziolojaracz

Guest
Może się ktoś konkretnie wypowiedzieć ile trzeba lać litrów wody na jedną roślinke kiedy podlewana jest raz w tygodniu. Z góry thx

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół